Πάμε τώρα και στα σοβαρά

Πάμε τώρα και στα σοβαρά

Καλό το Τσάμπιονς Λιγκ, «μαγεία» το «Αllianz Arena», αλλά αυτά που «καίνε» την ΑΕΚ είναι ο Ατρόμητος και ο δεύτερος σερί τίτλος, που για μια σειρά από λόγους παραμένει ορθάνοικτος.

Αν το ζητούμενο για την ΑΕΚ στο Μόναχο ήταν να βγάλει ξανά την γυαλάδα στο μάτι που έδειξε να έχει χάσει απέναντι στον Παναθηναϊκό και να είναι μαχητική,  η αποστολή εξετελέσθη και με το παραπάνω για την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι δεν κοίταξαν απλά στα μάτια την Μπάγερν, αλλά ανάγκασαν τους Βαυαρούς σε ένα ανούσιο παιχνίδι.

Η Μπάγερν δεν ήταν καλή το βράδυ της Τετάρτης όχι διότι… βαριόταν ή δεν μπορούσε, αλλά γιατί η ΑΕΚ δεν της το επέτρεψε. Η Ένωση ακολούθησε με απόλυτη προσήλωση το πλάνο του προπονητή της, που ήταν αυτό που έπρεπε για το εν λόγω ματς.

Η επιλογή του Ουζουνίδη να τοποθετήσει δύο τριάδες μπροστά από τον Μπάρκα, σε άμυνα και κέντρο, μπλόκαρε τους παίκτες του Κόβατς που χρειάστηκαν το δώρο του Σλοβένου ρέφερι για να ανοίξουν τον δρόμο για τη νίκη. Ένα πέναλτι που κατά τη γνώμη που δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση και που από το πουθενά έδωσε τη λύση στην Μπάγερν. Μια λύση που αμφιβάλω αν θα ερχόταν αλλιώς.

Πέναλτι δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη φάση, χωρίς αυτό να αναιρεί την βλακεία του Τσόσιτς να δείξει τέτοιο ζήλο πάνω στο μαρκάρισμα του Λεβαντόφσκι. Ειδικά από τη στιγμή που λίγο νωρίτερα έχει δεχθεί παρατηρήσεις για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Θα σταθώ λίγο τον Σέρβο στόπερ γιατί πέρα από αυτή την φάση, έκανε κι άλλα λάθη. Μαζί με τον Μάνταλο και ενδεχομένως τον Μπακάκη ήταν οι μόνοι που υστέρησαν από τους Κιτρινόμαυρους, για τους οποίους οι κορυφαίοι ήταν με διαφορά οι Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Άλεφ. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδειξε πράγματα χθες και θα δείξει ακόμα περισσότερα στην πορεία, όσο λύνεται.

Η σούμα για την ΑΕΚ είναι λοιπόν θετική από το παιχνίδι του Μονάχου. Ένα ματς που έτσι κι αλλιώς ήταν ξεχωριστό και το ζητούμενο σε πρώτη φάση δεν ήταν οι βαθμοί. Άλλωστε για την Ένωση δεν άλλαξε κάτι. Ο Δικέφαλος με νίκη επί του Άγιαξ και εφόσον η Μπάγερν κάνει τη… δουλειά κόντρα στην Μπενφίκα, μπαίνει ξανά στο κόλπο της 3ης θέσης. Που θα παιχτεί σε αυτό το σενάριο στη Λισαβώνα.

Βεβαίως για την ΑΕΚ όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας. Αυτό που «καίει» είναι το πρωτάθλημα και το πολύ δύσκολο ματς κόντρα στον Ατρόμητο. Εκεί όπου η ΑΕΚ θα πρέπει να… δαγκώνει σίδερα και να μην μπει καν στη σκέψη να συμβιβαστεί με οτιδήποτε πέραν της νίκης.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ που ήδη κρίνει πετυχημένη τη χρονιά της ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτό έχει επιτευχθεί από την πρόκριση με την Βίντι. Εκείνη την ομάδα που έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ουσία για την ΑΕΚ είναι όμως το πρωτάθλημα που έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ θα χάσει κι άλλους βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα μείνει κι άλλο πίσω με την επικείμενη αφαίρεση βαθμών, που αδυνατώ να βρω τρόπο που θα αποφύγει για δεύτερη φορά και ως εκ τούτου, για την ΑΕΚ είναι όλα ανοικτά. Αρκεί να έρθει το τρίποντο μεθαύριο. Το ματς είναι ίσως το πιο κρίσιμο μέχρι στιγμής στη χρονιά και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει η πρωταθλήτρια. Καλό το Τσάμπιονς Λιγκ, «μαγεία» το «Αllianz Arena», αλλά τα… σοβαρά είναι ο Ατρόμητος, ο δεύτερος σερί τίτλος και το ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ