Ο Ακπόμ μπορεί να δώσει λύσεις

Ο Ακπόμ μπορεί να δώσει λύσεις

Ο Άγγλος περιμένει υπομονετικά τις ευκαιρίες του και ο Λουτσέσκου περιμένει καλύτερη ενσωμάτωση του Ακπόμ στη φιλοσοφία της ομάδας

Όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται. Λογικό είναι αυτό. Και αν δεν παίζουν δεν τους αρέσει. Επίσης λογικό και σίγουρα όχι κακό. Το κακό είναι να δημιουργούν προβλήματα αν δεν παίζουν, όπως είχε κάνει ο Ουάρντα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον Λουτσέσκου.

Αντίθετα ο Χατσερίντι μπορεί να δήλωσε ότι αν δεν παίζει, είναι καλύτερα να φύγει, αλλά πρόβλημα και γκρίνια μέσα στην ομάδα δεν έβγαλε. Το ίδιο ισχύει και για το Τσούμπα Ακπόμ.

Ο Άγγλος περίμενε καιρό να πάρει ευκαιρίες. «Δεν αισθανόμουν και τόσο καλά το προηγούμενο διάστημα, γιατί δεν είχα το χρόνο που ήθελα και τώρα αρχίζω να μπαίνω σταδιακά στην ομάδα», δήλωσε μετά το ματς με τον Παναιτωλικό όπου σκόραρε το πρώτο γκολ που μέτρησε. Γιατί είχε βάλει γκολ και με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το οποίο ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Παπαπέτρου (παρότι καλύπτονταν 3-4 μέτρα!) μετά από υπόδειξη του βοηθού του, Βασίλη Καμπούρη, ο οποίος κόπηκε από τους πίνακες.

Κανονικά ο Ακπόμ έπρεπε να έχει 3 γκολ τώρα, γιατί του ακυρώθηκε άλλο ένα στο ματς με τον Παναιτωλικό όταν ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Άγγλου στον Μαρινάκη χωρίς να υπάρχει τίποτα…

«Απογοητεύτηκα όταν δεν έπαιζα, αλλά προσπαθούσα για το καλύτερο… Ο προπονητής μου μετέφερε πως του αρέσω σαν παίκτης και πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι και είπα πως θα προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο», πρόσθεσε ο Ακπόμ στις δηλώσεις του.

Ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο του στην ενσωμάτωση των παικτών στην ομάδα. Του Ακπόμ ήταν πιο δύσκολη, διότι αγωνίζεται σέντερ φορ και ο ΠΑΟΚ παίζει με έναν φουνταριστό, ο οποίος είναι ο Πρίγιοβιτς, που είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας.

Επίσης στο ρόστερ υπάρχει και ο Καρέλης, ο οποίος πήρε το προηγούμενο διάστημα κάποιες περισσότερες (όχι πολλές) ευκαιρίες από τον Άγγλο.

Στα δύο τελευταία ματς όμως ο Ακπόμ πήρε 30+ λεπτά συμμετοχής και με τον Παναιτωλικό βοήθησε τον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη. Όχι μόνο επειδή πέτυχε το γκολ, αλλά επειδή άλλαξε κάποιες ισορροπίες μέσα στο παιχνίδι και ο Δικέφαλος έβαλε στη μάχη άλλον έναν παίκτη που πατούσε περισσότερο περιοχή.

Ο Ακπόμ δείχνει ότι έχει καλές προοπτικές. Είναι 23 ετών, βγαλμένος από τις Ακαδημίες της Άρσεναλ (και άρα με καλές βάσεις), στην οποία πήρε και κάποια ματς, έχει καλά φυσικά αλλά και τεχνικά προσόντα, διαθέτει ταχύτητα και έκρηξη, αλλά του λείπει η καλύτερη τακτική παιδεία και βέβαια ο αγωνιστικός ρυθμός.

Ο Λουτσέσκου ήθελε να τον μυήσει καλύτερα στη φιλοσοφία της ομάδας για να τον βάλει να παίξει περισσότερο. Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Ρουμάνος εξήγησε: «Ο Ακπόμ δεν είχε προσαρμοστεί απόλυτα, δεν είχε την εξέλιξη δηλαδή που θα θέλαμε από την μεριά του. Μιλώντας για την εξέλιξη του δεν μιλάμε για την ατομική του ποιότητα, αλλά να παίζει, να δουλεύει για την ομάδα, να αντιδράει για την ομάδα. Ξέρετε πολύ καλά ότι έχω αυτό την λογική, να προετοιμάζω τους παίκτες και όταν υπάρχει απόλυτη χημεία με τους υπόλοιπους τότε να μπορούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ μάλλον θα φτάσει τα 50+ επίσημα ματς, δεν είναι δυνατόν να παίξει σε όλα ο Πρίγιοβιτς. Ο Ακπόμ πήρε ορισμένες ευκαιρίες και λογικά θα πάρει περισσότερες στη συνέχεια, εφόσον συνεχίσει να δουλεύει εξίσου καλά. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται γκολ και από άλλους επιθετικούς εκτός από τον Πρίγιοβιτς και ο Ακπόμ (όπως και ο Καρέλης) μπορεί να του δώσει λύσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ