Το «κλειδί» της νίκης για τον Ολυμπιακό

Το «κλειδί» της νίκης για τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει ν' αφήσουν να χαθεί ξανά το πρώτο ημίχρονο. Το έκαναν σε προηγούμενα ματς και το πλήρωσαν. Το βασικό ζητούμενο είναι να σκοράρουν νωρίς οι ερυθρόλευκοι για να μη στήσει «πούλμαν» η Ντούντελανζ. Ψάχνει ένα γκολ από στατική φάση ο Ολυμπιακός και θα είναι ιδανικό να το πετύχει απόψε.

Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο είναι σημαντικό και συνάμα δύσκολο. Όσοι περιμένουν «περιπάτους» και άλλα τέτοια καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν γιατί το ματς δεν θα έχει τέτοια εικόνα.

Τουλάχιστον ο Μαρτίνς και οι παίκτες του το έχουν καταλάβει αν κρίνει κάποιος από τις δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής στην συνέντευξη Τύπου. Το θέμα βέβαια δεν είναι οι δηλώσεις αλλά η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ερυθρόλευκοι και το σίγουρο είναι ότι η εικόνα αυτή πρέπει να είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που είδαμε στο Ηράκλειο.

Εδώ λοιπόν υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για τον Ολυμπιακό. Δύο στοιχεία που είναι καθοριστικά στην προσπάθεια των πειραιωτών να πάρουν τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ.

Και θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα δύο θέματα που θ΄αναφέρουμε, μιλώντας στους παίκτες του για τον αγώνα στο Λουξεμβούργο.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πετύχει νωρίς γκολ. Αν οι πειραιώτες καταφέρουν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος τότε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Ένα γρήγορο γκολ ή αν προτιμάτε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο δεν θα επιτρέψει στη Ντούντελανζ να στήσει «πούλμαν» στην εστία της. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους οι ερυθρόλευκοι.

Αν σκοράρουν νωρίς τότε θα υποχρεώσουν τη Ντούντελανζ να αλλάξει τακτική κι αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά.

Γι’ αυτό τον λόγο και ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει δυνατά στο ματς, να μπει επιθετικά στο παιχνίδι ασκώντας πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων.

Το είπε ο Μαρτίνς στους παίκτες του και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κάνουν αυτό που δεν έκαναν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αν το είχαν κάνει στο Ηράκλειο ίσως τα πράγματα να μην είχαν εξελιχθεί κατ΄αυτό τον τρόπο για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο στοιχείο που είναι εξίσου σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού είναι οι στατικές φάσεις. Κι εδώ ο Ολυμπιακός είχε δείξει στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα είναι ένα από τα «όπλα» του έχοντας στο ρόστερ παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Νάτχο που έχουν καλά χτυπήματα.

Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει γκολ από στατικές φάσεις κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ένα γκολ από μια κεφαλιά του στόπερ σε εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για ομάδα όταν δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου.

Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Έχει και τα ψηλά κορμιά για να το πετύχει και το παιχνίδι με τη Ντούντελανζ είναι μια καλή ευκαιρία. Όπως και να’ χουν πάντως τα πράγματα, η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως πρέπει να κερδίσει στο αποψινό παιχνίδι.

Όχι μόνο για να διατηρηθεί στο κόλπο της πρόκρισης αλλά και για ν’ αλλάξει το κλίμα. Όλοι στην ομάδα του λιμανιού έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι.

Απλά καλούνται οι παίκτες να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο με την προσπάθεια που θα κάνουν. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ