Το πρωτάθλημα θέλει άλλο μπάτζετ

Το πρωτάθλημα θέλει άλλο μπάτζετ

Ο Αλαφούζος, με ή χωρίς Παϊρότζ, οφείλει να ανεβάσει το μπάτζετ για να κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός αυτό που αρμόζει στην ιστορία του.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι εξαφανισμένος. Επειδή σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη μπορείς να εκτεθείς από τη μία μέρα στην άλλη, θα επαναλάβω αυτό που ανέφερα από την πρώτη στιγμή.

Το χρήμα μετράει. Το εμφανίζει; Πληρώνει τα χρέη που συμφώνησε με τον Γιάννη Αλαφούζο να αναλάβει; Ενισχύει τον Παναθηναϊκό μεταγραφικά; Αν κάνει αυτά εδώ, τα υπόλοιπα έρχονται. Χρήμα μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει. Αλλά τρέχει μία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους  10 εκατ. ευρώ. Αυτή ολοκληρώνεται στις 21 Γενάρη του νέου έτους. Ο Ταϊλανδός, λοιπόν, έχει περιθώριο ακόμα δύο μήνες και κάτι για να την καλύψει και να πάρει περίπου το 43% των μετοχών της ΠΑΕ.

Τώρα, βέβαια, είναι εξαφανισμένος κι ο ίδιος έχει δώσει το δικαίωμα στη συντριπτική πλειονότητα των οπαδών, να πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα παρουσιάσει τα χρήματα. Ας τους διαψεύσει. Σ’ αυτό το σημείο, φυσικά να ξεκαθαρίσουμε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο πωλητής. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη συμφωνία με τον Ταϊλανδό. Του έχει βάλει χρονικό όριο ή όντως έχει την ευχέρεια ο Πιεμπονγκσάντ να εμφανίσει τα χρήματα μέχρι το κλείσιμο της τρέχουσας ΑΜΚ; Έστειλε όντως ο Ασιάτης ένα εκατ. ευρώ πριν λίγο καιρό ή όχι; Κι αν το έστειλε και δεν βάλει άλλα, μετοχοποιεί αυτό το ποσό, το χάνει (λέγεται ότι υπάρχει ρήτρα πως αν δεν καλύψει την ΑΜΚ χάνει αυτό το εκατομμύριο); Πραγματική τρέλα.

Κανείς πλέον δεν πιστεύει τον Ταϊλανδό. Και για να γυρίσει το κλίμα θα πρέπει να εμφανίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πάμε, όμως, στο πιο σημαντικό. Χρήμα θα πρέπει να εμφανίσει κι ο Αλαφούζος. Είτε στην επόμενη μέρα υπάρχει Παϊρότζ είτε όχι, ο Αλαφούζος θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν γίνεται να την βγάλει όπως τώρα… Να ξεκαθαρίσω ότι είναι μπακαλίστικη η λογική ότι ο Αλαφούζος δεν θέλει να πουλήσει (αν ισχύει αυτό που δεν ισχύει, ας τοποθετηθεί ο Ταϊλανδός) , επειδή βλέπει ότι η ομάδα πάει καλά, έχει παίκτες προς πώληση και είναι πλέον ισοσκελισμένα έσοδα-έξοδα.

Μόνος του ή με συνιδιοκτησία με τον Ταϊλανδό, ο Αλαφούζος θα πρέπει να συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη. Στη δεύτερη περίπτωση για να μειωθεί το χρέος, που ο ίδιος με τα λάθη του αντί να το μειώσει το αύξησε. Μαγκιά του που ανέλαβε ένα χάος, ωστόσο, παρά τα εκατομμύρια που έβαλε δημιούργησε μεγαλύτερο.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, με εξαίρεση την υπόθεση του Παϊρότζ, όπου έχει ευθύνη για το σκοτάδι που επικρατεί με αποτέλεσμα την καχυποψία του κόσμου, κατάφερε ελάχιστοι να ασχολούνται μαζί του. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι, οι πιστωτές με μικρές εξαιρέσεις, δεν πιέζουν για αφαιρέσεις βαθμών. Η ομάδα τραβάει, δείχνει ότι έχει μέλλον, οπότε έχει κερδίσει λίγη ηρεμία. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να ισχύει εσαεί. Ο Παναθηναϊκός είναι εντός στόχου και λογικά θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ανεξάρτητα, αν δεν θα μπορεί να το εξαργυρώσει. Εκτός κι αν πληρωθούν ένα μεγάλο μέρος ων οφειλομένων οι πιστωτές και γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια, ώστε να πάρει συγχωροχάρτι από την ΟΥΕΦΑ ο σύλλογος.

Το «τριφύλλι» πρέπει να κυνηγάει το πρωτάθλημα. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται αύξηση του μπάτζετ. Δεν είναι αναγκαίο να πάει από τα 5,5 εκατ. ευρώ στα 30 εκατ. Σίγουρα, όμως, πρέπει να έρθουν ποιοτικοί παίκτες. Έμπειροι και ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει (αναφέρουμε τα τελευταία χρόνια) παίκτες τύπου Μολέντο, Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού. Τρεις απ’ αυτούς να είχε ο Παναθηναϊκός φέτος ακόμα και με το -6, αν όχι το πρωτάθλημα, θα διεκδικούσε έστω τη δεύτερη θέση για να κυνηγήσει το θαύμα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Νταμπίζας, Δώνης μπορούν να εγγυηθούν ότι η κατάσταση δεν θα ξεφύγει. Δεν είναι άπειροι, ώστε να παρασυρθούν. Το πλάνο τους είναι ακριβώς αυτό. Πολλά ελληνόπουλα για τον κορμό (αν είναι από την Ακαδημία και δεν αγοράζεις από άλλες ομάδες ακόμα καλύτερα) και λίγοι ποιοτικοί ξένοι για να κάνουν τη διαφορά. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, να ανέβεις στα 10-15 εκατ. ευρώ μπάτζετ.

Τώρα, λοιπόν, είναι καλά για τον Αλαφούζο. Μικρό μπάτζετ, θετικός ισολογισμός (ή έστω μικρή ζημία για να μην βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη), αλλά για να κυνηγήσεις το πρωτάθλημα και να μειώνεις και το χρέος θες λεφτά. Και να αυξήσεις τα έσοδα και από την Ευρώπη. Εκεί για να παίξεις θες μεγαλύτερο μπάτζετ. Ειδικά όπως έχουν γίνει τα πράγματα για τις ελληνικές ομάδες με τη βαθμολογία που έχει η χώρα. Ο Παναθηναϊκός όταν επιστρέψει θα είναι αδύναμος και στα προκριματικά του Γιουρόπα.

Κοντολογίς, ο Αλαφούζος θα πρέπει να πιέσει τον Παϊρότζ να βάλει λεφτά. Αν ο τελευταίος πει όχι θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο μεγαλομέτοχος ότι το φετινό πρότζεκτ είναι πολύ καλό, αλλά μάλλον όχι και αρκετό για να διεκδικεί ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, όπως του αρμόζει. Σαφώς και μετράει η εξυγίανση της ΠΑΕ. Αλλά να το ξεκαθαρίσει τι θέλει. Διότι να στηρίζει ο κόσμος και οι Δώνης, Νταμπίζας για χρόνια, πλάνο που παραπέμπει σε Ατρόμητο, Ξάνθη, Τρίπολη (να μην έχουν ζημιές κι αρκετό είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο), μοιάζει απίθανο.

Ο σύλλογος θέλει τίτλους κι αυτοί απαιτούν και χρήμα. Αν δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αύξηση ο Αλαφούζος καλά θα κάνει να βάλει στο κόλπο τον Παϊρότζ ή έστω να τον τελειώσει για να πορευτεί μόνος του, μέχρι να κινηθεί (αν κινηθεί) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή κάποιος άλλος πιο αποφασιστικός επιχειρηματίας από τον Πιεμπονγκσάντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ