Η (ξεκάθαρη) αλήθεια του Μελισσανίδη

Η (ξεκάθαρη) αλήθεια του Μελισσανίδη

Οσα είπε στην Γλυφάδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ξεκάθαρα και για αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν.

Όταν μιλάει ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει τον τρόπο να κάνει τα πάντα ξεκάθαρα. Όταν από το στόμα του βγαίνει η αλήθεια, είναι πιο «καθαρή» και δίχως «στρογγυλέματα». Αυτός είναι και πλέον έχει δικαίως τον τίτλο του πιο πετυχημένου παράγοντα στο ποδοσφαίρου και μάλιστα εν ενεργεία.

Από το «κάναμε μαλ… με τον χαφ τον Αύγουστο», μέχρι το «αποτύχαμε με τους οργανωμένους». Και στα λάθη, τα μεγάλα λάθη, πάλι μπροστά. Ετσι αποφάσισε να τεθεί ο ίδιος, απέναντι σε αυτούς που τον κριτικάρουν σκληρά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, διότι ο πήχης ήταν, είναι και παραμένει μεγάλος. Όπως πρέπει να συμβαίνει ότι κάνει κουμάντο ένας Μελισσανίδης στην ΑΕΚ.

Πέντε χρόνια είναι στο τιμόνι της και η ΑΕΚ πέτυχε όλα όσα είχε προγραμματίσει. Και περισσότερα. Κάποια ήρθαν μάλιστα και πιο γρήγορα είναι η αλήθεια. Το κλαμπ επέστρεψε στη φυσική του θέση σε δύο χρόνια, ήρθε ο πρώτος τίτλος με το Κύπελλο του 2016, επέστρεψε στην Ευρώπη, μπήκε στους ομίλους του Europa League με εξαιρετική πορεία και μεγάλα έσοδα, κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, μπήκε σε ομίλους Champions League μετά από 12 χρόνια με πολύ μεγάλα έσοδα, «σηκώνει» γήπεδο-στολίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε 1,5 χρόνο θα παίζει εκεί, το προπονητικό κέντρο της στα Σπάτα εξελίσσεται και σύντομα θα είναι υπερσύγχρονο υψηλών προδιαγραφών, ενώ πλέον σε πολλά ζητήματα, λεπτομέρειες και συμφωνίες η ΑΕΚ αποδεικνύει ότι είναι τεράστιο brand. Και όλα τα έσοδα από την ΑΕΚ… για την ΑΕΚ. Όλα τα άλλα είναι… καφενειακού επιπέδου.

Είναι πολλά όσα έχουν επιτευχθεί, πάρα πολλά. Και όμως συνέβησαν και τα πέτυχε. Όπως αναγνωρίζει ότι μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη μέσω της συμμαχίας τους (για ένα συγκεκριμένο διάστημα) κατάφεραν να ρίξουν την «εγκληματική οργάνωση» που είχαν βάλει σκοπό εξ’ αρχής. Για να μπορούν να διεκδικούν τίτλους επί ίσοις όροις όλες οι ομάδες και να το παίρνει ο καλύτερος. Ο Μελισσανίδης πάντα αυτό βάζει πρώτο από όσα πέτυχε. Διότι ξέρει ότι χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτε… άλλο. Και το έβαλε ξανά πρώτο στην κουβέντα στην συζήτηση της Γλυφάδας. Μόνος του.

Εν συνεχεία ήθελε ξεκάθαρα σε κάθε κουβέντα του και σε κάθε αποστροφή του λόγου του, με το δικό του χάρισμα, να κάνει σαφές ότι θέλει το μέλλον του κλαμπ εξασφαλισμένο και όχι… ρισκαδόρικο. Και αυτό συμβαίνει μόνο με στοχευμένες κινήσεις που επενδύουν στο «αύριο» του κλαμπ. Το νέο γήπεδο, το σύγχρονο προπονητικό, τις «παραγωγικές» μεταγραφές και την πολιτική που βάζει την ΑΕΚ πάνω… από όλους και όλα. Και ας δυσαρεστεί αρκετές φορές στο παρόν με τις αποφάσεις του. Όπως πχ στο θέμα Σιμόες, Μπακασέτα και σε πολλά άλλα. Η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη. Δεν αφήνει… παράθυρα. Θα γίνει ότι πρέπει μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί. «Ακόμη και αν χρειαστεί να φύγουν Μάνταλο, Μπακασέτας, Σιμόες, θα φέρουμε άλλους… Μάνταλους, Μπακασέτες, Σιμόες». Προφανώς και δεν εκμηδενίζει τους ποδοσφαιριστές, άλλωστε ο ίδιος τους έφερε και καρπώνεται τις πετυχημένες κινήσεις. Αλλά η πολιτική είναι συγκεκριμένη, το πλαίσιο καθορισμένο και προφανώς μέσα σε αυτό κινούνται τα πάντα. Και ας μην συμφωνούμε όλοι. Άλλωστε αυτός έχει την ευθύνη, αυτός θα πληρώσει την… ζημιά, αυτός αποφασίζει στο τέλος και αυτός θα κριθεί.

Και έτσι η ΑΕΚ, μέσα σε αυτό τα πλαίσιο, δεν θα χρειαστεί να ζήσει ξανά τον εφιάλτη… Αυτό θέλει ο Μελισσανίδης, μέχρι να παραδώσει την σκυτάλη. Να μην χρωστά ευρώ για το γήπεδο και αυτό να φέρνει έσοδα. Να μην χρωστά ευρώ σε ποδοσφαιριστές και αυτοί να φέρνουν έσοδα. Να μην χρωστά για το ποδοσφαιρικό και αυτό να φέρνει έσοδα από την αξιοποίηση του. Και όλα αυτά να ανεβάζουν κάθε χρόνο ένα βήμα το κλαμπ. Αυτά θέλει, αυτά έκανε ξεκάθαρα με την άμεση επικοινωνία του και μένει να φανεί αν θα τα πετύχει και αυτά.

Τα περισσότερα από τα οποία είχε δεσμευτεί τα πέτυχε. Οι αστοχίες σε κάποιες μεταγραφές είναι αναμενόμενες και μέσα στο παιχνίδι της αγοράς. Η δυστοκία σε στόχους είναι ένα πρόβλημα και καλείται να λυθεί άμεσα. Το ζήτημα με τους οργανωμένους είναι ένα μεγάλο πρόβλημα όπως το έθεσε ο ίδιος και προφανώς δεν μπορεί να συνδέσει κανείς τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά στις αποφάσεις με το τι πρέπει να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Ο Μελισσανίδης καλώς για το κλαμπ και τον κόσμο του και κακώς για τους αντιπάλους της ΑΕΚ, έχει πετύχει πολλά. Μα το κυριότερο: η μόνη αγωνία όλων να είναι πως θα παρουσιάζεται η ΑΕΚ στα παιχνίδια της. Μικρό δεν είναι, εύκολο δεν είναι, πολύ σημαντικό είναι. Η ΑΕΚ πέρασε πολλά και τώρα είναι σε καλά χέρια. Στα καλύτερα που θα μπορούσαν να της τύχουν.

Και το πώς αντιμετωπίζουν πλέον οι «απέναντι» την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, καταδεικνύει πόσο ισχυρή είναι πλέον η Ενωση σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ: Δεν θέλει να το λέει, αλλά ο γιος του είναι η πιο σίγουρη λύση για το μέλλον με τους κατάλληλους συνεργάτες δίπλα του. Το ξέρει και ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ