Με Βέρνμπλουμ-Γορίλα, τα μωρά του Δώνη φύγαν με πιπίλα

Με Βέρνμπλουμ-Γορίλα, τα μωρά του Δώνη φύγαν με πιπίλα

Ο τρόπος που χτίζει το παιγνίδι του ξεκινώντας από τον Πασχαλάκη και ανεβαίνοντας με υποδειγματική κυκλοφορία, με γοητεύει αφάνταστα.

Το σημερινό παιγνίδι, το παρομοίαζες από το ξεκίνημα με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Στο πρώτο δεκάλεπτο μέτρησα τρεις φορές τον Διούδη να σπαταλά ένα λεπτό μέχρι να εκτελέσει ελεύθερο.

Ίσως πρόκειται για τον 13ο αυτοματισμό του Γιώργου Δώνη, που κράτησε μυστικό, όσο ήταν στον ΠΑΟΚ.

Με τέτοιες λογικές δεν πας πουθενά, άντε να κάνεις καθυστερήσεις μετά το 80, όταν ξεκινάς με το μυαλό στο πως θα ροκανίσεις το χρόνο, σημαίνει πως ο προπονητής αντί για τακτική πριν το αγώνα, έλεγε τους παίκτες τι προβλέπουν τα ζώδια.

Τακτικά ο φιλοξενούμενος ήταν στο απόλυτο μηδέν, ίσως μάλιστα προσβάλω το μηδέν. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την ανεπάρκεια στο έμψυχο δυναμικό, στα χρόνια του Βαρδινογιάννη τον αντιμετωπίσαμε κι εμείς στην έδρα του, με υποδεέστερο υλικό.

Κάναμε μια φάση όμως, έναν συνδυασμό της προκοπής, κερδίσαμε ένα κόρνερ, αυτοί περνούσαν το κέντρο και τα έχαναν, δοκίμαζαν να χτίσουν το παιγνίδι από τα μετόπισθεν κι έδιναν επιθέσεις στον ΠΑΟΚ!

Αφού δεν τον έχεις βρε χριστιανέ Δώνη, πες του Διούδη να την καντιλιάσει κι όπου πάει.

Ποιος ξέρει, ίσως επρόκειτο για τον 14ο αυτοματισμό…

Στο ημίχρονο μάλιστα συνέβη κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, ο Πασχαλάκης βγήκε από τα αποδυτήρια για να κάνει ζέσταμα, την ώρα που οι συμπαίκτες του άκουγαν τον Λουτσέσκου!

Προφανώς ο Ρουμάνος φοβήθηκε μήπως σκουριάσει, αφήστε που δεν είχε λόγο να υπάρχει μέσα, να ακούσει τι άραγε: Πως θα συνεννοείται με Κρέσπο και Βαρέλα για να κλείνουν διαδρόμους στις επιθέσεις του αντιπάλου;

Αν αυτό συνέβαινε αντίστροφα, ο Αλαφούζος θα πρότεινε στον τερματοφύλακα να αλλάξουν το συμβόλαιο και να τον κάνει συμβασιούχο, πληρώνοντας τον για κάθε απόκρουση….

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε μεγάλη διαφορά από τον αντίστοιχο του αγώνα με τη Βίντι, δεν έκανε περισσότερες από 2-3 καθαρές ευκαιρίας. Για τις μπαλαδόφατσες στα καφενεία ίσως αυτό αποτελεί αφορμή γκρίνιας, ο τρόπος όμως με τον οποίο δημιουργεί το παιγνίδι του ξεκινώντας από τον Πασχαλάκη και ανεβαίνοντας με υποδειγματική κυκλοφορία, με γοητεύει αφάνταστα.

Πραγματικά απολαμβάνω να τον βλέπω, για την ακρίβεια τον χαζεύω, ακόμα κι αν δεν κάνει τελικές, ή δε σκοράρει.

Είναι νομοτέλεια πως κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό με τον τρόπο που αναπτύσσεται κι αν δεν του κάτσει όπως με την Βίντι, θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο αρκούσε να πατήσει λίγο το γκάζι και όχι πολύ μάλιστα, μαρσάροντας απλώς όπως τα μηχανάκια την ώρα που περιμένουν να ανάψει πράσινο.

Αν υπάρχει κάποιος που μου πήρε τα μυαλά σήμερα, ήταν ο Βέρνμπλουμ, κανονικός οδοστρωτήρας. Όλες μα όλες οι φάσεις είχαν αυτόν ως δημιουργό, ακόμα κι όταν οι συμπαίκτες του έκλεβαν τη μπάλα, ήταν αυτός που είχε δημιουργήσει τον αρχικό πανικό στους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να τα χάσουν.

Δεν έχω να γράψω περισσότερα, πάω να κοιμηθώ, να ονειρευτώ πως θα είναι η ομάδα με τον Σουηδό μέσα, όταν με το καλό επιστρέψει ο Μαουρίσιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ