Μόνη της και όλοι τους

Μόνη της και όλοι τους

Η ΑΕΚ έχει στο dna της την αντίδραση. Το να μπορεί να μένει όρθια στα δύσκολα, όταν δέχεται χτυπήματα από παντού. Στη Ριζούπολη έκανε απλά την αρχή.

Για την ΑΕΚ ήταν στοίχημα η εικόνα που θα έδειχνε απέναντι στον Απόλλωνα. Στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και μετά την απόρριψη της έφεσης σχετικά με την τιμωρία που της επιβλήθηκε. Μια ποινή που φάνηκε προαποφασισμένη, με την Ένωση να είναι στη… γωνία από την αρχή.

Το παραπάνω δημιουργούσε μια ιδιαίτερη συνθήκη για το παιχνίδι. Που έγινε ακόμα πιο περίεργο, από τα πρώτα σφυρίγματα του Γρατσάνη. Του διαιτητή από την γνωστή ΕΠΣ Τρικάλων, που φρόντισε να εκνευρίσει τους Κιτρινόμαυρους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μαρκαρίσματα για κάρτα δεν δίνονταν καν φάουλ, ο όρος πλεονέκτημα χρησιμοποιούνταν… κατά βούληση και γενικώς, μια διαιτησία σαφέστατα εχθρική για την ΑΕΚ.

Όλα αυτά έφεραν χθες την πρώτη αντίδραση της Ένωσης. Αγωνιστικά. Όπως ξέρει να αντιδρά αυτή η ομάδα. Το μέταλλο πρωταθλήτριας που χαρακτηρίζει την Ένωση καταγράφηκε και χθες. Σε ένα ματς που δεν κύλησε ομαλά και που θα μπορούσε εύκολα να δημιουργήσει ζητήματα και κραδασμούς. Σε μια περίοδο φορτισμένη γενικώς για την ΑΕΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι όμως ξέρουν καλά από τέτοιες καταστάσεις. Άλλωστε, η ΑΕΚ είναι μαθημένη στο «μόνη της και όλοι τους». Πάντα έτσι πορευόταν και έτσι θα πορευτεί και φέτος. Με αποφάσεις προσχεδιασμένες, με διαιτησίες κατά… παραγγελία και με συντονισμένες επικοινωνιακές ενέργειες εναντίον της. Τον δρόμο τον ξέρει, όπως και εκείνους που είναι απέναντι. Και όπως έδειξε και στη Ριζούπολη, δεν είναι αποφασισμένη να τους κάνει τη χάρη.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει γεμίσει ξανά από λύσεις και ποιότητα. Μια ποιότητα που ήταν αρκετή για να φέρει το τρίποντο απέναντι στον Απόλλωνα, ακόμα κι αν η Ένωση δεν ανέβασε στροφές. Στη Ριζούπολη καθάρισαν ο Μάνταλος με τον Λιβάγια, μεθαύριο θα καθαρίσουν ο Μπακασέτας με τον Πόνσε, την επόμενη ο Μπογέ.

Η ΑΕΚ διαθέτει ένα σύνολο που θα ματώσει μέχρι τέλους για τον τίτλο. Και που σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει εύκολο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να τον κατακτήσουν. Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο και δεδομένα ο Δικέφαλος θα γίνεται όλο και καλύτερος με τον καιρό. Ακόμα κι αν χρειαστεί να αγωνίζεται κόντρα σε όλους και σε όλα. Δεν θα είναι καινούργιο το… έργο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ