Μάγκες… πάρτε το αλλιώς

Μάγκες… πάρτε το αλλιώς

Κάποια στιγμή το σερί του ΠΑΟΚ θα σταματούσε. Αυτό έτυχε να γίνει στο Περιστέρι. Σ' αυτό το στραβοπάτημα βοήθησε ο Αθανάσιος Τζήλος με τις αποφάσεις του, αλλά και η νωθρότητα που βγάζει πλέον η ομάδα. Μόνο ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός μπορούν να κοντράρουν τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα.

Μετά από 26 αγώνες, ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Περιστέρι, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το σερί των 13 νικηφόρων αγώνων, που κρατούσε από το περσινό πρωτάθλημα, σταμάτησε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πρώτος και ο βασικός λόγος ήταν οι αποφάσεις του Τζήλου. Όταν από τα πρώτα λεπτά η Ελληνική τετράδα διαιτητών σου δείχνει τις προθέσεις της αντιλαμβάνεσαι πως εκτός από τον Ατρόμητο θα πρέπει να κερδίσεις και τους άνδρες με τα μαύρα. Στο 3ο λεπτό δόθηκε κατά φαντασία οφ σάιντ στον Ελ Καντουρί. Στο 24′ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Βαρέλα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν η χαλαρότητα που αντιμετώπισαν κάποιοι το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τους είχε προειδοποιήσει πως η αναμέτρηση στο Περιστέρι δεν θα είναι εύκολη και καλά θα κάνουν να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι. Οι παίκτες υποτίμησαν τον Ατρόμητο. Δεν βγήκαν οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού σε ρόλους παραγωγικούς, (πρώτη και καλύτερη η απόφαση του να κρατήσει τον Πέλκα εκτός παιχνίδια για μεγάλο διάστημα, τη στιγμή που ο Μπίσεσβαρ είχε «σκάσει από το 65ο λεπτό), ενώ δεν υπήρξε και η γνωστή αποτελεσματικότητα στις χαμένες μετά το 1-1 ευκαιρίες.  Έτσι χάθηκαν δυο πολύτιμοι βαθμοί. Και δεν είναι το θέμα η απώλεια, μέσα στο παιχνίδι είναι. Το θέμα είναι η τζάμπα απώλεια βαθμών.

Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιληφθούν πως με τέτοιες εμφανίσεις, δίνουν το δικαίωμα στο καθένα να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα του. Στα περισσότερα παιχνίδια μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα η ομάδα αρχίζει να φορτσάρει. Όταν καταφέρει να πετύχει γκολ δείχνει να επαναπαύεται σ’ αυτό και μόνο όταν ζορίσουν τα πράγματα αρχίζει και πάλι να αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως εγκυμονεί και κινδύνους. Το Σάββατο πήρε μόνο έναν βαθμό, ενώ στα επόμενα παιχνίδια μπορεί να γνωρίσει ακόμα και την ήττα.

Ορθώς ο Γιώργος Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι, χαρακτήρισε ως MVP της αναμέτρησης τον Θανάση Τζήλιο, αλλά και τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ζητώντας να σφυρίζουν τον ΠΑΟΚ μόνο ξένοι διαιτητές. Αυτή είναι η μοναδική λύση μέχρι επιτέλους να έρθει στην Ελλάδα το VAR. Τα όσα έλεγαν στην ΠΑΕ μετά το ματς, ότι: «τώρα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες συσκέψεις και οι επόμενες αποφάσεις μας θα είναι πολύ αυστηρές πάνω στο θέμα των διαιτητών», δεν θέλω να τα σχολιάσω γιατί πολύ απλά δεν ταυτίζονται με την δυναμική που βγάζει το σωματείο. Θα περίμεναν μια σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Περέιρα και των συνεργατών του.

Πάμε τώρα στους λεγόμενους συνδιεκδικητές του φετινού τίτλου. Μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει την διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ κι αυτό μετά από ένα κακό δεύτερο ημίχρονο. Όσον αφορά την ΑΕΚ, έδειξε πως δεν έχει πλέον τίποτα όσο ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ