Τα λάθη του τα ξέρει πια ο Άρης

Τα λάθη του τα ξέρει πια ο Άρης

Ευκαιρία αποδείξεων το ματς με τον Ολυμπιακό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τα ντέρμπι τα παίρνει το πάθος και η δύναμη. Ο Άρης έχει τα πιο… σπάνια χαρακτηριστικά για να κερδίζει τέτοια ματς: Έχει ποιότητα, έχει νοοτροπία ομάδας που δημιουργεί παιχνίδι. Και του χρειάζεται να συνειδητοποιήσει ότι δεν απεμπολείς τα πρώτα αν είσαι λίγο πιο δυναμικός στη μονομαχία και υποψιασμένος στη ροή ενός αγώνα.

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα ηττήθηκε στο Χαριλάου από τον ΠΑΟΚ, αλλά η εικόνα του ματς δεν ήταν αυτή που περιέγραψε το σκορ. Ισοφαρίστηκε με πέναλτι σε μια πραγματικά ανύποπτη φάση σε σχέση με άλλες που είχε ο αντίπαλός του. Απώλεσε πέναλτι σε σημείο που εφόσον ευστοχούσε ο Γιουνές, το να πάει ο δείκτης του σκορ στο 3-1 ήταν μάλλον ευκολότερο από το να ισορροπήσει στο 2-2 και σαν να μην έφτανε αυτό, ηττήθηκε δεχόμενος τέρμα στο φινάλε από απώλεια μπάλας και κακή αμυντική αντίδραση, από τη μεσαία γραμμή μέχρι τη γραμμή της εστίας του.

Είχε προηγηθεί ήττα στον Πανιώνιο από στημένη μπάλα (απώλεια τετ α τετ και μη καταλογισμό μαρς πέναλτι), ενώ τελευταία έκανε τη χειρότερη εμφάνιση και ταπεινώθηκε με 4-0 από την ΑΕΚ, κάνοντας όλη τη γκάμα λαθών των προηγούμενων ματς, μαζί: Γκολ από απώλεια κατοχής (επιθετικό φάουλ που αγνοεί ο Τζήλος) με 8 παίκτες μπροστά από τη μπάλα και γκολ από στημένη μπάλα και ένα προβλέψιμο σκριν.

Τα λάθη του τα ξέρει πια. Είναι μια καλή ευκαιρία το ματς της Κυριακής να το (από)δείξει. Θυμίζω ότι απέναντι στον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ βρήκε τη νίκη που τον έβγαλε από τεράστια εσωστρέφεια. Οι Κρητικοί, αξιοποίησαν το προφανές συμπέρασμα για τον αντίπαλό τους: Μέχρι τώρα έχει θέματα στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαν δυνατά, πίεσαν όσο μπορούσαν, είχαν ώθηση από την έδρα και εφόσον σκόραραν, έδωσαν μάχη ώστε τουλάχιστον να κρατήσουν το προβάδισμά τους.

Ο Άρης είναι σαφώς καλύτερος, αλλά θα του είναι χρήσιμο να θυμηθεί ότι στο Χαριλάου, μια δυνατή κερδισμένη μονομαχία στο ξεκίνημα του ματς, είναι πολλές φορές αρκετή για να βάλει τον κόσμο στο σύνολό του στην εξίσωση, με προφανείς ευεργετικές συνέπειες.

Λίγο περισσότερο για αγωνιστικά θέματα, θα ασχοληθούμε στο επόμενο σημείωμα, έχει μια προπόνηση ακόμη. Φυσικά και για τον φερόμενο ως κορυφαίο Έλληνα διαιτητή, με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι μόνο νίκες μετρούν στο Κλ. Βικελίδης. Α! Και για τον «πρόλογο» των κριτηρίων επιλογής ξένου διαιτητή από την ΚΕΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ