«Μπαλάρα η ΑΕΚ με Ουζουνίδη»

«Μπαλάρα η ΑΕΚ με Ουζουνίδη»

Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Για τον ενθουσιασμό στην ΑΕΚ, πριν καλά-καλά αρχίσει η σεζόν, τη στήριξη μετά τη τραγική εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και τον κομπλέ Ατρόμητο που θα πάει φουριόζος τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

ΣΤΙΣ 27 Μαΐου, έσκασε η είδηση ότι η ΑΕΚ, εκλείσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Με τη μία η μετοχή του Εβρίτη τεχνικού, όπως τον αποκαλούν οι αθλητικογράφοι, εκτοξεύτηκε. Έκανε limit up. Είχε φροντίσει γι αυτό ο διοικητικός ηγέτης. Ένας άνθρωπος, που δεν στερείται εμπειρίας. Ένας άνθρωπος, που ασχολείται παραγοντικά με το ποδόσφαιρο, από τη δεκαετία του 70. Σαράντα χρόνια. Τα ρεπορτάζ αμέσως μετά τη συνάντηση με τη συμφωνία, ήταν εξόχως συγκλονιστικά. Αναφέρω επιγραμματικά τους τίτλους:

-Τρελαμένος με Ουζουνίδη ο Μελισσανίδης.
-Μελισσανίδης: «Μπαλάρα με Ουζουνίδη».
-Ενθουσιασμένος και σίγουρος ο Μελισσανίδης: «Ήταν μία κίνηση που την είχα στο μυαλό μου. Η ομάδα θα κάνει ένα βήμα μπροστά φέτος. Ο Μαρίνος θα πετύχει».
Μελισσανίδης σε Ουζουνίδη: «Εσένα ήθελα, σε πιστεύω πολύ»

ΚΙ αλίμονο, στον παράγοντα που δεν είναι αισιόδοξος. Τέτοιον ενθουσιασμό όμως, ούτε ο Αλαφούζος όταν γνώρισε τον Στραματσόνι. Τη 1η Αυγούστου η ΑΕΚ παίζει φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ. Κερδίζει 3-2, ο διοικητής ηγέτης να εμφανίζεται ότι «έτριβε τα χέρια του» και να γνωστοποιεί, ότι πήρε τηλέφωνο τον Ουζουνίδη μετά το ματς για να του πει, «αυτή την ΑΕΚ θέλω να βλέπω». Επαναλαμβάνω, 1η Αυγούστου, ύστερα από φιλικό παιχνίδι. Δεν συνιστά πρωτοτυπία στο ποδόσφαιρο, να πέσεις έξω στον προπονητή. Ο Ολυμπιακός πέρυσι άλλαξε τρεις. Πρόπερσι τέσσερις. Όσο όμως υπάρχει ο προπονητής η διοίκηση οφείλει να τον στηρίζει. Στον Ολυμπιακό π.χ. αυτή τη δουλειά την έχει αναλάβει ο Σάββας Θεοδωρίδης. Το “αυτή την ΑΕΚ θέλω να βλέπω» για φιλικό Αύγουστο μήνα, από μπαρουτοκαπνισμένο ηγέτη, ακούγεται κάπως βιαστικό.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ η σεζόν, η ΑΕΚ κάνει δύο στα δύο, με Σέλτικ-Βίντι κι εύλογα οι μετοχές του Μαρίνου, δύο διαδοχικά limit up. Άλλο που δεν ήθελε η συμπαθής τάξη των αθλητικογράφων. Που αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους: Να προκαταλαμβάνουν, να αποθεώνουν, να θριαμβολογούν. Με ένα γκολ, ο καινούργιος σέντερ φορ, να γίνεται παιχταράς. Στα δύο Σοάρεζ. Με μία καλή εμφάνιση, ο προπονητής, να γίνεται προπονητάρα. Στις δύο, Γκουαρντιόλα.

Εύλογα λοιπόν, μετά τις προκρίσεις επί της Σέλτικ και της Βίντι, οι ρεπόρτερς της ΑΕΚ να ανεβάσουν τον Ουζουνίδη, στα ουράνια: «Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω». Για τον Μαρίνο, που θέλει να βάλει τη δικιά του σφραγίδα στην ΑΕΚ. Για τον Μαρίνο, που θέλει την ομάδα του, να παίζει ποδόσφαιρο και να είναι κυρίαρχη στο γήπεδο. Όχι, σαν τον Χιμένεθ, που έπαιζε ταμπούρι κι έκλεβε τα αποτελέσματα. Και με τον ίδιο τον προπονητή να εξηγεί τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του: «Θέλω να δώσω συγκεκριμένη ταυτότητα στην ΑΕΚ». Λες και η ΑΕΚ, με την ταυτότητα του Χιμένεθ είχε κακοπέσει.

ΚΙ έρχεται η πρώτη μπούφλα από τον Άγιαξ. Η οποία και αποδόθηκε στην απειρία. Ακολουθεί η δεύτερη από τον ΠΑΟΚ. Δύο φορές σε διάστημα πέντε ημερών, μυρίζει το κρίνο η ΑΕΚ. Και σπάνε δύο αήττητα σερί. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η μετοχή του Μαρίνου Ουζουνίδη, υφίσταται τους πρώτους τριγμούς. Σαφώς και δεν θα τον στήσεις στο τοίχο. Εξ ου και η παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας. Που όχι μόνο τον στήριξε, αλλά τον αποθέωσε. Ότι για πρώτη φορά η ΑΕΚ πήγε στη Τούμπα κι έπαιξε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Χωρίς να προσαρμόσει το δικό της παιχνίδι, σ αυτό του αντιπάλου. Αμέριστη ήταν στη συνέχεια και η στήριξη των αθλητικογράφων. Οι οποίοι αποθέωσαν την ΑΕΚ, ακόμα και μετά από το 0-2 από τη Μπάγερν. Επειδή, κοίταξε για 60 λεπτά τη μεγάλη αντίπαλό της στα μάτια. Όχι σαν τον Χιμένεθ, που πέρυσι φοβότανε και κρυβόταν. Κι αυτή στο φινάλε είναι η δουλειά του καλού ρεπόρτερ. Να βρίσκει πάντα, μία καλή κουβέντα να πει. Ακόμα και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης είναι, που στέλνει τη μπάλα στα πουλιά, φάτσα με τα δίχτυα, στα χασομέρια, αλλά κοινή είναι εκτίμηση των κιτρινόμαυρων ρεπόρτερς, ότι η ΑΕΚ ήταν αυτή που δικαιούταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Σ όλες τις ομάδες στηρίζονται οι προπονητές. Στηρίζουν τις επιλογές τους. Η κουβέντα γίνεται, ότι στη ΑΕΚ, στη περίπτωση του Ουζουνίδη, ενθουσιάστηκαν πιο πολύ κι απ τους ρεπορτερς. Βιάστηκαν πιο πολύ κι από τους ρεπόρτερς. Και ο πλέον φανατικός ρεπόρτερ δεν πετάει τη σκούφια του, Αύγουστο μήνα. Επειδή εντυπωσιάστηκε σε φιλικό παιχνίδι. Και σε ότι έχει να κάνει με τους αθλητικογράφους, ο Μαρίνος από τη Κυριακή το βράδυ δέχεται πυρ ομαδόν. Στα εννιά μέτρα τον έχουνε στήσει. Για το θλιβερό θέαμα, που παρουσίασε η ομάδα του. Για τη κάκιστη διαχείριση. Για την αυτοκριτική που δεν κάνει. Μέχρι και την ήττα από τον ΠΑΟΚ θυμήθηκαν. Τα τραγικά λάθη στην άμυνα. Μέχρι που αναπόλησαν τον Χιμένεθ, που «τόσο πολύ μας λείπει». Με τον διευθυντή επικοινωνίας να βάζει εκ νέου πλάτη. «Ο προπονητής που έβαλε τη ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ». Και καλά κάνει. Όσο τον έχεις τον προπονητή, τον στηρίζεις.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και τα αποτελέσματα. Κι αν αρχίζεις να μετράς, σταματάς στο νούμερο 5. Δεν το λες και μικρό. Πέντε ματς που ο Μαρίνος, έχασε, η δεν κέρδισε. Άγιαξ, ΠΑΟΚ, Μπενφίκα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Δεν τα λες και λίγα. Μόνο απέναντι σε αλβανικό κεντρικό δίδυμο ξέρει να ρίχνει τεσσάρες; Το θέαμα στο μηδέν-μηδέν με τον Παναθηναϊκό ( που κατά τον Μαρίνο δεν είναι νεανική ομάδα) ήταν αποκρουστικό. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δεν κρέμας τον προπονητή σου για μία κακή εμφάνιση. Ενίοτε όμως τους κρεμάνε. Όπως τον Τραϊανό Δέλλα. Πως τον κόβεις λοιπόν, από τούδε και στο εξής τον Μαρίνο; Θα τη σκαπουλάρει; Τη Τετάρτη παίζει στο Μόναχο με τη Μπάγερν. Το ματς, ως μη γενόμενο. Δεύτερη ευκαιρία για τους Βαυαρούς, να ξεμπουκώσουνε. Τη Κυριακή στο άδειο ΟΑΚΑ θα σκάσει μύτη ο κομπλέ Ατρόμητος. Ο κανονικός Ατρόμητος. Με Γιαννούλη, Χατζηισαία και Κουλούρη. Κι αν παίξει μπαλάρα, η ΑΕΚ, Οκ. Θα βγει αληθινός κι ο διοικητικός ηγέτης που το είχε προβλέψει από τον μήνα Μάιο. Αν δεν παίξει μπαλάρα; Τι χαμπάρια μάστορα; Τον κόβεις τον Μαρίνο να τη βγάζει;

Στη μουσική επιλογή, Clarence “Gatemouth” Brown- Got My Mojo Working.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ