Ολυμπιακός : Επιστροφή στην κανονικότητα

Ολυμπιακός : Επιστροφή στην κανονικότητα

Η αναγκαία επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, η περίεργη ομάδα της Μακάμπι και η συνέχεια του Μαραθώνιου της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός καλείται να γυρίσει τον διακόπτη και να σκεφτεί καθαρά τι στραβό πήγε στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο την προηγούμενη Παρασκευή. Δεκτό το γεγονός πως οι Ερυθρόλευκοι προερχόντουσαν από ένα κοπιαστικό ταξίδι στην Βιτόρια, δεκτό και ότι έπρεπε να γυρίσουν με τον ίδιο τρόπο, όπως και δεκτό ότι η Αρμάνι Μιλάνο έπαιζαν την Τετάρτη στην Ιταλία και ταλαιπωρήθηκαν με ένα δίωρο ταξίδι στη χώρα μας και μόνο. Ναι η κούραση υπάρχει και είναι ως ένα σημείο την περιμένεις, όμως έχουμε ακόμα Οκτώβρη και δεν δικαιολογείται τώρα. Στην τελική η ομάδα διαθέτει 12 ισάξιους παίκτες στην 12άδα της και μπορεί να βγάλει δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Για να σας προλάβω, δεν είναι καμία μομφή προς το τεχνικό τιμ. Απλά δεν δέχομαι αυτήν την περίοδο την κούραση.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μία ομάδα που διαθέτει μπόλικο ταλέντο. Ακόμα «παίζεται» του Ουίλμπεκιν, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν μάθει να αγωνίζονται χωρίς τον Πάργκο στη διάθεσή τους. Η ομάδα του Σπάχια παίζει ένα τρελό μπάσκετ, έχει και μέχρι στιγμής της έχει τύχει ένα περίεργο πρόγραμμα καθώς είχε να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια με την ΤΣΣΚΑ στο Τελ Αβίβ, για να ακολουθήσει το δύσκολο ταξίδι στην Ποντγκόριτσα απέναντι στην άγνωστη Μπουντούτσνοστ. Που τα χρειάστηκε κιόλας…

Ο απολογισμός της είναι 2 ήττες και 1 νίκη στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν για μένα πολλά αλλά στο αποψινό ματς στο ΣΕΦ.

Ας αραδιάσω μερικά…

1) Αθλητικοί ψηλοί. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι ίσως εξ αρχής ο Ολυμπιακός ήθελε το καλοκαίρι κάτι πιο αθλητικό στο 4-5. Η Μακάμπι διαθέτει τους Ταρίκ Μπλακ, Άλεξ Τάιους και Τζόνι Ο’Μπράιαντ σε αυτές τις δύο θέσεις. Μαζί τους και ο σκόρερ Καλοϊάρο που έχει 13 πόντους μέσο όρο σε αυτά τα τρία ματς και 5/8 τρίποντα που παίζει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Οι τέσσερις τους μαζεύουν τα 54 από τα 97 ριμπάουντ της ομάδας τους.

2) Άλλη ομάδα χωρίς τον Ουίλμπεκιν. Είναι άκρως λογικό αυτό έτσι; Ο πρώην παίκτης του Μπλατ στην Νταρουσάφακα έχει 20,7 πόντους κατά μέσο όρο με φοβερά ποσοστά (10/15 δίποντα και 12/24 τρίποντα). Μοιράζει έξι ασίστ ανά παιχνίδι, φτάνει κάπου στα 4,3 λάθη ανά παιχνίδι αφού η μπάλα μένει για ώρα στα χέρια του. Εάν παίξει τότε θα είναι η ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών. Αν όχι; Τότε θα είναι ένα μυστήριο το σύνολο που θα αντιπαρατάξει ο Σπάχια.

3) Ο Ντι Άντρε Κέιν. Στην περιφέρειά της είναι ο παίκτης που καλύπτει τις τρύπες των υπόλοιπων γκαρντ. Επιθετικά δύσκολα να χάσεις από τον Κέιν αποκλειστικά. Το θέμα είναι πως βρίσκεται πάντα εκεί που πρέπει, προσφέρει παντού και… θυμίζει Παπανικολάου με την ενέργεια και τις πολλές δουλειές που κάνει στο παρκέ. Να το πάμε αλλιώς για να το καταλάβετε; Σε 31:04 που είναι στο ματς, ο Κέιν είναι δεύτερος ριμπάουντερ της ομάδας του με 5.3 ανά ματς ενώ μοιράζει και τρεις ασίστ, πετυχαίνοντας και 9.3 πόντους.

4) Είναι η Μακάμπι. Τι εννοούμε; Ένα σύνολο που πάντα προκαλεί απορίες, του αρέσει το τρανζίσιον ή καλύτερα ζει για αυτό. Ο Ολυμπιακός δομείται για να παίζει τέτοιο μπάσκετ, όμως θέλει μπόλικο χρόνο για να μάθει να ζει έτσι. Για αυτό σε αυτό το κομμάτι είναι δεδομένο πως η Μακάμπι έχει τον πρώτο λόγο. Είναι στο DNA της.

Αντί επιλόγου, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί σήμερα, αλλά οφείλει να το δείξει και αυτό στο ΣΕΦ. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η βοήθεια του κόσμου, του οποίου βέβαια του την… έσπασαν και κάπως αφού θα έχει στο μυαλό του και στο βλέμμα του νωρίτερα το ματς του Λουξεμβούργου όπου το ποδοσφαιρικό τμήμα παίζει τα… ρέστα του. Άρα πολλοί θα επιλέξουν να δουν την μπάλα και θα αρκεστούν από τον καναπέ τους (ή από τις τριγύρω καφετέριες και μέσω του ίντερνετ) να παρακολουθήσουν και το μπάσκετ.

ΥΓ1 Περιμένω με ανυπομονησία να δω την αντίδραση του ΛεΝτέι με ψηλούς που ταιριάζουν στο σουλούπι του. Είναι όμως πιο κοντός και από τον Τάιους και από τον Μπλακ. Στο Ισραήλ η Μακάμπι ήταν πελάτισσα του. Να το πάει έτσι και σήμερα;

ΥΓ2 Φοβερή η προσπάθεια της γυναικείας ομάδας στην Χαλκίδα. Φοβερός και ο κόσμος εκεί. Η Φενέρμπαχτσε με μπάτζετ αντρικής Ευρωλίγκας τα χρειάστηκε από τις αθλήτριες του Παντελάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ