Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα δημιουργίας

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα δημιουργίας

Μια ματιά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και των αντιπάλων του, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι οι ερυθρόλευκοι είναι η πιο δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος. Ο αριθμός των τελικών προσπαθειών λέει πολλά. Άλλο το ζήτημα που έχει επισημάνει και ο Μαρτίνς με το σκοράρισμα κι άλλο η δημιουργία. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παράγει φάσεις.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός θα ήθελε να έχει το πιο εύκολο γκολ στα παιχνίδια του κι αυτό άλλωστε το έχει επισημάνει δημόσια και ο ίδιος ο προπονητής του. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τονίσει πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βρουν λύση στο συγκεκριμένο θέμα και γι’ αυτό ο Πορτογάλος δουλεύει με τους παίκτες του στο Ρέντη. Άλλο όμως το να σταθεί κάποιος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο σκοράρισμα κι άλλο να γίνεται λόγος για έλλειψη δημιουργίας.

Οι ερυθρόλευκοι είναι ομάδα που δημιουργεί, είναι ομάδα που «παράγει» φάσεις κι αυτό δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί. Ας πάμε πρώτα απ’ όλα στους αριθμούς κι εν συνεχεία εστιάζουμε και σε άλλα θέματα. Ποια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα; Ο Ολυμπιακός, καθώς έχει 121 και ακολουθούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

Σίγουρα ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε να είναι πιο αποτελεσματική η ομάδα του σε ότι αφορά την επίτευξη γκολ, αλλά αυτό δεν αφορά την δημιουργία. Το ένα δεν έχει καμιά σχέση με το άλλο και είναι προφανές ότι οι ερυθρόλευκοι δημιουργούν φάσεις στα παιχνίδια τους. Δείτε για παράδειγμα το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ένα ματς που εξελίχθηκε σε μονότερμα, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν πολλές ευκαιρίες.

Πάμε όμως και σ’ ένα ματς που ο Ολυμπιακός κατάφερε και να δημιουργήσει πολλές φάσεις αλλά και να σκοράρει πολλά γκολ. Μιλάμε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα που οι πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν πέντε γκολ. Είναι βέβαια προφανώς πως καμιά ομάδα δεν μπορεί να πετυχαίνει πέντε γκολ σε κάθε παιχνίδι της, αλλά για να μπουν τα πέντε γκολ δημιουργήθηκαν φάσεις.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος και στις φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τη Ντούντελανζ για το Γουρόπα Λιγκ. Δυο γκολ, δυο δοκάρια και μια… ντουζίνα καλές φάσεις για να πετύχει κι άλλα γκολ είχαν οι Πειραιώτες.

Πάμε όμως και σε προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Δεν δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι ευκαιρίες στα ματς με την Λουκέρνη; Δεν έκαναν φάσεις στον αγώνα με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη αλλά και στην Αγγλία αν θέλετε; Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει δημιουργία, γιατί πολύ απλά έχει παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Νάτχο, ο Γκιγιέρμε αλλά και οι ακραίοι του επιθετικοί όπως ο Χριστοδουλόπουλος και ο Ποντένσε έχουν μεγάλες ικανότητες στην δημιουργία παιχνιδιού. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνεται λόγος για πρόβλημα δημιουργίας από πλευράς Ολυμπιακού, όταν σχεδόν σε κάθε ματς η ομάδα του λιμανιού έχει τουλάχιστον 14 τελικές προσπάθειες. Το αγωνιστικό ζήτημα στο οποίο πρέπει να βρει λύση ο προπονητής των ερυθρόλευκων αφορά το σκοράρισμα. Σε επίπεδο δημιουργίας είναι ξεκάθαρο ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν πρόβλημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ