Άτυχος Παναθηναϊκός και άχρωμη ΑΕΚ

Άτυχος Παναθηναϊκός και άχρωμη ΑΕΚ

Ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα από τη μνήμη των φιλάθλων το αποψινό. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και μοιραία έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Η εξέλιξη αυτή κοστίζει σαφώς περισσότερο στους κιτρινόμαυρους που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την γκέλα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή.

Ισοπαλία λοιπόν. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανάμικτα συναισθήματα στους δύο αποψινούς μονομάχους. Στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό από τη μία την πλευρά την ικανοποίηση ότι ήταν καλύτερος από την αντίπαλο του, ότι έδειξε να ξεπερνά γρήγορα το σοκ της πρώτης ήττας στην Τούμπα και από την άλλη ότι με βάση την εικόνα του ματς θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα έφευγε από το χορτάρι με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στην φιλοξενούμενη ΑΕΚ από τη μία ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και από την άλλη ότι τουλάχιστον δεν έπαθε και καμιά χειρότερη ζημιά αφού κάλλιστα θα μπορούσε να είχε χάσει και τον πόντο της ισοπαλίας. Ματς, που δεν θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων, που δεν θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο μέλλον, αλλά που σίγουρα θα παίξει το ρόλο του στην οικονομία του πρωταθλήματος. Πάμε να δούμε και το αγωνιστικό κομμάτι τώρα.

Οι πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι πιο έτοιμοι από την αντίπαλο τους. Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ουζουνίδη πριν την έναρξη του ματς, αλλά η εικόνα τους στο χορτάρι του Ο.Α.Κ.Α ήταν απογοητευτική. Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να φανούν ανώτεροι, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να βγάλουν το πλεόνασμα ποιότητας και εμπειρίας που διαθέτουν σε σχέση με τους νεαρούς παίκτες του τριφυλλιού.

Μάλιστα αν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια δεν αποκλείεται η Ένωση να έφευγε ηττημένη στο τέλος της βραδιάς. Ο εκνευρισμός του προπονητή της πρωταθλήτριας ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού καθώς και στις δηλώσεις του στην κάμερα μετά τη λήξη.

Τα παιδιά του Γιώργου Δώνη πιστώνονται μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα ντέρμπι, την επιστροφή τους μετά από την πρώτη τους ήττα στη χρονιά και το γεγονός ότι μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια την πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν. Το πιο σημαντικό όμως για τους πράσινους βρίσκεται αλλού. Που; Μα στην ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Ο.Α.Κ.Α σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο ότι ο κόσμος της ομάδας αποχώρησε από το γήπεδο γεμάτος και κυρίως ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την εικόνα των παιδιών.

Για την ΑΕΚ τι να πω; Απογοήτευση και μόνο. Όταν ξέρεις πριν το πρώτο σφύριγμα ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής σου έχει χάσει βαθμούς στην αποστολή του στο Περιστέρι και ότι μπορείς να τον πλησιάσεις στους τέσσερις και τελικά δεν κάνεις επί της ουσίας φάση κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό όπως ο φετινός, τότε δεν δικαιούσαι να μιλάς για διατήρηση των σκήπτρων. Ο Ουζουνίδης ξέρει καλύτερα από τον καθένα πόσο θα κοστίσει στην ομάδα του το αποψινό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ χαμογελά ήδη και θα το κάνει ακόμα περισσότερο αν αύριο δεν τα καταφέρουν ούτε οι ερυθρόλευκοι εναντίον του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Παναθηναϊκός έχει τώρα μπροστά του το πιο μεγάλο από τα ντέρμπι, αυτό με τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακό και μάλιστα στο πάντα δύσκολο και αφιλόξενο Γ. Καραϊσκάκης. Τα πιτσιρίκια του Δώνη θα πάνε πιο χαλαρά εκεί, χωρίς άγχος αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν σε αντίθεση με τους γηπεδούχους της επόμενης Κυριακής. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν για αυτά είναι μπροστά.

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι ο φετινός στόχος παραμένει η όσο το δυνατόν πιο εύκολη παραμονή στην Superleague. Εάν μιλήσουμε για κάτι παραπάνω από αυτό τότε μιλάμε μόνο για σβήσιμο της ευρωπαϊκής τιμωρίας που κουβαλάει ο Σύλλογος χάρη στη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου και τίποτε άλλο. Μην τρελαίνεστε και προσθέτετε άγχος και βάρος στα παιδιά χωρίς λόγο. Απολαύστε το όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι που ζούμε φέτος και να ελπίζετε του χρόνου να υπάρχει σοβαρότητα για την σωστή διαχείριση των φετινών πεπραγμένων…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ