Το «τρίτο πρόσωπο» για τις κόκκινες άκρες!

Το «τρίτο πρόσωπο» για τις κόκκινες άκρες!

Στην Πάτρα ο Ναουέλ έγινε… Φορτούνης και Γκερέρο και έδειξε ότι θα δώσει βοήθειες στους Ποντένσε και Λάζαρο!

Να μείνουμε στο… ποδόσφαιρο; Φαντάζει να είναι δύσκολο με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στα γήπεδα αλλά αξίζει τον… κόπο.  Έτσι κι αλλιώς από την προηγούμενη σεζόν το καθεστώς της «κάθαρσης» διαμορφώνει τη δική του βαθμολογία, καθώς «αφαιρεί» πόντους ανάλογα με τις εκθέσεις, όσο και τη συμπεριφορά, της αστυνομίας, συνεπώς δεν είναι καθόλου απλή η προσπάθεια να περιορίσουμε το ενδιαφέρον μας στην μπάλα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Πάτρα με παίκτη… παραπάνω. Ο Ματίας Ναουέλ αξιοποίησε τούτη τη φορά την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Μαρτίνς και έδειξε ότι βρίσκει τον εαυτό του, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στις πτέρυγες.  Θα το χρειαστεί το «τρίτο πρόσωπο» ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού ναι μεν η μετάθεση του Χριστοδουλόπουλου στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να είναι προσωρινή, από τη στιγμή που βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής και ο Χασάν, ωστόσο ο Λάζαρος και ο Ποντένσε δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να αποτελέσουν τις μοναδικές επιλογές για τις πτέρυγες.

Στο ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή ο Ναουέλ έγινε και… Φορτούνης και… Γκερέρο. Από το δικό του κόρνερ έφτασε η μπάλα στο κεφάλι του Τοροσίδη και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα της εστίας, ενώ πέτυχε ο ίδιος το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού-και πρώτο του με την ερυθρόλευκη-όταν έδρασε σε λίγα τετραγωνικά, θυμίζοντάς μας τον Ισπανό φορ.

Εξυπακούεται, ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη συνεισφορά από τους εξτρέμ, ώστε να μοιραστεί το φορτίο της ευθύνης για το σκοράρισμα και να μην περιοριστεί μόνον στον παίκτη που βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.  Στις άκρες ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει και τον Φετφατζίδη, ο οποίος όμως παίζει καλύτερα στον άξονα, όταν έχει περισσότερο χώρο δράσης μπροστά του κι ας υπάρχουν αρκετές(όσο και … επώνυμες) επιλογές για αυτά τα τετραγωνικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή κρίθηκε από τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού (Τοροσίδης, Ναουέλ), καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ανεβάζουν πολλούς παίκτες πάνω από τη σέντρα και να γεμίζουν και την αντίπαλη περιοχή για να «σπάσουν» την κλειστή άμυνα.  Τώρα πια ο Ναουέλ δείχνει να παίρνει πάνω του με αυτήν την εμφάνιση στην Πάτρα και αν συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, τότε θα αποτελέσει πολύτιμη μονάδα, καθώς  επί του παρόντος, κρύβει και το «απρόβλεπτο», αφού το σκάουτινγκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού δεν έχει πολλά διαθέσιμα στοιχεία για τον τρόπο της αντιμετώπισής του.

Κι έπειτα, οι κόκκινοι έχουν τώρα μπροστά τους μία τριάδα αγώνων με Άρη, Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό, στην οποία θα χρειαστούν όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, καθώς ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να εφαρμόσει την τακτική της … προηγούμενης κλειστής στροφής, όταν έπαιξε με την ίδια ενδεκάδα στο πρώτο και το τρίτο παιχνίδι (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και με άλλη στο ενδιάμεσο (Μίλαν).

Και μπορεί σε αυτούς τους αγώνες ο Ολυμπιακός να μάζεψε μόλις ένα βαθμό, όμως η εικόνα του ήταν πολύ καλύτερη από τα αποτελέσματα, συνεπώς σε αυτήν τη νέα δοκιμασία ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να ποντάρει σε περισσότερη ρέντα για μεγαλύτερη συγκομιδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ