Του λείπει ένας Ντάνστον του Ολυμπιακού

Του λείπει ένας Ντάνστον του Ολυμπιακού

Η εμφάνιση του Αμερικανού σέντερ της Εφές απέναντι στον Παναθηναϊκό και το «5» στους Ερυθρόλευκους που φαίνεται να έχει… θέμα στα ψηλά.

Αρχικά με τον παραπάνω τίτλο δεν υπονοώ κάτι. Ότι θα παρθεί κάποιος παίκτης ή ότι υπάρχει κινητικότητα. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν μονάχα οι Ερυθρόλευκοι και ακόμα δεν διαρρέουν ότι έχουν βγει στην αγορά για απόκτηση κάποιου αθλητή.

Είναι απόρροια λοιπόν της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στην Εφές και τον τρόπο που αγωνίζεται για το Αταμάν ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτό ακριβώς χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι. Στα πρώτα τους παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο της έλλειψης ενός… σκιάχτρου στα μετόπισθεν. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τα πηγαίνει περίφημα ως βασικός σέντερ, όμως δεν γίνεται να τα περιμένεις όλα από αυτόν. Δεν γίνεται από ένα παιδί πάνω από τα 2,13μ να έχεις την απαίτηση να κυνηγάει κάθε κοντύτερο αντίπαλο, ειδικά όταν έχει το σκαρί του Σέρβου σέντερ, ο οποίος πάντως έχει βελτιώσει κατά πολύ τα πόδια του.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, ήταν ευδιάκριτο πως με τον Ντάνστον στο παρκέ, ήταν απαγορευτική η… βόλτα προς το καλάθι. Ταυτόχρονα με τις τοποθετήσεις του και τα άκρα του, ο Αμερικανός σέντερ έκρυβε τη στεφάνη και ήταν φόβος και τρόμος για όποιον έχει ως πρόθεση είτε να τελειώσει μία φάση είτε να πάρει κάποιο ριμπάουντ. Η ζωή του Καλάθη στην Τουρκία ή οποιουδήποτε «slasher» σε άλλα ματς είναι δύσκολη, αφού ξέρει πως θα έχει μεγάλη φθορά εάν θέλει να οδηγηθεί προς το ντράιβ. Βοηθούν και τα άκρα του Ντάνστον και η αθλητικότητά του.

Ο Ζακ ΛεΝτέι έρχεται στο ροτέισον πίσω από τον Μιλουτίνοφ. Προσπαθεί μέσω του Ολυμπιακού και του Μπλατ να βελτιωθεί, όμως μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν διαθέτει στο ρεπερτόριο του τα παραπάνω στοιχεία. Η τουλάχιστον στα πρώτα δείγματα γραφής του με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων, δεν τα βγάζει στο παρκέ. Ταυτόχρονα ως σέντερ δεν έχει το κορμί με ένα box out να βγάλει εκτός θέσης τον αντίπαλό του, αν και αυτό μπορεί με τον καιρό να το δουλέψει. Είναι πρωτόγνωρο για αυτόν να αγωνίζεται ως σέντερ, είχε συνηθίσει να έχει έναν αθλητικό ακόμα ψηλό δίπλα του και εννοείται ότι είναι τεράστια η διαφορά των απαιτήσεων της ομάδας του Ολυμπιακού από το Ισραήλ.

Ο Μπόγρης ανεβαίνει διαρκώς, είναι από τους παίκτες που έχουν αναγκάσει τον Μπλατ να παραδεχθεί, γιατί πάντα όποτε περνάει στο παρκέ δίνει το 100% του και προσπαθεί να γίνει φόβητρο στους αντιπάλους του. Εχει βελτίωση, πάθος και γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται. Παράλληλα δεν αργεί και η επιστροφή του Αγραβάνη, ο οποίος θα δώσει βάθος στους ψηλούς. Στην περίπτωσή του όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς θα χρειαστεί χρόνο για να μπει σε ρυθμό. Εχει δυναμώσει, έχει χάσει αρκετά κιλά (κάνα δεκάρι) και ήδη συμμετέχει σε μεγάλο κομμάτι των προπονήσεων.

Σημαντικό για τη συνέχεια του Ολυμπιακού είναι ο ΛεΝτέι να βγάλει κι άλλη ενέργεια στο παρκέ. Αυτό χτίζεται με τον καιρό και το ερωτηματικό είναι εάν θα προχωρήσουν οι Ερυθρόλευκοι σε κάποια κίνηση το επόμενο διάστημα. Για  να γίνει κάτι τέτοιο πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι δεν μπορεί ν αποκτηθεί παίκτης Ευρωλίγκας. Αρα είτε από το Eurocup, είτε από το Champions League είτε από τους ελεύθερους.

Σχετικά όλα…

Υ.Γ. Στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός είναι 11ος στις τάπες με 1,71 ανά παιχνίδι με την Εφές του Ντάνστον να είναι δεύτερη με 3.14. Ο Ολυμπιακός σε 7 ματς έχει 12 τάπες, με τον Μιλουτίνοφ  να έχει τις μισές και τον ΛεΝτέι μόλις 2. Ότι μπορεί να λέει αυτό…

ΥΓ2 Στα ριμπάουντ οι Ερυθρόλευκοι είναι κάπως καλύτεροι όντας στην 7η θέση. Στα επιθετικά είναι 10οι με την Ρεάλ Μαδρίτης μαζί έχοντας 10 ανανεώσεις ανά παιχνίδι. Όπως είχαμε πει μετά την Φενέρ, ο αντίπαλοί τους έχουν μεγάλη ευχέρεια σε αυτό το κομμάτι..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ