Για τίτλο ντούροι, με σκόρερ τον Κουλούρη

Για τίτλο ντούροι, με σκόρερ τον Κουλούρη

Να τιμωρηθούν, να βγάλουν πύον από τα μάτια, να λιώσουν, είναι η πληρωμή για τα περσινό πρωτάθλημα που κατάφεραν να αλλοιώσουν.

Το ωραιότερο γκολ σήμερα στην Τούμπα, ήταν αυτό του Ακπόμ που δε μέτρησε. Ο Άγγλος έκανε εκπληκτική κούρσα κι ολοκλήρωσε με αριστουργηματικό πλασέ, νωρίτερα όμως το κοράκι είχε υποδείξει φάουλ, που δε φάνηκε να υπάρχει δια γυμνού οφθαλμού.

Το ΄χει η μοίρα του φαίνεται και το αντίστοιχο που είχε σκοράρει στη Νέα Σμύρνη ήταν γκολάσο όπως λένε και στη Λατινική Αμερική, η εκτέλεση ήταν ο ορισμός του σεντερφορίσιου γκολ. Αν πάντως πρέπει να επιλέξουμε από αυτά που μέτρησαν, του Κουλούρη ήταν το καλύτερο όλων. Δεν το είδα ακόμα για να είμαι ειλικρινής, σίγουρα όμως ήταν νοστιμότερο από κάθε άλλο παστέλι.

Όχι τίποτα, να δικαιώσουμε κι εκείνον τον περιφερόμενο βουλευτή Ψαρικό, Ψαριανό ή κάπως έτσι, που είχε πει πως το πρωτάθλημα του 85 μας το είχε δώσει ο Κουλούρης, που σημειώστε πως είχε ορκιστεί υπουργός μετά τη λήξη εκείνης της σεζόν! Για να μην του χαλάσουμε την ονείρωξη και να την κρατήσουμε στα ίδια επίπεδα, πάλι κάποιον Κουλούρη θα βλέπει στους εφιάλτες του και φέτος…

Μη σας παραξενεύει που ξεκίνησα με χαρτί, η ηδονή που μας προσφέρει φέτος είναι άνευ προηγουμένου, περισσότερο χαιρόμαστε με τις δικές του στραβές, παρά με τα δικά μας γκολ.
Κι όταν λέω στραβές δεν εννοώ τις ήττες που είναι αναμενόμενες για ομάδα που χτίστηκε στο Τζάμπα, αλλά τα τρία δοκάρια που είχαν σήμερα, τα δοκάρια στην Τούμπα, το σοκ που έπαθαν με τη Μπενφίκα που πήγαιναν γι΄ ανατροπή, έφαγαν το τρίτο και πήραν το ισόποσο και μακρύτερο, τέτοια καρμικά σημάδια μας απογειώνουν.

Ακόμα περισσότερο θα το γιορτάζαμε, αν σήμερα είχαν 13 ή και 123 δοκάρια. Τέτοια θέλουμε, να παίζουν τελευταία αγωνιστική κρίσιμο ματς για να εξασφαλίσουν την 5η προνομιούχο θέση και την ώρα που η μπάλα κατευθύνεται στο κενό τέρμα, να γίνει σεισμός και να μετακινηθεί η εστία, μόνο με παρόμοια σενάρια συμβιβαζόμαστε πλέον.

Εκεί, να τιμωρηθούν, να βγάλουν πύον από τα μάτια, να λιώσουν, αυτή είναι η πληρωμή για τα περσινό πρωτάθλημα που κατάφεραν να αλλοιώσουν. Μου βγαίνει ποιητικός οίστρος όποτε αναφέρομαι σε αυτούς, τι να κάνω; Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός σήμερα κι αυτό δίνει ακόμα πιο πειστική απάντηση σε όσους έβλεπαν έργα, πως έχασε επίτηδες στην Ουγγαρία, ώστε να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, αν ίσχυε αυτό σήμερα θα πετούσε φωτιές..

Το παιγνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν εξαρχής επίφοβο, λόγω απουσιών. Ο Κίτσιου, ο Τόσκα που αντικατέστησαν τους Μάτος-Βιειρίνια δεν μπορούν να προσφέρουν τόσο πολλά στο δημιουργικό κομμάτι, το ίδιο κι ο Σακχόφ που μπορεί να έχει έφεση στο γκολ, είναι πιο χρήσιμος όμως, ανασταλτικά.
Ακόμα κι ο Λημνιός, είναι παίκτης που έχει αυξημένα ανασταλτικά καθήκοντα, ο Ρουμάνος τον προτιμά όταν υπολογίζει περισσότερο τον αντίπαλο.

Αν και δεν είχαν τον απαραίτητο επιθετικό αέρα, δεν τα πήγαν άσχημα, ειδικά ο Ευγένης από την Ουκρανία, μου φάνηκε ως ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Είναι φανερό πως η ομάδα έχει μείνει από βενζίνη, λογικό δεδομένης της κούρασης, που έχει τις ρίζες της στην καλοκαιρινή υπερπροσπάθεια και στην ειδική προετοιμασία που έγινε, ώστε ο ΠΑΟΚ να εμφανιστεί φρέσκος, σε περίοδο που έπρεπε να είναι πιασμένος.

Στην Ελλάδα κερδίζει βέβαια, με βασικό όπλο την εξαιρετική ομαδική εικόνα που παρουσιάζει και την τακτική προσήλωση, στη φάση που βρίσκεται σήμερα μόνο αν κάποια ομάδα τον τρέξει, μπορεί να του κάνει ζημιά. Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν υπάρχει τέτοια, σε αντίθεση με τη Βίντι που χωρίς να παρουσιάσει κάτι άξιο αναφοράς, έτρεχε ασταμάτητα.

Δε θα αργήσει η στιγμή που αυτή τη μίνι κοιλιά θα ολοκληρωθεί κι η ομάδα θα επανέλθει στα γνώριμα επίπεδα, επιμένω όμως ότι το μεγάλο όπλο είναι η αγωνιστική ποιότητα που βγάζει στο χορτάρι, ακόμα και χωρίς τρεξίματα, το καθαρό μυαλό και η αυτοπεποίθηση μπορούν να κρατήσουν όρθια μια ομάδα στις δύσκολες φάσεις.

Πριν λίγο σκόραρε κι ο Κάτσε, άλλο ένα παιδί από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μετά τον Κουλούρη!
Δεν είναι μόνο πως είμαστε πρώτοι, είναι ότι με κάθε τρόπο, παραδίδουμε μαθήματα ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας σε όλη τη χώρα!

Όπως πάει το πράγμα, οσονούπω η διαφορά με τους εξ αρχής φερόμενους ως διεκδικητές θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Ειδικά αν το έτερο φαβορί για τον τίτλο ο «ο Άρης» σκοντάψει στη Ριζούπολη, αυτό το πρωτάθλημα δε χάνεται ακόμα κι αν ο Κομίνης χτυπήσει υπερωρίες….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ