Τώρα πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες

Τώρα πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες

Το τρίτο ημίχρονο του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχει κλέψει την παράσταση και είναι ικανό ακόμα και να… διαλύσει την ίδια την Ευρωλίγκα.

Στα του ντέρμπι σταθήκαμε και προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τους λόγους που κρίθηκε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός εξέπληξε και τον ίδιο του τον εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και.. έπνιξε με την άμυνά του τον Ολυμπιακό με επιμέρους 52-32. Enough said. Τόσο απλό είναι το μπάσκετ και οι αριθμοί πολλές φορές φωνάζουν την αλήθεια.

Ας το αφήσουμε όμως το μπασκετάκι (ή την μπασκετάρα) στην άκρη. Ειλικρινά δεν είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί μετά το βράδυ της Παρασκευής.

Τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα και όσα υποστήριξε με τη σειρά του μέσω διαρροής ο Παναθηναϊκός διαγράφουν μία και καλή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Γιατί είναι πράγματα ανήκουστα όπως και να αναλύσει κανείς. Μιλάμε για στοιχηματισμό διαιτητών σε αγώνα που σφυρίζουν (όπως λέει το φύλλο αγώνα) ή για δωροδοκία (όπως υποστήριξε μετέπειτα η πλευρά του Παναθηναϊκού).

Τι θα γίνει λοιπόν. Αρχικά η Ευρωλίγκα θα ανοίξει τον φάκελο της υπόθεσης την Δευτέρα. Βάσει των όσων έχουν καταγράψει οι διαιτητές, οφείλει να διενεργήσει έλεγχο για το αν ευσταθούν τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, βάσει όσων κατάλαβαν και οι ίδιοι οι διαιτητές. Αυτό είναι το δεδομένο που υπάρχει σε περίπτωση που η καταγραφή τους είναι αυτή που ισχύει, αν και οι Πράσινοι, διόρθωσαν τους ίδιους τους διαιτητές μιλώντας για εσφαλμένη μετάφραση.

Πάμε στη μεριά του Παναθηναϊκού που είναι ακόμα σοβαρότερη και ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Όπως διευκρίνισε λοιπόν ο Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος της ομάδας, δεν υποστήριξε ότι στοιχημάτισαν οι διαιτητές στο ματς, αλλά κατάγγειλε δωροδοκία του Ολυμπιακού προς τα 2/3 των αρχόντων της αναμέτρησης!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά από αυτήν την καταγγελία οφείλει με αποδείξεις να προχωρήσει η Πράσινη ΚΑΕ στο επόμενο βήμα και να παραθέσει όλα τα στοιχεία της ενοχής των Ερυθρόλευκων. Να ενισχύσει την άποψή τους μέσω της νομικής οδού…

Εάν συμβεί αυτό και αν όντως υπάρχουν στοιχεία και δεν είναι εικασίες τα όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός, εκτός από το νομικό κομμάτι και τις κυρώσεις που θα επιβληθούν, ο Ολυμπιακός αναμενόμενα δεν θα έχει θέση πια στην διοργάνωση.

Εννοείται πως θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η εικόνα του, την ώρα που η Ευρωλίγκα θα κληθεί να ψάξει και τις κυρώσεις αλλά και τον τρόπο που θα διασωθεί το καταρρακωμένο προφίλ της.

Η αποβολή του θα είναι δεδομένη και θα μιλάμε πλέον για έναν φαύλο κύκλο για την ίδια την διοργάνωση που θα χάσει ένα από τα brand name που έχει στηρίξει τόσα πολλά αλλά και την αξιοπιστία της. Ισως μιλάμε και για την ολική κατάρρευσή της…

Στην περίπτωση όμως που δεν ευσταθούν πουθενά όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός; Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης, αφού και πάλι σε αυτήν την εκδοχή η Ευρωλίγκα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Η καταγγελία είναι η χείριστη που θα μπορούσε να ειπωθεί για το οικοδόμημα που έχει «χτίσει» ο Μπερτομέου. Γίνεται να είναι αναληθείς οι καταγγελίες και να μείνει άπραγη η διοργανώτρια αρχή; Να μην υπερασπιστεί το προϊόν της και πάνω απ’ όλα την υστεροφημία της; Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε θάψει βαθιά το τσεκούρι του πολέμου, με αυτήν του την κίνηση το ανέσυρε (ίσως και από λάθος του) και έβαλε και τον ίδιο του τον εαυτό στα σχοινιά. Χωρίς αποδείξεις έχει βάλει το κεφάλι του στην… γκιλοτίνα.

Ηδη στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι για ολομέτωπη επίθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια αφού η Ευρωλίγκα με τον έναν ή άλλον τρόπο ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει θέση. Οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν με ότι μέσο έχουν για να κρατήσουν καθαρό το όνομά τους και όπως είναι λογικό θα ζητήσουν από την ίδια την διοργάνωση να αποφασίσει τις κυρώσεις των Πρασίνων. Που βάσει των γεγονότων δεν γίνεται να είναι μία απλή τιμωρία, με τις προεκτάσεις σαφώς να είναι μεγαλύτερες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ