Εθνική Ελλάδας : Όταν παίζεις με μισό φορ μην περιμένεις θαύματα!

Εθνική Ελλάδας : Όταν παίζεις με μισό φορ μην περιμένεις θαύματα!

Η Εθνική ομάδα θα παραμείνει «μόνη στο σπίτι» αν ο Αναστασιάδης δεν βρει τις λύσεις για να φτάσει στο γκολ…

Δεν θα μπορούσε να ακολουθούσε άλλη πορεία από αυτή που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χρόνια της κάθαρσης και η Εθνική μας ομάδα. Μας το μαρτυρά και η εικόνα του εντελώς άδειου ΟΑΚΑ που καταδικάζει την επιλογή του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου να αποσύρει την Εθνική από το Καραϊσκάκη, επειδή αυτός και οι συνεργάτες του δεν ένιωθαν άνετα λόγω των… επιτευγμάτων της… εξυγίανσης.

Από κει και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι, ο νέος ομοσπονδιακός Άγγελος Αναστασιάδης μας είχε πει πριν από το ματς με την Εσθονία ότι αυτός και οι παίκτες του θα πρέπει με την παρουσία τους να φέρουν ξανά τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά αυτό μάλλον θα αργήσει να συμβεί.

Με τις επιλογές και το κουτσάρισμά του το βράδυ της Κυριακής ο Άγγελος απλά συνετέλεσε στο να μείνει στην ιστορία η πρώτη νίκη της Εσθονίας και να χάσει η Ελλάδα ακόμη και τη δεύτερη θέση σε έναν όμιλο με την Φινλανδία και την Ουγγαρία. Βεβαίως και δεν μπορείς να χρεώσεις την αποτυχία της προσπάθειας σε έναν προπονητή που είχε την ευθύνη για δύο μόνον αγώνες, όμως υπάρχουν και κάποια βασικά πράγματα που δεν μπορείς να προσπεράσεις με ευκολία.

Όταν παίζεις με … μισό φορ απέναντι σε κλειστή άμυνα, τότε δεν μπορείς να περιμένεις… θαύματα. Οι περισσότεροι προπονητές στον κόσμο όταν δεν τους πάει καλά το ματς, τότε βάζουν και δεύτερο επιθετικό, όμως ο Αναστασιάδης έβγαλε όλο το 90λεπτο με τον Καρέλη, ο οποίος είναι εκτός φόρμας και αυτό μας το δείχνει και η… απουσία του στον ΠΑΟΚ-με την Βίντι τόλμησε να τον χρησιμοποιήσει ο Λουτσέσκου και έχασε με 2-0 στην Τούμπα.

Από τη στιγμή που δεν υπολόγιζε τον Μήτρογλου, γιατί άφησε τον Κουλούρη να βλέπει το ματς από τον πάγκο; Και τι περίμενε να του δώσουν οι αλλαγές στον άξονα, αφού μόνον από τις άκρες μπορείς να διασπάσεις τον αντίπαλο που μένει μπροστά από την εστία του; Μπορεί να έστειλε στο ματς τον Τοροσίδη, ποντάροντας στο… αυτογκόλ και ο Φορτούνης να έψαξε το γκολ από τα στημένα, αλλά βρήκε δοκάρι, όμως δεν άλλαξε το σκηνικό, αφού ούτε ο Μάνταλος περνάει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του.

Ακόμη και αν δεχθούμε ότι ο νέος κόουτς ήθελε να δει και τους υπόλοιπους παίκτες που έχει στη διάθεσή του το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την αποτυχημένη τακτική του Σκίμπε με τα τρία «10άρια». Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να βρει λύσεις από τις πτέρυγες και αν δεν το κάνει, τότε ο Άγγελος θα διαπιστώνει τα… θετικά στοιχεία της κάθε αποτυχίας, αλλά η ομάδα του δεν θα μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της, ακόμη και αν ο Γραμμένος αποφασίσει κάποια στιγμή για τη… νέα της έδρα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ