Υπάρχει μόνο μια προσέγγιση για τέτοια ματς στο Καραϊσκάκη

Υπάρχει μόνο μια προσέγγιση για τέτοια ματς στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μια και μοναδική προσέγγιση στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Το δυνατό ξεκίνημα, η πίεση στον αντίπαλο και το γρήγορο γκολ είναι τα βασικά ζητούμενα για την ομάδα του Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός αναζητά ένα «ξέσπασμα» και το θέλει άμεσα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το απόγευμα τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την ομάδα του λιμανιού. Για τους πειραιώτες δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης και μάλιστα το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να συνδυάσουν την κατάκτηση των τριών βαθμών με καλό ποδόσφαιρο.

Η έκβαση της σημερινής αναμέτρησης στο Φάληρο θα κριθεί κατά κύριο λόγο από την προσέγγιση του Ολυμπιακού στο ματς. Από τη νοοτροπία των πειραιωτών στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχει ακόμα βαθμό.

Και είναι προφανές ότι για την ομάδα του λιμανιού υπάρχει μία και μοναδική προσέγγιση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δυνατό ξεκίνημα, πίεση στην αντίπαλη άμυνα από το πρώτο λεπτό και συγκέντρωση. Σ’ αυτά τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός πρέπει να δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει. Να καταλαβαίνει δηλαδή ο αντίπαλος του ότι θα περάσει δύσκολη βραδιά στο Φάληρο.

Κι αυτό ακριβώς πρέπει να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ένα ματς που κρύβει βέβαια «παγίδες», αλλά όλα φυσικά εξαρτώνται από τη νοοτροπία που θα επιδείξουν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι. Και το ζητούμενο φυσικά για τον Ολυμπιακό είναι ν’ αποφύγει αυτά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Μαρτίνς ήθελε να «γυρίσει το κουμπί» κρατώντας τους παίκτες του στο Ρέντη την περασμένη εβδομάδα. Και ήθελε να το κάνει γιατί δεν του άρεσε η νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Αυτή την φορά λοιπόν ο Ολυμπιακός καλείται να πετύχει αυτό που έκανε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, να «καθαρίσει» δηλαδή τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Κι όλοι θυμούνται σ’ εκείνο το ματς ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς άγχος στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας τελικά πέντε γκολ. Αυτό ψάχνουν οι ερυθρόλευκοι και στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Επαναλαμβάνουμε ότι η νοοτροπία των παικτών της πειραϊκής ομάδας θα κρίνει το ματς. Αν οι ερυθρόλευκοι θεωρήσουν πως θα έχουν εύκολη αποστολή επειδή ο Απόλλωνας δεν έχει πάρει ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα, τότε θα έχουν κάνει «δώρο» στον αντίπαλο τους.

Αν όμως ξεκινήσουν το ματς με ένταση και πίεση στην άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», τότε οι πειραιώτες θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πετύχουν τον στόχο τους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα «ξέσπασμα» και το θέλει άμεσα.

Ένα «ξέσπασμα» που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των ερυθρόλευκων ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται πάνω απ’ όλα «καθαρό» μυαλό και συγκέντρωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ