Καλώς τους μετά από 1680 ημέρες, μας λείψατε!

Καλώς τους μετά από 1680 ημέρες, μας λείψατε!

Ο ΠΑΟΚ θέλει να... καλωσορίσει τον Αρη στη Super League, όπως του αρμόζει, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και με τρόπο αποστομωτικό.

«Βρε καλώς τα παιδιά…» που λέει και ο Νίκος Αλέφαντος. Μετά από 4χρόνια ή 1680 ημέρες ο Άρης, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε ματς πρωταθλήματος στο Βικελίδης. Όπως τότε, έτσι και τώρα, στον συμπολίτη το παιχνίδι της Κυριακής είναι κάτι σαν τελικός. «Κερδίζεις τον μεγάλος σου αντίπαλο πας στα μπουζούκια. Χάνεις, τα πάντα γύρω σου καταστρέφονται». Αυτό ήταν το σκεπτικό που επικρατούσε τότε, όταν στην ομάδα της Χαριλάου αγωνίζονταν οι λαλίστατοι Κόκε και Δέλλιος. Κάπως έτσι το βλέπουν και σήμερα με τη μόνη διαφορά ότι τώρα στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν τόσα καλλιτεχνικά σχήματα για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο κόσμος να ξεφαντώσουν σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Ας αφήσουμε όμως την καζούρα και ας πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι.

Απόψε θα διεξαχθεί ο αγώνας νούμερο 132 σε όλες τις διοργανώσεις για τους δύο παραδοσιακούς αντιπάλους ή νούμερο 55 αν επικεντρωθούμε αποκλειστικά στα παιχνίδια στο Βικελίδης στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ θα πάει στην έδρα του Άρη έχοντας το απόλυτο των επιτυχιών και ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ένα συγκρότημα με ποιότητα, δουλεμένη ήδη από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Κι αυτό έχει τη μεγάλη σημασία του.

Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι αποτελούν, δίχως καμία αμφισβήτηση, οι Μάτος και Βιεϊρίνια. Ο Βραζιλιάνος και ο Πορτογάλος, έχω την αίσθηση πως θα «σκυλιάσουν» θα κάνουν ίσως το καλύτερο τους φετινό παιχνίδι. Άλλωστε το χρωστάνε στην ομάδα, στους συμπαίκτες τους, αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Αν βρεθούν σε πολύ καλή ημέρα θα δώσουν το έξτρα πλεονέκτημα στην επίθεση της ομάδας τους. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με το απρόβλεπτο παιχνίδι τους, είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα. Είναι γεγονός επίσης ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε, στα μεγάλη ματς που προηγήθηκαν με την ΑΕΚ στην Τούμπα και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, να διαχειριστεί με επιτυχία τις καταστάσεις που εκεί διαμορφώθηκαν.

Πάμε και στις δύο απώλειες του ΠΑΟΚ. Η απουσία του Μαουρίσιο, δεν συνιστά τόσο μεγάλο πρόβλημα και δεν θα επηρεάσει την ισορροπία της ομάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ναι μεν πρόκειται για βασικό ποδοσφαιριστή, αλλά το κενό του μπορεί να καλυφθεί και με επιτυχία από τους Σάκχοφ και Βέρνμπλουμ. Η απώλεια του Δημήτρη Πέλκα, ίσως κάνει την διαφορά. Ο 24χρονος διεθνής εκτός από καλός χειριστής της μπάλας, πρεσάρει, τρέχει, σκοράρει. Ο Μπίσεσβαρ που θα κληθεί να καλύψει το κενό του δεν έχει όλο αυτό το πακέτο. Είναι βαρύς, έχει αργές επιστροφές και δεν μπορεί για να 90λεπτά να είναι σε υψηλούς ρυθμούς.

Θα έχει πολύ μεγάλη αξία για τον ΠΑΟΚ τυχόν επικράτηση του στο ντέρμπι εναντίον του Άρη. Έχει ήδη αποκτήσει κάποιο, έστω μικρό, προβάδισμα έναντι των άλλων διεκδικητών του τίτλου. Και θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο, και στον ψυχολογικό τομέα, εφόσον καταφέρει να περάσει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ