«Επιθυμητός» αντίπαλος με «ανεπιθύμητη» τακτική

«Επιθυμητός» αντίπαλος με «ανεπιθύμητη» τακτική

Υποχρέωση αντίδρασης και νίκης για τον Άρη το ματς της Ριζούπολης

Η αποχώρηση του Πάκο Ερέρα ήρθε πριν από τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Θεωρητικά, γιατί θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη είναι αυτή που κανείς θα «επέλεγε», αν κοιτούσε τη βαθμολογία της λίγκας, ως τον πρώτο επιθυμητό αντίπαλο για να διεκδικήσει μια εκτός έδρας νίκη. Με συγκομιδή ενός βαθμού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα κι αυτόν εκτός έδρας.

Φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει στην ελαφρά ταξιαρχία και ο Απόλλωνας του Μαντζουράκη είναι μια άλλη ομάδα από αυτή των δύο πρώτων προπονητών της σεζόν.

Έκανε μια μίνι προετοιμασία δυο βδομάδες στην Ξάνθη, είναι τακτικά βελτιωμένος και με απόλυτο ρεαλισμό προσεγγίζει τα παιχνίδια θέλοντας να έχει κέρδος από αυτά για να αρχίσει να προσθέτει βαθμούς στο σακούλι του.

Είδα τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, άγγιξε μια ισοπαλία που περισσότερο κι από το βαθμό θα άφηνε σαν κέρδος μια μεγάλη τόνωση της αυτοεκτίμησης.

Αν αυτό που είδα στην αναμέτρηση του Καραϊσκάκης, είναι αυτό που θα δούμε και το βράδυ της Δευτέρας, τότε με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι ο Άρης δεν θα έχει καθόλου εύκολη αποστολή.

Μια ομάδα που αμύνεται συμπαγώς σε δυο ζώνες, αφήνοντας τη μπάλα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου της και θα παίξει «στο λάθος του» για να βγει στην αντεπίθεση, χρειάζεται αυτοματισμούς, χρειάζεται επίθεση από όλο το πλάτος του γηπέδου με περισσότερους από τέσσερις παίκτες για να «ανοίξει». Και θα ανοίξει με γκολ.

Ο Άρης επιτέθηκε με περισσότερους παίκτες μόνον στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο. Στο ματς που θεωρητικά έμοιαζε με αυτό που έρχεται, ο ΠΑΣ Γιάννινα άφησε τη μπάλα, αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Άρης δεν είχε απαντήσεις όταν εγκλωβίστηκαν οι εξτρέμ του στις αμυντικές προσαρμογές του ΠΑΣ.

Ευτύχημα για τους κιτρινόμαυρους, είναι ότι ο Τόλης Τερζής, κάνοντας το σκάουτινγκ των αντιπάλων, είδε εφτά αγώνες του Απόλλωνα μέσα στη σεζόν. Έχει δηλαδή όση περισσότερη «πληροφορία» χρειάζεται για την ομάδα απέναντι στην οποία θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης του Άρη, μαζί με τον Πασχάλη Μελισσά.

Φαίνεται ότι στην πιο πάνω λογική, αλλάζει συγκεκριμένα πράγματα στη δομή της ενδεκάδας του Άρη, χωρίς να προχωρά σε τακτικές ακροβασίες. Επιλέγει ένα 4-2-3-1, ίσως πιο «καθαρό» σε σχέση με την εκδοχή του Πάκο Ερέρα, για το οποίο θα πούμε περισσότερα στο αυριανό σημείωμα, όταν και θα έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα της πρώτης εβδομάδας προπονήσεων χωρίς την παγιωμένη μεθοδολογία δουλειάς του προηγούμενου τετραμήνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ