Η πρωταθλήτρια έψαχνε να βρει το στέμμα της…

Η πρωταθλήτρια έψαχνε να βρει το στέμμα της…

Ο νεαρός Μπουζούκης άλλαζε υπέροχα το παιχνίδι και δυο παίκτες του Παναθηναϊκού έβαζαν στην μέση έναν παίκτη της ΑΕΚ. Το 0-0 αδικεί τους παίκτες του Δώνη. Είναι παράσημο για αυτούς ότι συνήλθαν γρήγορα από την ήττα και την κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η Ενωση, με απενεργοποιημένο τον Μάνταλο, έπαιζε χωρίς «έτσι χωρίς πρόγραμμα»…

Πρωτάθλημα θέλει να πάρει και φέτος η ΑΕΚ. Λογικό και αναμενόμενο. Επιθυμεί έτσι να πιστοποιήσει την ανωτερότητα και την κυριαρχία της. Μένει πίσω γιατί χάνει από τον διεκδικητή ΠΑΟΚ και της κάθεται τιμωρία για επεισόδια των οπαδών της με την αστυνομία. Περιμένει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε ένα γήπεδο που το ξέρει πολύ καλά και πληροφορείται κάτι που δεν το περίμενε. Ότι ο ΠΑΟΚ άφησε δυο βαθμούς στο Περιστέρι. Περιμένεις κι εσύ με την σειρά  σου σαν οπαδός της Ένωσης ότι οι παίκτες της ομάδας σου θα μπουν με τα μαχαίρι στα δόντια για να κυριαρχήσουν και να πάρουν το ματς. Τζάμπα αναμονή. Στα πρώτα κιόλας λεπτά,  αντιλαμβάνεσαι ότι είναι οι παίκτες του αντιπάλου που έχουν μπει δυνατά και με τσαμπουκά.

Αυτοί κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και τρέχουν πιο πολύ και πιο πολλές φορές. Λες, μπορεί να γίνει του Αρη και οι μικροί του Παναθηναϊκού έτσι άπειροι που είναι, θα το φάνε στην κόντρα. Ελα όμως, που δεν γίνεται τίποτα από αυτά. Ο Δώνης έχει βρει τον τρόπο να κόψει την διαγώνια κίνηση και από τον Μπογιέ και από τον Μάνταλο. Ο Λιβάγια είναι εγκλωβισμένος στις συμπληγάδες του Πούγγουρα και του Μαυρομάτη και ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο αργοπορούν συνεχώς με αποτέλεσμα να χρειάζεται ώρα πολύ να περάσει η μπάλα μπροστά. Όταν καθυστερείς τις μεταβιβάσεις απέναντι σε μια ομάδα που τρέχει συνεχώς μοιραία θα έχεις πουλήματα της μπάλας στην μεσαία γραμμή.  Εκτός από τον Μπακασέτα, πλήρης έπαιζε η Ενωση μεσοεπιθετικά. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν ελάχιστες για να μην γράψω ότι δεν υπήρχαν καν. Αντίθετα οι παίκτες του Δώνη βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις φορές φάτσα με το τέρμα του Μπάρκα και τα μούσκεψαν. Με εξαίρεση την πρώτη φάση με τον Μακέντα στις άλλες τα κατάφεραν γιατί έφεραν παίκτη παραπάνω μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Παίκτη που οι αμυνόμενοι της ΑΕΚ δεν ακολούθησαν γιατί τα πόδια δεν υπάκουσαν.

Εννοείται πως η ποιότητα που διαθέτει η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά δεν υπάρχει στην άλλη πλευρά. Περισσεύουν όμως τα τρεξίματα  που βοηθούν καθοριστικά στην αξιοποίηση των κενών χώρων.  Ο νεαρός Μπουζούκης άλλαζε υπέροχα το παιχνίδι και δυο παίκτες του Παναθηναϊκού έβαζαν στην μέση έναν παίκτη της ΑΕΚ. Το 0-0 αδικεί τους παίκτες του Δώνη. Είναι παράσημο για αυτούς ότι συνήλθαν γρήγορα από την ήττα και την κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με την ενθουσιώδη συμπαράσταση των οπαδών τους ανατάχτηκαν γρήγορα ψυχολογικά και αγωνιστικά. Στο γήπεδο για ενενήντα λεπτά δεν ξεχώριζε ποια ομάδα ήταν πρωταθλήτρια και ποια δημιουργήθηκε με ότι περίσσευε.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν πάει για πρωτάθλημα για να πέσει στα πατώματα επειδή δεν πήρε δυο βαθμούς που δικαιούτο, τα κέρδη του από την εμφάνιση του απέναντι στην ΑΕΚ είναι μεγάλα.  Είναι παράσημα για τους παίκτες του που πρέπει να φορεθούν και στο στήθος του Δώνη που έσβησε τα επιθετικά ατού του Ουζουνίδη. Η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε όπως της έπρεπε από την απογοητευτική της εμφάνιση …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ