Να μην εφησυχάσει ο ΠΑΟΚ από τη διαφορά

Να μην εφησυχάσει ο ΠΑΟΚ από τη διαφορά

Κανένα πρωτάθλημα δεν τελείωσε την 10η αγωνιστική, καθώς μένουν 60 βαθμοί προς διεκδίκηση.

Μπορεί ο Ατρόμητος να είναι η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά από όλες στον ΠΑΟΚ στο πρώτο 1/3 της σεζόν (με 24 βαθμούς έναντι 26 του Δικέφαλου), αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζει εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα να μπορέσει να βρίσκεται τόσο κοντά στην κορυφή ως το τέλος.

Είναι καλή και δουλεμένη ομάδα, χάνει δύσκολα, αλλά της λείπει το ειδικό βάρος σε σχέση με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, οι οποίοι παραμένουν οι πραγματικοί ανταγωνιστές του Δικέφαλου για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα πριν αρχίσει η σεζόν και παρότι θα ξεκινούσε με -2 βαθμούς (λόγω της περσινής του τιμωρίας στο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα), αλλά πια έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρό φαβορί βρισκόμενος στο +6 από τον Ολυμπιακό (τον οποίο έχει και στην Τούμπα στον β’ γύρο) και στο +9 από την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν απόδοση τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα μόλις στο 1,10 μέχρι 1,20.

Αυτά δείχνουν την τάση και την αντίληψη που υπάρχει για τη φετινή Super League, όμως οι τίτλοι κερδίζονται μέσα στα γήπεδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να εφησυχάσει με τη διαφορά που έχει πάρει γιατί κανένα πρωτάθλημα δεν τελείωσε στην 10η αγωνιστική. Ναι, ο Δικέφαλος έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα αλλά μένουν άλλες 20 αγωνιστικές και 60 βαθμοί προς διεκδίκηση.

Επίσης μετά τα περσινά και τον τρόπο που έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν φέτος για να φρενάρουν την επιστροφή του τίτλου στην Τούμπα μετά από 34 χρόνια. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή από όλους γιατί είναι σίγουρο ότι με γνώμονα και τα περσινά πολύ εύκολα μπορεί να τιμωρήσουν ξανά τον ΠΑΟΚ ακόμη και με αστεία αφορμή.

Στο καθαρό αγωνιστικό και βαθμολογικό κομμάτι θεωρώ ότι ο τίτλος λογικά θα κριθεί κοντά στους 70 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη 26 πόντους. Με 15 νίκες στα 20 ματς που μένουν (ειδικά αν πάρει και τα ντέρμπι του β’ γύρου) δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Χρειάζεται τρεις νίκες κάθε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό είναι προφανώς κάτι εφικτό. Με 15 νίκες έχει περιθώριο να μην κερδίσει και 5 ματς έως το τέλος.  Ίσως φτάσουν και 1-2 νίκες λιγότερες (13 ή 14 σύνολο) αν χάσει μόνο έως 1-2 παιχνίδια όλη τη σεζόν και δεν χάσει τα ντέρμπι (πχ φέρει ισοπαλίες).

Έως τώρα ο Δικέφαλος έχει 9 νίκες και μια ισοπαλία σε 10 παιχνίδια. Θεωρώ μάλλον αδύνατο να συνεχίσει με τον ίδιο απολογισμό και στα άλλα 2/3 της Super League, δηλαδή θεωρώ εξωπραγματικό να φτάσει τις 27 νίκες, παρότι πάει τρένο στο πρωτάθλημα.

Αυτοί οι υπολογισμοί γίνονται όμως με δεδομένο ότι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός δε θα έχουν τόσες απώλειες όσες είχαν στο πρώτο 1/3 της σεζόν. Διότι αν συνεχίσουν να χάνουν βαθμούς και σε ματς εκτός των ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ καθαρίζει όλα τα παιχνίδια όπως κάνει έως τώρα, τότε στον Δικέφαλο θα αρκούν και λιγότεροι από 70 βαθμοί για να πάρει το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ