Ούτε φέτος… Panathinaikos

Ούτε φέτος… Panathinaikos

Εντάξει μωρέ θα κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή και όλα καλά. Η ομάδα, που τρόμαζε κάθε αντίπαλο και που περνούσε με άνεση από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης έχει καταντήσει ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια της μακριά από το Ο.Α.Κ.Α. Με τέτοια εικόνα δεν πας πουθενά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τραγωδία. Μια λέξη, που μπορεί να ακούγεται υπερβολική για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο Σινάν Ερντέμ, αλλά δεν είναι. Αποτυπώνει πλήρως την αγωνιστική παρουσία της ομάδας σε όλο το σαραντάλεπτο. Δεν υπάρχει, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, στιγμή που να έβγαλε αντίδραση, που να έδειξε χαρακτήρα, που να προσπάθησε να παίξει ορθολογικό μπάσκετ, που να τον » ένοιωσε» η Εφές ως απειλή ή αφεντικό του ματς. Πραγματικά ψάχνω να βρω κάτι για να πιαστώ και να γράψω ένα θετικό σχόλιο και δεν μπορώ να θυμηθώ το παραμικρό. Όλοι όσοι πάτησαν παρκέ απόψε, με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Θανάση, βρέθηκαν σε κακή μέρα. Ο τεχνικός των πρασίνων όσο και αν προσπαθούσε να βρει τρόπους για να αντιδράσει η ομάδα δεν το πετύχαινε.

Ο Καλάθης ήταν μέτριος παρά το γεγονός ότι μοίρασε και σήμερα οκτώ ασίστ. Οι ψηλοί, εκτός του Γκιστ στο δεύτερο ημίχρονο, πολύ κακοί. Ο Λάσμε για έναν ακόμα αγώνα παρουσιάζεται ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό της Euroleague. Ο Βουγιούκας απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Ο Μήτογλου το ίδιο. Έπαιξε πέντε λεπτά στην πρώτη περίοδο και μετά κάθισε στην άκρη του πάγκου. Τι έμενε; Ένας Τόμας να προσπαθεί επί ματαίω να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Στην περιφέρεια τα ίδια και χειρότερα. Ο Λάνγκφορντ εκτός τόπου και χρόνου. Άποντος και χωρίς επιλογές. Ο Λοτζέσκι άστοχος για τα δεδομένα του, ο Παππάς ωσεί παρών και μόνο ο Παπαπέτρου να δείχνει έστω και λίγη διάθεση σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Οι πράσινοι και φέτος είναι πολύ κακοί εκτός Ο.Α.Κ.Α. Τείνουν να γίνουν ανέκδοτο πια με τις επιδόσεις τους.

Το κακό δεν έγινε σήμερα. Το κακό ξεκινά από το καλοκαίρι και τις επιλογές που έγιναν. Με πορδές κύριοι δεν βάφονται αυγά. Το ίδιο ισχύει και για την έτερη ελληνική ομάδα στο θεσμό. Ο Ολυμπιακός της διετίας 2011- 13 δεν είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση. Εάν δεν βάλεις χρήματα, πρέπει να έχεις σχέδιο. Εσάς σας φαίνεται οι αιώνιοι να έχουν πλάνο; Μάλλον όχι. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να πάρει ξένους υπερήλικες και χωρίς προοπτική. Λάσμε, Λάνγκφορντ, αλλά και οι Λοτζέσκι, Γκιστ που έμειναν από πέρυσι είναι παίκτες με πολλά χιλιόμετρα και χωρίς μέλλον. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις όταν παίρνεις παίκτες από το κάτω ράφι. Τώρα μπροστά του έχει ένα ακόμα ντέρμπι.

Η νίκη, αν έρθει και αυτή, είναι δεδομένο πως θα κρύψει πάλι πολλά. Είναι άσχημο για το τριφύλλι να έχει καταντήσει να χρησιμοποιεί την εντός των τειχών κυριαρχία του ως αντίβαρο για τις συνεχείς ευρωπαϊκές του αποτυχίες. Ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης αγνοεί τι σημαίνει Final- Four από το 2012, δηλαδή στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή. Εάν αυτό ικανοποιεί την διοίκηση τότε πάω πάσο. Με βάση πως κινείται μεταγραφικά δεν νομίζω ότι προσπαθεί να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας. Ας βγει και να το πει στον κόσμο όμως. Με τέτοιο ρόστερ δεν κάνει δηλώσεις για τίτλο και άλλα συναφή. Κρατάς χαμηλά τον πήχη και παρακαλάς να σου δοθεί η ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ