Το instagram του Γιώργη κι ο πατριώτης Τζάμπας

Το instagram του Γιώργη κι ο πατριώτης Τζάμπας

Οι αναρτήσεις στα social media εξελίσσονται σε βιομηχανία παραγωγής θεμάτων, με την αοιδό που έριξε το instagram με το αιδοίο της.

Δύο ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της αθλητικής επικαιρότητας, των τελευταίων ημερών. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην εθνική ομάδα, έγραφα και χθες πως όπως πάει, σε λίγο καιρό σερφάροντας άσκοπα στο διαδίκτυο, θα μαθαίνουμε πως είχε παιγνίδι, διαβάζοντας το αποτέλεσμα.

Ούτε ο Γραμμενος θα ασχολείται, θα του τηλεφωνεί σύμβουλός του την επόμενη του αγώνα, λέγοντάς του «που είσαι πρόεδρε, η ομάδα απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία με το Λουξεμβούργο, τα ΜΜΕ εξυμνούν την ηρωική εμφάνιση, δε θα κάνεις μια δήλωση;» με τον πρόεδρο να απαντά:

«Σοβαρά, πετύχαμε τέτοιο θρίαμβο; Μοίρασε την είδηση πως μετά τέλος της αναμέτρησης κατέβηκα στα αποδυτήρια και ασπάστηκα έναν έναν τους θριαμβευτές, απλώς επειδή είμαι χαμηλών τόνων, δεν ήθελα η πρωτοβουλία να πάρει δημοσιότητα…».

Το ένα θέμα λοιπόν ήταν πως ο Γιώργος Σαββίδης κατέβασε το προφίλ του στο instagram, κλαίνε και οδύρονται οι δημοσιογκράφιτυ, για τους πελάτες και τα κλικ που χάνουν.

Κάποτε ο Ζαγοράκης είχε δηλώσει πως «οι επαγγελματίες αθλητές είμαστε ευλογημένοι άνθρωποι, κερδίζουμε χρήματα κάνοντας το χόμπι μας».

Η επόμενη πιο ευλογημένη ράτσα είναι οι δημοσιογκράφιτυ, ορμέμφυτη η τάση του ανθρώπου να σχολιάζει, να αναλύει, να παριστάνει τον ειδικό και ενίοτε τον ξερόλα. Παλιά ο κόσμος πήγαινε στα καφενεία και αγόρευε «ο προπονητής φταίει ρε που δεν έβαλε δεύτερο επιθετικό να πάρει το ματς, ο Αντρέας κατέστρεψε την Ελλάδα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα σώσει τη χώρα, ο Αβέρωφ είναι ο καταλληλότερος κυβερνήτης».

Οι δημοσιογκράφιτυ το έκαναν επάγγελμα, ξεχαρμάνιαζαν λέγοντας τα δικά τους και πληρώνονταν από πάνω.

Τα social media λοιπόν έδωσαν στον καθένα τη χαρά να βγάλει τον δημοσιογράφο που έκρυβε μέσα του. Γίνεται πόλεμος, συμβαίνει μια καταστροφή, ένα εθνικό θέμα, χάνει κερδίζει η ομάδα, κι αμέσως εμφανίζονται χιλιάδες ειδικοί να σχολιάσουν επί παντός επιστητού. Εννοείται πως καλά κάνουν, «τι παραπάνω έχει ο Τράγκας, που τα ξέρει όλα;», σκέφτονται…

Πέρα από τον κόσμο πάντως, οι αναρτήσεις στα social media τείνουν να εξελιχθούν σε βιομηχανία παραγωγής θεμάτων για τα ΜΜΕ, αμέτρητες εκπομπές και ιστοσελίδες στηρίζονται σε θεματολογία του τύπου «δείτε τι έγραψε η Μενεγάκη για τα γενέθλια του συντρόφου της, δείτε τα βυζόμπαλα της πρώην του Σπαλιάρα, έριξε το instagram ανερχόμενη αοιδός με το αιδοίο της».

Και μιλάμε για εύκολα θέματα, χωρίς κόπο, προσπάθεια, έρευνα ή σκέψη. Ούτε γράψιμο χρειάζεται, αρκεί ένα κόπι πέιστ.

Η αθλητική επικαιρότητα δε γινόταν να μείνει πίσω, δεν περνούσε μέρα χωρίς καυτό ρεπορτάζ όπως «τι απάντησε στον τάδε Γιώργος Σαββίδης, πως σχολίασε τη διαιτησία ο Καραπαπάς, οι ευχαριστίες Καρυπίδη μέσω facebook στις 83 χιλ. των οπαδών της ομάδας που γέμισαν ασφυκτικά τον Χαρίλαο».

Ο Σαββίδης παρεμπιπτόντως, μέσα από τον ενθουσιασμό της ηλικίας του και χωρίς τον τυποποιημένο δημοσιογραφικό λόγο, κρατούσε τον ΠΑΟΚ και επικοινωνιακά, ειδικά μετά τα περσινά με κολάρο και χαρτί, αυτός και ο Λουτσέσκου ήταν που περνούσαν τη γραμμή της ομάδας στον έξω κόσμο.

Έκλεισε το instagram ο Γιώργος λοιπόν, το twitter του Αλαφούζου έχει πάθει αφωνία εδώ και καιρό, αν σταματήσει κι ο κυρ Σάββας της δηλώσεις, οι δημοσιογκράφιτυ θα πέσουν σε κατάθλιψη και θα αρχίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, για την απαξίωση του επαγγέλματος.

Το δεύτερο θέμα ήταν οι διαμαρτυρίες των οπαδών της Μπάγερν για το 50ευρω που πλήρωσαν για κάθε εισιτήριο στο ΟΑΚΑ, μέχρι και πανό διαμαρτυρίας σήκωσαν.

Ευκαιρία να μάθουν πως δε θα μας κλέβουν μόνο αυτοί μοιράζοντας μίζες για να κάνουν δουλειές με το δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν άσυλο στον Χριστοφοράκο, να αρνούνται την έκδοση του στην Ελλάδα, ενώ ο πολιτικός κόσμος της χώρας διψούσε για απόδοση ευθυνών. Ας πληρώσουν λοιπόν 50 ευρώ έκαστος, να τους ξαναδώ αν θα τολμήσουν να λαδώσουν Έλληνες πολιτικούς…

Έπειτα είναι και το άλλο, όποτε εμφανίζεται ηλιαχτίδα στον ουρανό της Γερμανίας είναι πρώτη είδηση στα δελτία τους, έρχονται διακοπές στην Ελλάδα και λούζονται από το φως το ήλιου. Κι αντί να πληρώσουν αδρά για το αγαθό, τη βγάζουν με μια χωριάτικη δια του τέσσερα και μερικές φέτες καρπούζι, χώρια που χαλάνε την αισθητική μας με το σανδάλι και την κάλτσα! Ευκαιρία να βγάλουμε τα σπασμένα λοιπόν, τον ήλιο και τη θάλασσα μπορούν να τα απολαμβάνουν κοψοχρονιά, τον Άλεφ και τον Μπακασέτα όμως, θα χρυσοπληρώσουν για να τους χαρούν.

Κομμένο το τζάμπα στο τσαρδί του Τζάμπα, διαφορετικά ας αρκεστούν στους Λεβαντόφσκι, και τους Ριμπερήδες, αυτοί θα χάσουν.

Η κίνηση του Τζάμπα ήταν άκρως συμβολική κρύβοντας μέσα της ένα βαθύ πατριωτικό νόημα, είναι από τις περιπτώσεις που οφείλεις να ξεπεράσεις τις οπαδικές διαφορές και να υποκλιθείς σε αυτούς που με κόστος τη διεθνή κατακραυγή, διαπομπεύονται για το καλό της χώρας.

Στο κάτω κάτω της γραφής, τι είναι 50 ευρώ για τον Γερμανό, το χαρτί με όλα αυτά τα πενηντάρικα  φέρνει κοτζάμ Γιαννιώτα, έναν δανεικό από την Κύπρο, πληρώνει κι ένα τραπέζωμα σε Πατατάκια, Κεφτετζόγλου και τους παρουσιάζουν ως μεταγραφές αεροδρομίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ