Δανεικός ο Πρίγιο για αυτογκόλ, πουλέν του Τζάμπα ο Τζήλος

Δανεικός ο Πρίγιο για αυτογκόλ, πουλέν του Τζάμπα ο Τζήλος

Η μη χρησιμοποίηση των δανεικών ευνουχίζει τη ρητορική περί φιλικού, αν ο Ατρόμητος ήταν του χεριού μας, δε θα μας ενδιέφερε ποιοι θα παίξουν.

Με δυο αγώνες που δεν αποκλείεται να φέρουν διαφοροποιήσεις στις βαθμολογικές αποστάσεις των ομάδων, ξεκινάει σήμερα η πιο αμφίρροπη αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και βάζελος-χαρτί.

Αν κερδίσει ο γηπεδούχος στο Περιστέρι θα περάσει πρώτος βέβαια, ακόμα όμως δεν έχει διαφανεί στον ορίζοντα ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν αποκλείεται στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, όπως έχω επισημάνει πολλές φορές όμως, εκτιμήσεις τέτοιου τύπου περιγράφουν τον κανόνα κι όχι την πιθανή εξαίρεση.

Οι επαΐοντες θα μιλήσουν για «φιλικό παιγνίδι», το ότι κάτι θα βρίσκουν πάντα είναι δεδομένο. Εδώ ο Μαμουζέλος είδε ύποπτο το Μπάτε-ΠΑΟΚ επειδή ο Ιβάν καθόταν στον πάγκο που ήταν λυόμενος και είχε εγκατασταθεί στη σουίτα του, θέληση και φαντασία να υπάρχει, τα σενάρια κατασκευάζονται εύκολα…

Το οξύμωρο είναι πως αυτοί που βλέπουν τα έργα, έχουν καρπαζωθεί από τον ΠΑΟΚ. Κερδίσαμε χαρτί και κολάρο και θέλουμε σκονάκι για να περάσουμε από την πρώην Χαλκηδόνα! Να μας κέρδιζαν δηλαδή και να παραμέναμε στο κόλπο με ψέματα και τεχνητές αναπνοές,  να πεις πως το αφήγημα έχει στοιχειώδη βάση, για να πέσει κατ΄αρχήν στο τραπέζι των συζητήσεων..

Με τον Ατρόμητο βεβαίως υπάρχουν οι δανεικοί και το μελανό σημείο της μη συμμετοχής τους με αντίπαλο την ομάδα που ανήκουν, από πέρσι το είχα γράψει πως δεν περικλείει τιμή για τον ΠΑΟΚ, όταν δανείζει παίκτες με αυτόν τον όρο.

Πηγαίνεις δηλαδή καρφί για πρωτάθλημα, είσαι με διαφορά η καλύτερη ομάδα και φοβάσαι αυτούς που θεωρείς ανάξιους ακόμα και για αναπληρωματικούς;

Η μη χρησιμοποίηση των δανεικών πάντως, ευνουχίζει τη ρητορική περί παραρτήματος, αν ο Ατρόμητος ήταν του χεριού μας, δε θα μας ενδιέφερε ποιοι θα παίξουν, έτσι δεν είναι; Θα μας βόλευε, αν έπαιζαν τα δικά μας παιδιά.

Αφού οι αμυντικοί θα κοιτούσαν το φεγγάρι κι οι επιθετικοί θα σημάδευαν τους προβολείς, μια καλή σκέψη θα ήταν να τους δίναμε δανεικό τον Πρίγιοβιτς μόνο γι αυτό το ματς, να παστελώσει δυο αυτογκόλ, να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.

Όποια εκδοχή κι αν θεωρεί καθείς πιο βολική στη δική του κοσμοθεωρία, για όλους εμάς που βρισκόμαστε έξω από το χορό και ούτε αποφασίζουμε, ούτε κρατάμε την καυτή πατάτα και απλώς σχολιάζουμε, πουλώντας ηθικολογία χωρίς κόστος, είναι εύκολο να παριστάνουμε τους αμπελοφιλόσοφους. Εκείνος που ζει την κατάσταση εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, θα μπορούσε εύκολα να μας πει «τραβάτε και παίξτε παραπέρα ρε, εδώ γίνεται σκοτωμός και ψάχνετε Δον Κιχώτηδες;»

Δε θα είχε και άδικο.

Στο Περιστέρι ορίζεται ο Τζήλος, που τον χάνεις που τον βρίσκεις, γύρω από το χαρτί περιφέρεται.

Σφύριξε το χαρτί-«ο Άρης» της προηγούμενης αγωνιστικής, το χαρτί-Λαμία στο κύπελλο, τέταρτος στο Αστέρας-χαρτί, όπως και στα ΠΑΟΚ-χαρτί και χαρτί-κολάρο!

Δεδομένου μάλιστα πως τα δυο τελευταία έγιναν με ξένους διαιτητές, ο ορισμός του ως 4ου που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά αν του δινόταν η ευκαιρία, έχει τη σημασία του.

Κι αν θεωρείτε τυχαία τα παραπάνω, σίγουρα δεν αποτελεί σύμπτωση όταν ο εν λόγω διαιτητής σφύριξε μέχρι και το φετινό φιλικό του χαρτιού με τη Γαλατά, σε διεθνή φιλικά πάντα η γηπεδούχος ομάδα είναι αυτή που υποδεικνύει κοράκι της αρεσκείας της.

Οπότε, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Ορίζεται λοιπόν το πουλέν του Τζάμπα, στο τελευταίο ματς του πρώτου που υπάρχουν πιθανότητες να χάσει πόντους ο ΠΑΟΚ και μου λες εσύ, γιατί να μην παίξουν οι δανεικοί ;

Όπως και να χει ο ΠΑΟΚ δε μασάει, έχοντας την καλύτερη ομάδα με διαφορά, δεν πτοήθηκε από το ακυρωθέν γκολ στη Ν. Σμύρνη, από το πέναλτι που δε δόθηκε στο Ηράκλειο, όπως και από το μούφα που σφυρίχτηκε σε βάρος του στο Χαρίλαο.

Πέρα από θέμα ανωτερότητας, υπάρχει και η καρμική διάσταση της ιστορίας, μην αποκλείεστε το ενδεχόμενο να έρθει Χ στο Περιστέρι και να κερδίσει ο Δώνης στο ΟΑΚΑ.

Πόσο δε όταν τα μωρά -ακόμα και υπερτροφικά- έχουν την τάση όπου βλέπουν χαρτί, να ζωγραφίζουν.

ΥΓ. Όλοι έχετε καταλάβει το σκωπτικό χαρακτήρα της στήλης που αρέσκεται να σατιρίζει την επικαιρότητα, γι αυτό και μόλις ένας και μάλιστα φίλος, με αποκορύφωμα τα χθεσινά που αποκάλεσα τον Κεφτετζόγλου στρατιωτάκι που εκτελεί εντολές της ΠΑΕ, με ρώτησε γιατί γράφω πως αυτός και οι άλλοι αποχώρησαν από το sdna κατόπιν εντολής της διοίκησης.

Το ότι έτσι έγινε δεν είναι δική μου ανακάλυψη, γράφτηκε κατά κόρον σε πολλά ΜΜΕ.

Συζητήθηκε μάλιστα και σε δημόσιο ιντερνετικό διάλογο μεταξύ του διευθυντή της ιστοσελίδας και του Κεφτετζόγλου, χωρίς ο τελευταίος να το διαψεύσει.

Ο πρώτος μάλιστα ανέφερε πως του το μετέφεραν δυο από τους αποχωρήσαντες.

Εκτός αυτού, ήταν αυτό που λέμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Έγραψε ένα ΜΜΕ πως το πέναλτι που πήρε μια ομάδα δεν ήταν κανονικό, υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες, πρώτη φορά συμβαίνει ή πρέπει να συμφωνούν όλοι;

Η διοίκηση της ομάδας λοιπόν έβγαλε ανακοίνωση που καταφερόταν κατά της ιστοσελίδας και αμέσως μετά αποχώρησαν μαζικά όλοι όσοι εμπλέκονταν με το ρεπορτάζ της, ή ήταν αρθρογράφοι φιλικά διακείμενοι!

Τυχαίο; Σύμπτωση;

Ας πούμε ότι είναι έτσι και η ανακοίνωση δεν έχει σχέση, πρώτη φορά αναφέρεται το sdna σε διαιτητική απόφαση που ευνόησε την ομάδα τους;

Πέρσι μετά το περιβόητο παιγνίδι στην Τούμπα, το ίδιο ΜΜΕ έγραφε πως το γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε ήταν κανονικό, άρα τους έχρισε μαϊμού πρωταθλητές.

Τι έκαναν τότε, οι μετέπειτα αποχωρήσαντες;

Έγραφαν πως το γκολ ήταν κανονικό, πήγαιναν δηλαδή κόντρα στη γραμμή της ιστοσελίδας η οποία τους το επέτρεπε, δεν υπήρχε λογοκρισία δηλαδή.

Ούτε η ομάδα τους έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, επειδή κάποιο ΜΜΕ υποστήριζε κάτι διαφορετικό στα συμφέροντα της.

Και ξαφνικά τώρα έπαθαν ομαδική κρίση και αποφάσισαν να αποχωρήσουν μαζικά, για μια φάση της πλάκας, που δεν έκρινε τον τίτλο όπως η προηγούμενη;

Αμέσως μετά από ανακοίνωση της ομάδας τους μάλιστα, που επιτέθηκε με δριμύτητα στην ιστοσελίδα που εργάζονταν!.

Και θέλετε να πιστέψουμε πως αυτά τα δυο είναι άσχετα μεταξύ τους;

Ωραία λοιπόν το πιστεύω!

Πρόκειται για συγκυρία, ο Κεφτετζόγλου και οι υπόλοιποι λειτούργησαν αυτοβούλως, μόνοι τους έφυγαν, όχι επειδή πήραν εντολή.

Δεν είναι στρατιωτάκια, είναι ευσυνείδητοι δημοσιογράφοι που έπραξαν αυτό που θεώρησαν τίμιο και ηθικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ