Κάθε ματς είναι και ένας τελικός για τον ΠΑΟΚ

Κάθε ματς είναι και ένας τελικός για τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος καλείται να κάνει το χρέος του και απέναντι στη Βίντι για να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στους «32» του Europa League για 5η φορά από το 2010 και μετά

Όπως έχουν έρθει φέτος τα πράγματα, κάθε ματς είναι και ένας τελικός για τον ΠΑΟΚ για διαφορετικούς λόγους. Ίσως μόνο δύο αγώνες από τους 16 που έχει δώσει έως τώρα ο Δικέφαλος δεν ήταν «must win» ή «do or die»: Με την Τσέλσι στην Τούμπα την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και με τον Άρη επίσης στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου. Σε εκείνα τα δύο παιχνίδια (τα οποία παρεμπιπτόντως ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, καθώς έχασε 0-1 από τους Λονδρέζους και έμεινε στο 1-1 με τους συμπολίτες) η ομάδα είχε το περιθώριο να διορθώσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα για να φτάσει στο τέλος στην πρόκριση.

Προφανώς και στα διπλά ματς των νοκ άουτ αγώνων των προκριματικών του Champions League υπήρχε η δυνατότητα να διορθωθεί κάποιο λάθος στη ρεβάνς, αλλά και τα πρώτα παιχνίδια (ειδικά με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα) ήταν must win.

Όσο για το πρωτάθλημα; Ο ΠΑΟΚ ξεκινώντας με -2 βαθμούς έπρεπε να καλύψει το χαμένο (κλεμμένο) έδαφος και ήξερε εξ αρχής ότι για να φτάσει στον τίτλο θα πρέπει να κερδίζει σχεδόν παντού. Ε, αυτός έως τώρα κερδίσει παντού έχοντας 7Χ7 νίκες!

Ο Δικέφαλος φέτος έχει μάθει να παίζει με την πίεση του αποτελέσματος, καθώς το ποιοτικό ρόστερ και τα αποτελέσματά του έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για όλες τις διοργανώσεις.

Εντός των ελληνικών συνόρων, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο είναι πρώτο φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες (αλλά πλέον και στα μάτια όλου του κόσμου) για την κατάκτηση των τίτλων. Όσο για την Ευρώπη; Είναι πρώτο φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο μαζί με την Τσέλσι, η οποία είναι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος έθεσε πιο ισχυρή υποψηφιότητα για την πρόκριση με το επιβλητικό διπλό που έκανε στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ κερδίζοντας με 4-1. Οι Λευκορώσοι είχαν κερδίσει με 2-0 στην πρεμιέρα μέσα στην Ουγγαρία τη Βίντι, δείχνοντας ότι θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την 2η θέση. Το διπλό του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΜΠΑΤΕ άνοιξε την όρεξη για πρόκριση και στους Ούγγρους. Η βαθμολογία λέει Τσέλσι 6, ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3, Βίντι 0. Αυτό σημαίνει ότι οι Ούγγροι ξέρουν πως στα δύο συνεχόμενα ματς με τον Δικέφαλο (την 3η και την 4η αγωνιστική των ομίλων) θα παίξουν τα τελευταία τους χαρτιά για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ξέρει ότι με 2Χ2 νίκες επί της Βίντι (πρώτα στην Τούμπα και μετά στην Ουγγαρία) θα σφραγίσει την πρόκριση στους 32 του Europa League.

Ο Δικέφαλος σαφώς και μπορεί να καθαρίσει και τα δύο ματς με τη Βίντι, η οποία αν και έχασε την πρώτη αγωνιστική στην έδρα της από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, μετά πήγε τη 2η και δυσκόλεψε την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, χάνοντας δύσκολα με 1-0.

Προφανώς όμως τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την απόδοση του ΠΑΟΚ, ο οποίος εφόσον κάνει το χρέος του, θα βάλει γερές βάσεις για πρόκριση στους 32 του Europa League για 5η φορά τα τελευταία χρόνια (τις σεζόν 2010-11, 2011-12, 2013-14 και 2016-17 ήταν οι άλλες τέσσερις).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ