Ολυμπιακός : Ξεκάθαρο το πλεονέκτημα από το exit poll της Ευρώπης!

Ολυμπιακός : Ξεκάθαρο το πλεονέκτημα από το exit poll της Ευρώπης!

Ποια άλλη ομάδα διαθέτει την ποσότητα όσο και την ποιότητα του Ολυμπιακού;

Προφανώς και μας δίνει αρκετή τροφή για σκέψη η επικράτηση του Ολυμπιακού σε βάρος της Ντουντελάνζ με το ευρύ 5-1. Γιατί ναι μεν η ομάδα από το Λουξεμβούργο θεωρείται- και είναι- ο αδύναμος κρίκος στον όμιλό του, πλην όμως μέχρι τώρα δεν είχε δεχθεί ποτέ γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το έφτανε το ματς μέχρι την πρώτη του ώρα, αλλά στο Καραϊσκάκη δέχθηκε τέσσερα πριν να πάνε οι παίκτες στο ημίχρονο.

Βεβαίως και είναι εντυπωσιακό να πετυχαίνουν οι ερυθρόλευκοι το μεγαλύτερό τους σκορ στο Γιουρόπα Λιγκ (στην Ελλάδα υπάρχει το 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα) χωρίς μάλιστα κλασικό σέντερ φορ στην ενδεκάδα τους, για το πιο παραγωγικό τους διάστημα και αυτό μας επιβεβαιώνει το δόγμα, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να φοβάσαι την ομάδα που δημιουργεί-και ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα στην παραγωγή των φάσεων.

Πάνω από όλα όμως αναδεικνύεται και μία παράμετρος που είναι πολύ πιο σημαντική και αφορά στο βάθος του ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Το τελευταίο (κι όχι μόνο…) exit poll μας ξεκαθαρίζει ότι μόνον στο Ρέντη υπάρχει τόση ποσότητα και ποιότητα, αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα αλλά και την εικόνα των βασικών ανταγωνιστών του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Μαρτίνς έχει το (μεγάλο) πλεονέκτημα να βάζει άλλη ενδεκάδα την Πέμπτη και διαφορετική την Κυριακή και αυτό δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν ο Λουτσέσκου και ο Ουζουνίδης. Ακόμη και αν υποστηρίξει κανείς ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστο το δείγμα με την Ντουντελάνζ, λόγω της δυναμικότητας της ομάδας από το Λουξεμβούργο, υπάρχει κι αυτό με την Μίλαν που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.

Όταν στέλνεις στο Μιλάνο την ενδεκάδα που έβαλες στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και το πάει το ματς στο 0-1 μέχρι το 70’, τότε δεν χρειάζεσαι άλλη επιβεβαίωση. Για αυτό και ο πανικός του συστήματος να …αφαιρέσει βαθμούς από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της… μέριμνας για την επόμενη μέρα, καθώς σε ότι αφορά τους ανταγωνιστές του είναι πλέον ορατό ότι δύσκολα θα τους φτάσουν τα καύσιμα μέχρι το τέλος της κούρσας.

Τώρα όμως οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν μπροστά τους άλλον έναν σημαντικό αγώνα, αυτόν με τον Παναθηναϊκό και μπορεί το 5-1 με την Ντουντελάνζ να τους δίνει αρκετή ώθηση, όμως κανένα ματς δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο, καθώς το επόμενο ξεκινά πάντα από το 0-0.

Κι αυτό που θα πρέπει να μας κατακτήσει σε αυτήν τη φάση ο Ολυμπιακός είναι τη διάρκεια σε καλή απόδοση, ώστε να μας δείξει ότι έχει αφήσει πίσω του τα «προκαταρκτικά» στην προσπάθεια για τη δημιουργία καινούργιας ομάδας και πορεύεται πλέον έχοντας αποκτήσει πολύ πιο σταθερή βάση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ