Απλώς κέρδισε χρόνο

Απλώς κέρδισε χρόνο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Ποντγκόριτσα κάνοντας το καθήκον του, αλλά πρέπει να βελτιωθεί.

Θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να περάσει πολύ πιο ήσυχο βράδυ στην Ποντγκόριτσα απέναντι στη Μπουντούτσνοστ, να κερδίσει την πιο αδύναμη ομάδα της Ευρωλίγκας εύκολα και να πάει παρακάτω.

Κι όμως οι πράσινοι παραλίγο να κάνουν ακόμα κι αυτό το ματς… θρίλερ! Πάντως κέρδισαν, έβαλαν τους δυο βαθμούς στο σακούλι τους και προχωρούν για τα επόμενα, τα πολύ πιο δύσκολα.

Στην Ποντγκόριτσα λοιπόν ο Παναθηναϊκός βρήκε με τον Παπαγιάννη και τον Καλάθη τον τρόπο να περάσει τη μπάλα μέσα στην «καρδιά» της ρακέτας και να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα της Μπουντούτσνοστ. Αυτό τον βοήθησε να βάλει το πρόβλημα στους γηπεδούχους και να διαχειριστεί την άθλια εμφάνιση των Γκιστ, Λάσμε και Λάνγκφορντ.

Έπρεπε όμως να ξεκουραστεί ο Καλάθης και αναγκαστικά μπήκε στο παρκέ ο Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός «χάθηκε» στα μεγάλα κορμιά των Μαυροβούνιων και περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του παρά τον αντίπαλο πασχίζοντας να ξεμπλέξει από την απόφαση της άμυνας να τον στέλνει στο πλάι.

Η Μπουντούτσνοστ βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά της και επέστρεψε για τα καλά στο ματς, το άγχος άρχισε να κυριεύει τους πάντες στο «τριφύλλι», που έψαχναν να βρουν κάπου να ακουμπήσουν για να μην καταρρεύσουν.

Εκεί βρέθηκε ο Ντεσόν Τόμας. Ο Πασκουάλ αντιλήφθηκε το τρικ του Ντζίκιτς με την «κλειστή» μέσα στη ρακέτα άμυνα, όπως έκανε η Ζαλγκίρις την περασμένη εβδομάδα και έδωσε ελεύθερα σουτ στον Αμερικανό. Εκείνος ανταποκρίθηκε, ευστόχησε, ενώ την ίδια στιγμή ο Παπαπέτρου ήταν… παντού. Εκοβε, έβαζε το κορμί του, έπαιρνε ριμπάουντ, σκόραρε. Ηταν η «ραχοκοκαλια» του Παναθηναϊκού.

Ξανά όμως βύθιση! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν την συγκέντρωσή τους, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τη διαφορά των 13 πόντων, τους έπιασε πανικός και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο σε άμυνα και επίθεση. Το ματς μάλιστα πήγε να γίνει πάλι θρίλερ, αλλά η Μπουντούτσνοστ δεν είχε την ποιότητα να ανταποκριθεί στο… δώρο των αντιπάλων της.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει την πολύ καλή απόδοση των Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, αλλά και τη νίκη. Θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατάσταση των Γκιστ, Λάσμε, με το αν τελικά ο Λεκαβίτσιους μπορεί ή δεν μπορεί να βοηθήσει τον Καλάθη, ενώ του προέκυψε ένα ακόμα «θέμα» με τον Λάνγκφορντ.

Ο κατ’ εξοχήν σκόρερ της δωδεκάδας παρουσιάστηκε εκτός κλίματος. Χωρίς καν διάθεση να τρέξει στην άμυνα γι’ αυτό και ο Πασκουάλ τον… πάρκαρε στον πάγκο. Ετσι όμως δεν γίνεται δουλειά…

ΥΓ. Θέλει 24’’ να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο, η Μπουντούτσνοστ είναι στο μπόνους των βολών, ο Λάσμε έχει δυο φάουλ και πάει να… σπάσει τα χέρια του Μπάροβιτς έξω από τη ρακέτα! Χωρίς πίεση, χωρίς κίνδυνο! Φάουλ και δυο εύκολες βολές στη Μπουντούτσνοστ. Αυτό σημαίνει πως ο Γκαμπονέζος δεν έχει κοιτάξει ούτε μια φορά το ταμπλό να δει τι γίνεται με τα φάουλ, δεν έχει αντιληφθεί σε ποιο σημείο του γηπέδου βρίσκεται, έχει αγνοήσει την εντολή να μην πάει για κλέψιμο, αλλά να παίξει άμυνα με το σώμα και κάνει ο, τι νομίζει αυτός. Κοινώς, καμία επαφή με το περιβάλλον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ