Δεν ήθελε γενικώς…

Δεν ήθελε γενικώς…

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Εφές δείχνει πως έχει σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας.

Λένε πως «αν δεν θες να σωθείς, δεν σε βοηθάει ούτε το θαύμα». Κι ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία, δεν ήθελε απολύτως τίποτε. Δεν ήθελε γενικώς.

Μπήκε στο παρκέ χωρίς θέληση να παλέψει, έχοντας το μυαλό του οπουδήποτε αλλού εκτός από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτό είναι πολύ κακό όπως οι πράσινοι.

Πόσω μάλιστα από τη στιγμή που πήγαν στην Πόλη με σκοπό να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που είχαν για να κάνουν το σπουδαίο «διπλό» που χρειάζονται για να ισοφαρίσουν την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις. Δεν ήταν ένα ευφυολόγημα των δημοσιογράφων και των μπλόγκερ.

Ήταν μύχιες σκέψεις των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντός τους. Και ήταν ένας ρεαλιστικός στόχος. ΗΤΑΝ.

Διότι υπάρχει ένα σοκαριστικό στοιχείο για την εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός έκανε όλα κι όλα 7 φάουλ από τα οποία τα τρία επιθετικά, δυο σε αντικανονικά σκριν και ένα σε διεκδίκηση ριμπάουντ. Αυτά…

Τίποτε άλλο με την Εφές να τους «σφυροκοπάει» να τραβάει χέρια, να «οργώνει» το παρκέ, να ‘δαγκώνει» τη μπάλα και να φεύγει ανενόχλητη στον αιφνιδιασμό. Ακόμα και οι αιφνιδιασμοί- περίπατοι των Τούρκων δείχνουν παντελή έλλειψη συνοχής, θέλησης να διορθώσεις το λάθος στην επίθεση με μια καλή άμυνα. Πότε; Όταν ο Μπομπουά έφτανε σε λέι απ προθέρμανσης;

Την ίδια στιγμή ο Λάνγκφορντ για ένα ακόμα παιχνίδι πάλευε να επιβάλει στην υπόλοιπη ομάδα το δικό του τρόπο παιχνιδιού. Το «μόνος μου και όλοι σας». Αυτό που έκανε πέρσι ο Τζέιμς και χαλούσε τη «χημεία».

Ο Αμερικανός θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν παίζει στην Ούνικς Καζάν ή στην Κίνα και οφείλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη δουλειά στον Παναθηναϊκό, διαφορετικά θα τη χάσει. Διότι η εικόνα του είναι βλαπτική. Πρώτα για τον ίδιο και μετά για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα η ευθύνη περνάει στον Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός αυτή τη στιγμή είναι η ιδανική περίπτωση προπονητή για τη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο θα πρέπει να αρχίσει να «αποκρυσταλλώνει» ρόλους, σχήματα, πεντάδες και κυρίως να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τους παίκτες του στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του πρώτου μέρους είναι ασφαλώς δική του ευθύνη επειδή δεν έδωσε στους αθλητές του να καταλάβουν πως η Εφές δεν είναι το περσινό «σκορποχώρι» και θα πρέπει να πολεμήσουν για να την κερδίσουν.

Οι παραδοχές και οι διαπιστώσεις είναι καλές αλλά όταν δεν συνοδεύονται από λύσεις, ούτε το… θαύμα δεν σε σώζει, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο.

Για ένα ακόμα παιχνίδι δε, ο αντίπαλος ψηλός παίρνει το βίντεο και το βάζει στα highlights της καριέρας του! Ο Ντάνστον μετά τους Μπούκερ, Ντέιβις, Μπλακ, Ομιτς… κατάπιε τους σέντερ του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι σύμπτωση ακόμα και επαναλαμβανόμενη. Είναι πρόβλημα. Τεράστιο και «μαύρη τρύπα» στην δομική λειτουργία της ομάδας.

Λίγα λόγια για το τρίποντο. 4/20 με την Εφές. Τρομακτικό. Πλέον έχουν όλοι το κόλπο: «Ταμπούρι» στη ρακέτα, πάντα ένα χέρι μπροστά στον Λοτζέσκι, «δεν χάνουμε από τον Τόμας» και under στον Καλάθη, στον οποίο μοιραία η μπάλα γυρνάει με τα δευτερόλεπτα να σώνονται. Τι άλλη επιλογή; Σουτ με οποιοδήποτε τρόπο…

Συγνώμη, αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ομάδας Ευρωλίγκας, αλλά τοπικού πρωταθλήματος…

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να αλλάξει. Συμπεριφορά στο παρκέ, ρόλους, ίσως και παίκτες. Έτσι δεν θα έχει εύκολο χειμώνα διότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Το ΟΑΚΑ γουστάρει, πιστεύει την ομάδα, αλλά έχει κι απαιτήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ