Να σηκώσει το χαλί

Να σηκώσει το χαλί

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ξανά τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρέπει να παρασυρθεί από τη νίκη του.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να πάρει και αυτό το ντέρμπι επί του Ολυμπιακού.

Σε ένα κακό παιχνίδι με τις δύο ομάδες εμφανώς σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, οι πράσινοι είχαν τον παίκτη που θα άλλαζε τα δεδομένα και θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ τους.

Ο λόγος βέβαια για τον Νίκο Παππά, ο οποίος μπήκε στο ματς και ήταν ο ηγέτης της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Με ενέργεια, διάθεση να παλέψει και την κάθε χαμένη μπάλα, με αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό στην επίθεση έγινε ο «X- Factor» για τον Παναθηναϊκό.

«Τρύπησε» την άμυνα του Ολυμπιακού σημαδεύοντας τα αργά πόδια των αντιπάλων του, ευστόχησε από την περιφέρεια ανοίγοντας» τους διαδρόμους και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόταν η ομάδα να ξεκολλήσει.

Έκανε με λίγα λόγια αυτά που από την αρχή σχεδόν της σεζόν αδυνατεί να κάνει ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Στο πρώτο μέρος η απίστευτη αστοχία των γηπεδούχων από την περιφέρεια είχε χαρακτηρίσει το παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα.  Την ίδια στιγμή ο Καλάθης δεν ήταν καλός και δεν μπορούσε να οργανώσει σωστά την ομάδα του.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι από τη μία πλευρά, ξεκίνησαν να σκοράρουν από τα 6.75 με μεγαλύτερη συνέπεια. Από την άλλη πλευρά, ο ΛεΝτέι και ένα δίλεπτο του Σπανούλη… γύρισαν από το -10.

Κι όμως ακόμα και τότε ο Παναθηναϊκός έδειξε έτοιμος να εκμεταλλευτεί την έδρα του, να βάλει τα κρίσιμα σουτ με τον Παππά και τον Τόμας και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη.

Το λάθος των πρασίνων είναι πως δεν φρόντισαν να πάρουν μια και καλή διαφορά που θα τους εξασφάλιζε ένα λιγότερο δύσκολο βράδυ στο ΣΕΦ στο ματς το β γύρου.

Από την άλλα ασφαλώς τα μόλις 4 λάθη σε τέτοιο ντέρμπι και με αυτή την ποιότητα είναι ασφαλώς κάτι που κρατούν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Ακόμα και τώρα που κέρδισε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δει τι συμβαίνει στο ρόστερ του. Να απαντήσει πειστικά αν ο Λάνγκφορντ μπορεί να κάνει τη δουλειά ή αν θα ψάχνει πότε τον Λεκαβίτσιους ή τον Παππά για να τον ξελασπώνει.

Να δει τι μπορεί να γίνει με τον Λάσμε και τον Γκιστ. Δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή, δεν δίνουν αυτά που πρέπει με την αξιοπιστία που επιβάλλεται με συνέπεια η ομάδα να έχει «μαύρη τρύπα» στη ρακέτα. Να μην λειτουργεί σωστά.

Να δει τι θα κάνει με την αόρατη αμυντική λειτουργία του Τόμας και την παροιμιώδη πλέον αστοχία στο τρίποντο.

Με έναν… ήρωα και με 7/26 τρίποντα μόνο τον Ολυμπιακό μπορεί να κερδίζει και τέρμα. Ο στόχος που έχει τεθεί ξεπερνά τα ελληνικά όρια και με την έως τώρα εικόνα ο Παναθηναϊκός φτάνει μέχρι τα σύνορα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ