Τι ξέρει η Παναγιά από τρεις στόπερ στην ευθεία…

Τι ξέρει η Παναγιά από τρεις στόπερ στην ευθεία…

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα απόψε το βράδυ είναι αρνητικό ας μην σπεύσουν κάποιοι να οικτίρουν την Παναγία. Αν ο Αγγελος Αναστασιάδης στις προσευχές του, της είχε ζητήσει να νικήσει η Εθνική μας αλλά αυτό δεν έγινε, τότε απλά έχουμε να κάνουμε με ένα προσωπικό του ζήτημα και τίποτα παραπάνω. Οι υπόλοιποι ας κρίνουμε τον πολύπειρο κόουτς από τις ιδέες του μέσα στο γήπεδο και τις επιλογές του.

Ενας δάσκαλος είναι προπονητής στην Εθνική Ομάδα της Φινλανδίας. Το πρωί διδάσκει τους μαθητές στο σχολείο και τα απογεύματα βάζει φόρμες και μπαίνει στο γήπεδο. Ενας φιλοσοφημένος άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι δα και το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο και από όσα ξέρουμε δεν το ανακατεύει με τις όποιες μεταφυσικές του ανησυχίες.

Απέναντί του θα βρεθεί απόψε ένας προπονητής που πιστεύει ότι αυτοί που ενσαρκώνουν την πίστη του θα καταδεχτούν να τον βοηθήσουν ώστε να πάρει τη νίκη η ομάδα του σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε βάρος μια άλλης ομάδας και ενός άλλου προπονητή, που μπορεί να έχει την ίδια πίστη με εκείνον.

Η πίστη είναι ένα βαθύτατα εσωτερικό ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να σχετίζεται με τους τρεις στόπερ στην ευθεία, ούτε με τον αποκλεισμό του Ορέστη Καρνέζη από την Εθνική Ομάδα. Πολύ δε περισσότερο, η πίστη δεν μπορεί να ανακατεύεται με την καθημερινότητα του διεθνούς επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Υπό την έννοια αυτή κι επειδή πολλοί από τους οπαδούς της Εθνικής είναι πιστοί, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα απόψε το βράδυ είναι αρνητικό ας μην σπεύσουν να οικτίρουν την Παναγία. Αν ο Αγγελος Αναστασιάδης στις προσευχές του, της είχε ζητήσει να νικήσει η Εθνική μας αλλά αυτό δεν έγινε, τότε απλά έχουμε να κάνουμε με ένα προσωπικό ζήτημα του Αγγελου και τίποτα παραπάνω. Οι υπόλοιποι ας κρίνουμε τον πολύπειρο κόουτς από τις ιδέες του μέσα στο γήπεδο και τις επιλογές του.

Ο ίδιος καταλαβαίνει, το είπε καθαρά στη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν γίνεται να συζητάμε για άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Δεν ήταν μεγαθήριο ούτε έγινε τέτοιο επειδή μας νίκησε στο Τάμπερε, η ομάδα της Φινλανδίας. Μια καλά οργανωμένη ομάδα είναι με σοβαρό προπονητή και παίκτες διψασμένους για διάκριση.

Η αναφορά στους τρεις στόπερ γίνεται γιατί ο κόουτς σε κάποια στιγμή της προπόνησης δοκίμασε αυτό το σχήμα και κυρίως, γιατί με εξαίρεση τον Μασούρα δεν πήρε κάποιον άλλο εξτρέμ στην αποστολή. Βέβαια με τον κόουτς Αναστασιάδη δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Οπως δήλωσε και ο ίδιος, μέχρι την τελευταία στιγμή ψάχνεται ανάμεσα σε επιλογές που είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Αφήστε που ακόμα και από το πρώτο ημίχρονο μπορεί να αλλάξει τα πλάνα του.

Στην ομιλία του προς τους διεθνείς προσπάθησε να τους πείσει ότι είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν στις ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δικαίωμα του, όπως και δικαίωμα των έμπειρων παικτών του να ξέρουν ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητές τους. Οποιες και να είναι όμως, από των παικτών της Φινλανδίας είναι μεγαλύτερες και πρέπει να το αποδείξουν απόψε. Ακόμα κι αν ο κόουτς Αναστασιάδης θεωρήσει πως ότι κι αν γίνει απόψε είναι απλά θέλημα Θεού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ