ΠΑΟΚ μαλακά, μη χαλαστούν Μυκονιάτες και Γατιά

ΠΑΟΚ μαλακά, μη χαλαστούν Μυκονιάτες και Γατιά

Βρε διασταυρωμένοι κλώνοι του Αισώπου και του Γκέμπελς, να ζητήσουμε μήπως συγγνώμη που οι αγώνες κρίθηκαν στο χόρτο και όχι στα δικαστήρια;

Ήταν όμορφο και γαλήνιο το ΣΚ αυτό που μας πέρασε. Το χαρτί για άλλη μια φορά έθελξε με την απόδοσή του, σε σημείο να εκδηλωθούν οι πρώτοι προβληματισμοί για την επάρκεια του έμψυχου δυναμικού. Ο ρεπόρτερ Κεφτετζόγλου διαπίστωσε πως η ομάδα του ήταν λίγη, λες και οι ίδιοι που έπαιζαν και προηγουμένως, έδειξαν…άφθονοι. Ο Πατατάκιας τα είδε όλα λάθος οπότε δεν του έβγαινε φωνή να ροκάρει, ο δε Μαρίνος είπε πως θα τους άλλαζε όλους. Το ερώτημα είναι ποιους θα έβαζε, εκτός κι αν το έκανε επίτηδες για να μπερδέψει το σκάουτινγκ της Μπάγερν, ως οφείλει η ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη της Ευρώπης. Όσο για τον ΠΑΟΚ, μετά το νικηφόρο σερί που ξεκίνησε τον Αύγουστο άφησε τους πρώτους του βαθμούς στην έδρα του παραρτήματος, οπότε ο συνδυασμός των δυο γεγονότων, προκάλεσε την ηρεμία του ΣΚ.

Ο Σαντοριναίος απόλαυσε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, τα Γατιά ντερλίκωσαν τα friskies και όλοι κατάπιαν και τις γλώσσες τους, δεν βρήκαν αφορμή να καταγγείλουν τη διαπλοκή και τα κακώς κείμενα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που ξεκίνησαν από τη μέρα που εμφανίστηκε ο Σαββίδης.

Όταν κάποτε ξεκίνησα στα τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, δεν ήμουν και πολύ ευχάριστος για το τοπικό ακροατήριο, που συνηθισμένο στο χάιδεμα των αυτιών, δυσκολευόταν να αποδεχτεί κάποιον που στιγμάτιζε τον κομπλεξισμό του. Όντας ανέκαθεν του δόγματος πως προτιμώ να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος, εξηγούσα πως το πρόβλημα πρωτίστως δεν ήταν η Αθήνα, το Σύνταγμα και η Βουλή, αλλά εμείς οι ίδιοι. Οι χαμουτζήδες ήταν πρώτοι και καλύτεροι, επειδή έκαναν επενδύσεις, έχωναν χρήμα και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν σχέδιο, εμείς προσπαθούσαμε να τους ανταγωνιστούμε, με τα ψέματα. Στο μπάσκετ για παράδειγμα, όσο είχαμε παράγοντες που έβαζαν το χέρι στην τσέπη, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν το κέντρο του κόσμου, ήρθαν Κοκολάκης, Κορωναίος, Γιατζόγλου, Γαλακτερός, αστέρια του ΝΒΑ, Ελληνοποιήθηκε η Σάρα και η Μάρα, κάναμε γήπεδο!

Ήμασταν μιας μορφής κατεστημένο, η λέξη αυτή όμως δεν γράφτηκε ποτέ στον τοπικό τύπο, που ανέκαθεν ήταν ο φορέας γκρίνιας, ηττοπάθειας και αποπροσανατολισμού. Δεν πουλούσε βλέπετε, αντίθετα με το κατεστημένο της Αθήνας που ξεπουλούσε.

Όταν κάποια στιγμή αποφάσισαν και οι από κάτω να επενδύσουν στο μπάσκετ με παράγοντες βουνά, πήραν την αφρόκρεμα, Γκάλη, Γιαννάκη, Ιωαννίδη, Μπάνε, Κόρφα, Ίβκοβιτς.

Το ότι η Ελλάδα εδώ κι αιώνες αναπτύσσεται με παραλλαγμένη την ατάκα του μπαμπά Σπάθα «στην Αττική να κυκλοφορεί το χρήμα κι οι υπόλοιποι ας πάνε να γ@μηθ@ύνε», έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αθλητικού στάτους. Από την άλλη, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως τις λίγες φορές που κάποιος τολμούσε να σηκώσει κεφάλι, του το έκοβαν με τη μια.

Άλλο αυτό όμως κι άλλο το να χρησιμοποιείται η κατάσταση ως άλλοθι, για να μη βλέπουμε τα δικά μας χάλια. Από Θεσσαλονίκη πέρασαν Μπατατούδηδες, Μητρούδηδες, Γούμενοι, Ζαχουδάνηδες, και πόσα ακόμα μπατιράκια, που αν τους κρεμούσες ανάποδα θα έβρισκες λιγότερα ψιλά απ΄όσα μάζευε ένας πιτσιρικάς λέγοντας τα κάλαντα. Μας έφταιγαν μόνο οι άλλοι όμως, που είχαν Βαρδινογιάννηδες, Κοκκαλαίους και Γιαννακόπουλους, πίσω τους κρύβαμε τη δική μας ανεπάρκεια .

Το αθώο μυαλό μου εκείνης της εποχής, δε μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα έφτανε η στιγμή που θα διαπίστωνα ακόμα χειρότερα σημάδια κομπλεξισμού, στους «χορτάτους» του λεκανοπεδίου!

Οι οποίοι όπως προείπα, έκαναν τις σφαγές τους, για να κρατήσουν τα κεκτημένα στο ποδόσφαιρο ή να κατεβάσουν το μπάσκετ στην πρωτεύουσα, εκτός από χρήματα χύθηκε και αίμα, αναγκαίο για τη συντόμευση της διαδικασίας, όχι όμως για την καθεαυτή ανατροπή των δεδομένων. Κανένας πρώτος δεν ξεπέφτει και κανένας επίδοξος κυρίαρχος, δεν κατακτά τα βασίλειο του, από τη μια μέρα στην άλλη.

Ήρθε ο Σαββίδης λοιπόν να χώσει χρήμα, όπως κάποτε ο Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, ο Γιαννακόπουλος κι ο κατ΄ ευφημισμόν επενδυτής της χάρτινης, την είδε Βουλινός.

Ο τελευταίος μάλιστα τα λίγα που μπορούσε τα έβαζε, αν μάζευε ποτέ όσα φέτος ο Τζάμπας, όλα στην ομάδα θα τα έχωνε, γιατί παρά τις ιδιοτροπίες του, την αγαπούσε.

Αντί να καταδείξουν την πραγματικότητα λοιπόν, παραμυθιάζουν τον κόσμο με πρακτικές που κάνουν τα Σπορ του Βορρά μοιάζουν με παιδικό διήγημα!

Ο Σαββίδης βρε αθεόφοβοι σαλτιμπάγκοι, βρε αδίστακτοι προπαγανδιστές, τι παραπάνω έκανε από το να επενδύει, προσπαθώντας να φτιάξει την ομάδα του;

Σας στέρησε κάτι που ήταν δικό σας, έκλεψε κάτι που σας ανήκε;

Έκανε καμμιά λαδιά, σας έριξε πισώπλατη μαχαιριά. έστησε κάποιον, κάπου;

Χρήματα έβαζε και συνέχιζε να βάζει, πληρώνοντας μάλιστα τα λάθη από τη δική του τσέπη!
Μαζί και αποφάσεις όπως εκείνη απόσυρσης της ομάδας από το δεύτερο ημιτελικό το 2016, ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε με αφαίρεση βαθμών!!

Τι διαφορετικό έκανε από το αυτονόητο, τη συνέχιση μιας προσπάθειας δηλαδή, χωρίς να καμφθεί από δυσκολίες, αναποδιές, τρικλοποδιές, ακόμα και προσωπικά λάθη;

Για πες εσύ βρε ποντικομούρικο Γατί, εσύ που εξυμνούσες τον Πατέρα, θυμάσαι τις διαιτησίες στο τελευταίο πρωτάθλημα τότε με την ΕΠΟ του Πιλάβιου; Ν αρχίσω να απαριθμώ ή θα προτιμήσεις να κουρνιάσεις κάτω από κουβέρτα;

Για πες ρε Μυτιληναίε από τη Βόρεια Μύκονο, να ξεκινήσω τις αναδρομές σε Γιδόπουλους και τραβεστί, σε Μπάκες, σε προφυλακίσεις και λαθρεμπόρια, σε 44, ή μήπως να πιάσω τα περσινά;

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που ο ΠΑΟΚ σαρώνει, ρίχνει στο καναβάτσο όποιον βρεθεί στο διάβα του κι επιμένετε να βγάζετε κακία, κόμπλεξ κι εμπάθεια.

Ήρθε η ώρα του τι να κάνουμε, δεν υπάρχετε μόνο εσείς στον πλανήτη.

Απέκλεισε ομάδες στην Ευρώπη που ούτε μπορούσατε να κοιτάξετε στα μάτια, κέρδισε τα τρία ΠΟΚεμον και στην προσπάθειά σας να απαξιώσετε την αλήθεια, βλέπετε φαντάσματα.
Να μη σας κερδίζουμε δηλαδή, απαγορεύεται;

Θα σας κερδίζαμε και πέρσι αλλά δεν παίξατε, κάνατε θέατρο, το πρωτάθλημα χαρίστηκε με αποφάσεις σκάνδαλο που δικαίωσαν τις ομάδες που αποχώρησαν χωρίς να το αποφασίσουν οι άρχοντες των αγώνων και σφυρίζατε αδιάφορα.

Φέτος είχατε την ατυχία να παίξετε, να ζητήσουμε συγγνώμη μήπως που οι αγώνες κρίθηκαν στο χόρτο και όχι στα δικαστήρια;

Βρε αγύρτες, βρε διασταυρωμένοι κλώνοι του Αισώπου και του Γκέμπελς, δεν έχετε κερδίσει παιγνίδι με ξένο διαιτητή, μόνη σας ελπίδα ο Θωμάς με τους πλαϊνούς του κι έχετε το θράσος να βγάζετε γλώσσα;

Την προηγούμενη εβδομάδα στη NOVA υπήρχε έκτακτη ανάρτηση για τη φάση που φώναζε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, άσχετα αν δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος.

Κάπως έπρεπε να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Αυτήν την εβδομάδα, δεν υπήρξε κάτι έκτακτο για τη φάση που φωνάζει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Στα δικά μου μάτια βέβαια δεν υπάρχει παράβαση σε καμμία από τις δυο περιπτώσεις, το ζητούμενο όμως δεν ήταν πως το βλέπει ο καθένας, αλλά ποιος φώναξε!

Ο ΠΑΟΚ τσίριξε, ανταπόκριση δεν υπήρξε όμως…

Όπως δεν υπήρξε μετά το πέναλτι του Ζαμπά στο Ηράκλειο και το ακυρωθέν γκολ του Ακπόμ στη Ν. Σμύρνη, φάσεις στις οποίες δε θα έκλειναν τα μάτια, ούτε πρόεδροι του ΟΦΗ και του Πανιωνίου.

Τα έκλεισαν όμως οι Μυτιληναίοι από τη Βόρεια Μύκονο και τα κατοικίδια, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν τους ενημέρωσαν.

Όπως ακριβώς έκαναν τους Κινέζους πέρσι στην μεγαλύτερη κλοπή της ποδοσφαιρικής ιστορίας, όπου 12 βαθμοί κατανεμήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες, επειδή δυο ομάδες φοβήθηκαν να αγωνιστούν αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα κι ο Τζάμπας απειλούσε ευθέως τη δικαιοσύνη.

Τότε έγιναν όλα φυσιολογικά, μόλις όμως ο Λουτσέσκου έλεγε το αυτονόητο, πως η ομάδα του μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς στο χόρτο, άρχιζαν να κραυγάζουν, σαν μόδιστροι στη Μύκονο την ώρα που γεύονταν το παλαμάρι του βαρκάρη….

Αν τους αποκαλέσω κοπρόσκυλα, θα προσβάλλω τα συμπαθή τετράποδα.

Αυτά άλλωστε, δεν επέλεξαν να γίνουν κόπροι.

Θα μπορούσα να γράφω μέχρι μεθαύριο, από το λίγο που με έχετε ψυχολογήσει όμως καταλαβαίνετε πως στην πραγματικότητα χαίρομαι, μια και το πελατολόγιο μου αυξάνεται και θα έχουμε περισσότερα στην πορεία.

Αν δεν πιστεύετε, ρωτήστε τον Πατατάκια και τον Κεφτετζόγλου, κλικάρουν στο to10 με το κούτελο γεμάτο ιδρώτα, λες και είναι εξολοθρευτές εκρηκτικών.

Για μένα δεν υπάρχει πιο ευχάριστη συγκυρία, εσείς μπλέξατε κι εκτός από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να συνηθίσετε και την προσωπική περιποίηση που θα σας παρέχω.

Κουράγιο, υπομονή και καλή καρδιά, τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ