Το πρώτο must win παιχνίδι της σεζόν

Το πρώτο must win παιχνίδι της σεζόν

Καλή η Euroleague, καλό και το πρωτάθλημα, καλά και τα ντέρμπι με τον αιώνιο που έρχονται στις δύο αυτές διοργανώσεις, αλλά το πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς είναι το αποψινό. Γιατί; Σήμερα στην Πάτρα κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Αν χάσεις από τον Προμηθέα χάνεσαι, έτσι απλά.

Ματς χωρίς επιστροφή το σημερινό. Χάνεις και πας σπίτι σου έτσι απλά. Το ακούς Τσάβι; Μετά την πρώτη νίκη μακριά από το Ο.Α.Κ.Α για την Euroleague κόντρα στην Μπουντούσνοστ, αυτό δα έλειπε λέω εγώ, ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει όλα τα τρόπαια που θα βρει και φέτος στο διάβα του. Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα δείξει εν πολλοίς του λόγου το αληθές. Απόψε εναντίον του Προμηθέα και την προσεχή Παρασκευή εναντίον του Ολυμπιακού οι πράσινοι θέλουν όσο τίποτε άλλο να πάρουν το ροζ φύλλο.

Η γκρίνια που προέκυψε μετά την εκτός έδρας αποτυχία στο Μόναχο και η οποία πολλαπλασιάστηκε μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις στην Αθήνα δεν έχει ουσιαστικά κοπάσει ακόμα. Οι φίλαθλοι κρατούν επιφυλακτική στάση, διατηρούν αμφιβολίες για τις ικανότητες του φετινού ρόστερ και δεν έχουν καμία διάθεση να περιμένουν ή να ανεχθούν αποτυχία σαν την περυσινή στο Κύπελλο. Πόσο μάλλον αν αυτή προέλθει από ομάδα σαν τον Προμηθέα. Με το παραπάνω δεν υπονοώ απολύτως τίποτα για την πατρινή ομάδα, το ακριβώς αντίθετο. Πάμε και στο αγωνιστικό τώρα.

Ο Παναθηναϊκός αν δεν θέλει να μπλέξει πρέπει από το πρώτο λεπτό να καταστήσει σαφές ότι δεν έχει σκοπό να αστειευτεί. Πρέπει να μπει σε θέση οδηγού από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό είτε μέσα από το μακρινό σουτ, είτε μέσα από το γρήγορο ρυθμό που επιδιώκουν να επιβάλλουν στο παιχνίδι τους. Σίγουρα η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής, όμως και ο Προμηθέας είναι εξαιρετικά δυνατό σύνολο που αν το υποτιμήσεις θα το πληρώσεις ακριβά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι παραμένει αήττητος στο Fiba Champions League αντιμετωπίζοντας και ομάδες, που μόνο εύκολες δεν είναι με χαρακτηριστικότερη περίπτωση της τούρκικης Μπεσίκτας. Κατά τη γνώμη μου ο Προμηθέας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Μπουντούσνοστ που η ομάδα του Πασκουάλ κέρδισε με δυσκολία την προηγούμενη αγωνιστική της Euroleague.

Το αποψινό είναι ένα παιχνίδι από αυτά που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα μέσα σε μια χρονιά. Πρώτον γιατί αν το κερδίσεις δεν θα εισπράξεις κανένα μπράβο από τον κόσμο σου. Δεύτερον γιατί επιβάλλεται να το πάρεις ως απόλυτο φαβορί και γιατί κρίνει, έστω και αν είναι αρκετά νωρίς, έναν από τους τρεις στόχους που θέτεις κάθε χρόνο. Τρίτον – και σπουδαιότερο- γιατί αν το χάσεις μπαίνεις σε σοβαρές περιπέτειες, αφού πέρα από την απώλεια ενός τίτλου θα αυξήσει την όλη αμφισβήτηση για το υλικό και τον προπονητή της ομάδας.

Έχοντας ως δεδομένο ότι αμέσως μετά ακολουθούν δύο κολλητά ντέρμπι, τα πρώτα της σεζόν, με τον Ολυμπιακό και η αποστολή στην Πόλη κόντρα στην πολύ ενισχυμένη και φιλόδοξη φέτος Εφές, εύκολα αντιλαμβάνεται και ο πιο άσχετος με το άθλημα και τα των πρασίνων, ότι μια αποτυχία απόψε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας θα θέσει σε κίνδυνο όλο το οικοδόμημα. Συμπέρασμα; Κερδίζεις, περνάς στα ημιτελικά και υποδέχεσαι τον αιώνιο δύο φορές στο γήπεδο σου για να πάρεις τις νίκες δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι θέλεις και την τρέχουσα περίοδο να παραμείνεις απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ