Είχε πει θα φέρει καλύτερο από τον Λάζαρο…

Είχε πει θα φέρει καλύτερο από τον Λάζαρο…

Ο Λούκας Μπογέ είναι ο εξτρέμ που αποκτήθηκε αλλά… έλειπε από την ΑΕΚ του Ουζουνίδη τρεις μήνες.

Φτάσαμε τέλη Οκτώβρη για να μπορεί να διαχειριστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης για πρώτη φορά πλήρες ρόστερ (εκτός ο Λόπες και ανέτοιμος ο Αλμπάνης). Και αυτή την πρώτη φορά ο προπονητής της ΑΕΚ αποφάσισε να αφήσει στην εξέδρα Μπακασέτα, Τσιγκρίνσκι και Κλωναρίδη και στον πάγκο Μάνταλο, Σιμόες και Λαμπρόπουλο.

Έξι αλλαγές στην 11αδα για να πάρουν «ανάσες» αυτοί που τραβάνε το… κουπί τρεις μήνες. Αποτέλεσμα: το πρώτο ημίχρονο με το Αρη απόψε να είναι προβληματικό. Πολύ προβληματικό. Ο Αρης πήρε το κέντρο και την κατοχή. Ευτυχώς δεν έκανε και φάση για γκολ, πλην μίας του Γκάμα μετά το 1-0 της ΑΕΚ. Ευτυχώς για τη ΑΕΚ πήρε την μπάλα στην σέντρα στο 5’ αυτός που έπρεπε για να γίνει αυτό που… έπρεπε. Με αργεντίνικη κίνηση. Αλλαγή κατεύθυνσης στο κέντρο, κούρσα 30+ μέτρων, ιδανικό πλασέ και γκολ.

Αυτό το γκολ ουσιαστικά έδωσε (κακώς) το δικαίωμα στους παίκτες της ΑΕΚ να μείνουν πιο πίσω και να περιμένουν τον Αρη. Και παρότι άγγιξαν το γκολ περισσότερο από το Αρη (στην φάση με την κεφαλιά του Πόνσε), η εικόνα ευτυχώς προβλημάτισε αυτόν που έπρεπε. Τον Ουζουνίδη. Παρόλα αυτά ο Πόνσε ήταν αποφασισμένος να σκοράρει και ο Μπογέ να δείξει με κάθε τρόπο ότι ήταν αυτός που έλειπε, αυτός που είχε δεσμευτεί να φέρει ο Μελισσανίδης το καλοκαίρι στην ΑΕΚ.

Και με το «εύθραυστο» για κάθε λάθος 1-0, οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να το «τελειώσουν». Και το «τελείωσαν» άμεσα. Ο Πόνσε είχε βαλθεί να σκοράρει και ας μην έβλεπε καλές συνεργασίες προηγουμένως γύρω του. Τελικά από ένα κόρνερ που κέρδισε ο ίδιος έκανε το 2-0 και έβαλε το 3-0 έπειτα από μια φάση που προήλθε από συνεργασία Λιβάγια-Μπογέ-Γκάλο και… πάρε-βάλε Μπακάκη. Δηλαδή την επιτομή της συνεργασίας. Μια τέτοια συνεργασία ήταν και το 4-0. Λιβάγια, Μπογέ, αυτός έκανε… μαγικό άγγιγμα και ο Κροάτης έκανε το 4-0. Κάπου εκεί στο 72’ τελείωσε το ματς και κάθε… κριτική.

Ο Πόνσε έκανε αυτό που ήθελε. Να… ξεμπουκώσει. Ο Λιβάγια αυτό που ήθελε. Να βρει φάσεις για συνεργασία και γκολ. Το έκανε. Ο Μπογέ να πάρει «γεμάτο» ματς και να δείξει τι είναι. Το έκανε. Γκολάρα, ασίστ και συμμετοχή σε όλα τα γκολ. Αυτό που είχε ο Μελισσανίδης το καλοκαίρι «θα φέρω καλύτερο από τον Λάζαρο».

Το πρώτο ημίχρονο όμως… χρήζει προβληματισμού και ο Ουζουνίδης θα ασχοληθεί μαζί του. Το Σάββατο η ΑΕΚ παίζει στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πολύ-πολύ δύσκολο ματς που απαιτεί τρεξίματα, πολλές λύσεις με ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει τρεξίματα και αποτελεσματικότητα, αλλά δεν έχει τις λύσεις και την ποιότητα σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ.

Μέχρι τότε ο Ουζουνίδης πρέπει να βρει τον τρόπο να δει ποιους θα επιλέξει στην επίθεση. Λιβάγια, Μπογέ, Πόνσε, Μπακασέτας και Μάνταλος για τρεις θέσεις. Το ρόστερ γεμίζει για τα καλά και έχει να δώσει πολλά. Ωστόσο, η ΑΕΚ ακόμη… κυνηγά και λάθη απαγορεύονται με ΠΑΟ-Ατρόμητο.

ΥΓ: Άλλη ομάδα στην Ελλάδα με τόσες αλλαγές στην 11αδα να κερδίζει 4-0 τον Αρη και να τελειώνει το ματς στο 62’ δεν υπάρχει προφανώς, από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

ΥΓ1: Ο Αρης ήταν στημένος καλά. Ένα λάθος έκανε όσο το ματς παιζόταν. Να πιστέψει ότι θα πάει να χτυπήσει το ματς με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και να ανέβουν η άμυνα και τα αμυντικά χαφ τόσο ψηλά. Το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ