Κόψτε την κλάψα, επενδύστε και φτιάξτε ομάδα…

Κόψτε την κλάψα, επενδύστε και φτιάξτε ομάδα…

Να πάψουν τα νοσηρά φαινόμενα και να επανέλθει ο κανονισμός της παραδοσιακής παράγκας πως «πέναλτι είναι αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός».

Αυτά που τραβάει από πέρσι ο Ολυμπιακός, είναι οι παρενέργειες των εποχών της παράγκας και τα εξηγούσα από πέρσι, πολύ πριν αρχίσουν να βιώνουν τις συνέπειες στο πετσί τους.

Ήταν καλά όταν σήκωναν τις κούπες, τώρα πληρώνουν το τίμημα! Όχι των κατακτήσεων, αλλά του τρόπου που κατακτήθηκαν…

Συνηθισμένοι για δεκαετίες τώρα, να κατακρεουργούν τους αντιπάλους όποτε έβρισκαν ζόρια, δεν είναι τόσο εύκολο να συμβιβαστούν με το ποδοσφαιρικά αυτονόητο.

Πως για να κερδίσουν, θα πρέπει τις περισσότερες φορές να παίξουν ποδόσφαιρο και να αξίζουν τη νίκη.

Κάποτε ο Μικρούτσικος παρουσίαζε τηλεπαιγνίδι όπου έδινε τις επιλογές στους διαγωνιζόμενους να ανοίξουν την κουρτίνα ή να ζητήσουν βοήθεια του κοινού. Κάπως έτσι τέλος πάντων.

Έτσι συνέβαινε και με το κολάρο, μόνο που προτιμούσε τη βοήθεια του διαιτητή! Τώρα που δεν έχει πλάτες λοιπόν και υποχρεωτικά συμμετέχει με τους ίδιους όρους, έχοντας ξεχάσει πως είναι να παίζει χωρίς σπρώξιμο, του βγαίνει συνέχεια Ζονγκ.

Σα να έχεις μάθει ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες και κάποια στιγμή που αναγκάζεσαι να κάνεις κανονικό με δυο ρόδες, να χάνεις συνεχώς την ισορροπία σου.

Ως ο απόλυτος κυρίαρχος των τελευταίων δεκαετιών, η παρακμή του θα έπρεπε να είναι σταδιακή, αυτό θα ήταν το φυσιολογικό. Να το χάσει, αφού όμως το έχει διεκδικήσει.

Πέρσι βγήκε τρίτος στη βαθμολογία, κουβαλώντας μεν αφαίρεση βαθμών, η οποία ισοσκελίστηκε δε από ένα κερδισμένο τρίποντο χάρη στη θεατρική παράσταση του -για- Όσκαρ.

Συν κάποιους χαρισμένους βαθμούς, μέχρι να αλλάξει η ΚΕΔ.

Βγήκε τρίτος λοιπόν, ενώ από τον δεύτερο είχαν αφαιρεθεί συνολικά εννέα βαθμοί.

Φέτος είναι πάλι τρίτος και το ότι δε βρίσκεται πίσω από την Ξάνθη, το οφείλει στον Κομίνη, που έκανε πάλι τα μαγικά του την προηγούμενη αγωνιστική!

Είναι η μοναδική ομάδα από αυτές που αναμένονταν να χτυπήσουν πρωτάθλημα, που δεν της έχουν αφαιρεθεί βαθμοί και παραμένει στην τρίτη θέση.

Η βαθμολογία χωρίς τις αφαιρέσεις βαθμών μάλιστα, τον φέρνει πίσω και από τον Αλαφούζο (!!!), το λες και κατόρθωμα για ομάδα που από τις απανωτές απονομές πρωταθλημάτων, έκανε μπράτσα σαν του Πύρρου Δήμα…

Και δεν είναι μόνο πως η εποχή της παράγκας τους έφερε αντιμέτωπους με τα έσχατα αδιέξοδα, αλλά η τακτική που ακολουθούν χρεώνοντας τις αποτυχίες τους στα στραγάλια, ευνουχίζει την αντίστοιχη ρητορική εκείνων των ένδοξων εποχών.

«Να σταματήσετε την κλάψα με τους διαιτητές και να επενδύσετε όπως κάνει ο Ολυμπιακός», ήταν η κασέτα που έπαιζε σε μόνιμη βάση, ως απάντηση σε όποιον διαμαρτυρόταν για τη διαιτησία.

Ειδικά για τον κυρ Σάββα είχε γίνει η δεύτερη φύση του, «καλημέρα» του έλεγες κι αν δεν ήσουν γαύρος σου απαντούσε «να σταματήσεις την κλάψα με τους διαιτητές και να επενδύσεις».

Εκκλησία πήγαινε το βράδυ της Ανάστασης κι αντί για Χριστός Ανέστη την ώρα που τσούγκριζε τ΄αυγό, έλεγε το ίδιο: «Να σταματήσετε την κλάψα με τους διαιτητές και να επενδύσετε».

Με τόση κλάψα πλέον, έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων στο λιμάνι κι αν συνεχίσουν έτσι, στο δεύτερο γύρο η υπερχείλιση θα είναι αναπόφευκτη.

Το ακόμα χειρότερο για το γαύρο είναι πως εκτίθεται και για την περσινή ρητορική περί χαλίφη Ιβάν, ποιος να ξεχάσει τις κραυγές τους για το πέναλτι του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, όπου ο αντίπαλος έκανε ορειβασία στην πλάτη του Βαρέλα;

Στο ίδιο παιγνίδι έγινε και μια χερούκλα από αμυντικό του γηπεδούχου, που ήταν ο ορισμός του πέναλτι, ο παίκτης δε βρήκε μπάλα και με προτεταμένο χέρι ανέκοψε την πορεία της.

Τα ίδια και με τον Πλατανιά όπου έγινε σημαία ένα καθαρό γκολ της Χανιώτικης ομάδας που ακυρώθηκε, έγινε γαργάρα όμως φάση που αμυντικός της έκανε μανσέτα.

Καμμία σχέση δηλαδή με αυτά που ζήτησε την Κυριακή ο Ολυμπιακός, στην πρώτη φάση ο Μακέντα βρίσκει τη μπάλα με τον ώμο κι απλώς είναι η κίνηση που κάνει με το σώμα και μπερδεύει τα πράγματα, δίνοντας το δικαίωμα στους γαύρους να φωνάξουν. Όσο για τη δεύτερη ο Χατζηγιοβάνης αποτυγχάνει να βρει τη μπάλα με το κεφάλι και χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα βρίσκει χέρι, ούτε πρόθεση έχει, ούτε αποκομίζει κάποιο όφελος, ούτε η θέση των χεριών του είναι μη φυσική…

Το θέμα είναι πως στις εποχές της παράγκας, ο Ολυμπιακός έπαιρνε χειρότερα πέναλτι, τα προχθεσινά στο Καραΐσκάκη ήθελες ριπλέι για να βεβαιωθείς.

Τώρα τους φταίει ο Ελβετός διαιτητής, ενώ μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας φώναζαν υπέρ της παρουσίας ξένων διαιτητών σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες!

Οι Έλληνες δεν τους κάνουν, οι ξένοι δεν τους κάνουν, προφανώς μόνο με εξωγήινους θα είναι ικανοποιημένοι, αν και με τη φόρα που έχουν πάρει βλέπω ήδη σε όραμα φωνές Καραπαπά, πως στη σουίτα του Σαββίδη εμφανίστηκε Alien.

Θα μπορούσαν να είναι πιο ειλικρινείς, λέγοντας πως «δε μας ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες ή ξένοι, φέρτε πίσω Κασναφέρηδες, Παπαπέτρου, Μπριάκους, Βαλλιάνους, Ζωγράφους και Παππάδες, φέρτε πίσω τις Κυριακές μας!»

Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό, μέχρι να πάψουν όμως τα νοσηρά φαινόμενα και να επανέλθει ο κανονισμός της παραδοσιακής παράγκας πως «πέναλτι είναι αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός», καλό θα ήταν να κάνουν κάτι σοφό:

Να κόψουν τις κλάψες και να φτιάξουν ομάδα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ