Το μέλλον των 10 συμβολαίων που λήγουν στον ΠΑΟΚ

Το μέλλον των 10 συμβολαίων που λήγουν στον ΠΑΟΚ

Από αυτούς τους παίκτες τελικά θα μείνουν στον Δικέφαλο και του χρόνου το πολύ 5-6.

Το προσεχές καλοκαίρι του 2019 λήγουν 10 συμβόλαια παικτών στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τα συμβόλαια των Σιαμπάνη, Γλύκου, Τόσκα, Μαλεζά, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ και Καρέλη. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις και εκτιμήσεις δύσκολα θα μείνουν περισσότεροι από 5-6 από αυτούς στον Δικέφαλο.

Για την ακρίβεια υπάρχουν τέσσερις που ο ΠΑΟΚ θέλει σίγουρα να κρατήσει, άλλοι που είναι 50%-50% να μείνουν και τέσσερις που λογικά θα αποχωρήσουν.

Ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα έως τώρα…

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΒΑΡΕΛΑ, ΚΡΕΣΠΟ, ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, ΣΙΑΜΠΑΝΗ

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει στο ρόστερ του αυτούς τους τέσσερις παίκτες. Ο Βαρέλα και ο Κρέσπο είναι από πέρυσι το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα. Θέλουν να μείνουν, αλλά θέλουν να κάνουν και το τελευταίο του καλό συμβόλαιο καθώς είναι 31 και 32 ετών αντίστοιχα. Η άφιξη του Χατσερίντι στον οποίο έδωσε ο Σαββίδης ετήσιο συμβόλαιο ύψους 1,5 εκ. ευρώ είναι λογικό να κάνει και τους άλλους παίκτες να ζητούν περισσότερα χρήματα από ότι έπαιρναν έως τώρα. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην ετήσια αποζημίωση που θα τους δώσει ο ΠΑΟΚ καθώς και οι δύο ζητούν υψηλότερα συμβόλαια από αυτά που είχαν. Λογικά θα βρεθεί η χρυσή τομή, γιατί υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές.

Ο Δικέφαλος θέλει να κρατήσει και τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος είναι ένας πολύ ποιοτικός και τεχνίτης παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης πίσω από τον σέντερ φορ και να δώσει ουσιαστικές λύσεις με γκολ και ασιστ. Είναι επίσης και ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο, αλλά και αυτός θέλει ένα υψηλότερο συμβόλαιο γιατί θα είναι μάλλον το τελευταίο μεγάλο της καριέρας του.

Ο Σιαμπάνης είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος τερματοφύλακας, είναι γεννημένος το 1999 και αποτελεί επένδυση για το μέλλον έχοντας κάνει ήδη 3-4 προετοιμασίες με την πρώτη ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι θέλει να παίζει περισσότερο, αλλά αυτό δεν μπορεί να του το εγγυηθεί ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μπορεί να τον πείσει όμως θα μείνει στο ρόστερ του.

«ΠΑΙΖΕΤΑΙ» Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΚΧΟΦ

Ο Χοσέ Κάνιας του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι 32 ετών. Προσφέρει πολλές και ουσιαστικές λύσεις στη μεσαία γραμμή, ο Λουτσέσκου τον θέλει, αλλά πρέπει να αποφασιστεί και ποιοι θα είναι οι χαφ της ομάδας του χρόνου. Με δεδομένο ότι προβάδισμα θα έχουν οι Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, ο ΠΑΟΚ θα ψάξει για άλλους δύο χαφ που θα τους πλαισιώσουν και θα δώσουν βάθος. Υπάρχουν ήδη τέσσερις υποψήφιοι (Κάνιας, Σάκχοφ και οι Χαρίσης, Μουλέν που είναι δανεικοί) και σε αυτούς μπορεί να προστεθεί άλλος ένας ή δύο από πιθανές μεταγραφές. Συνεπώς το μέλλον του Κάνιας (αν περιμένει μέχρι τέλους τον ΠΑΟΚ) θα κριθεί πιο κοντά στο προσεχές καλοκαίρι από άλλους.

Ο Σάκχοφ είναι νεότερος (θα είναι 29 του χρόνου το καλοκαίρι) και ο Λουτσέσκου είναι ευχαριστημένος και από την προσφορά του και από τη συμπεριφορά του. Παίζει λιγότερο από τους άλλους χαφ, αλλά δεν γκρινιάζει για τον ρόλο του. Ο Ρουμάνος θεωρεί ότι αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για να δίνει βάθος στη μεσαία γραμμή της ομάδας και αν βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό είναι πολύ πιθανό να μείνει περισσότερα χρόνια στον ΠΑΟΚ.

ΘΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΜΑΛΕΖΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΣ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΛΗΣ

Τέλος το προσεχές καλοκαίρι φαίνεται ότι θα αποχαιρετίσουν τον ΠΑΟΚ ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο τελευταίος από το καλοκαίρι που μας πέρασε ενημερώθηκε ότι δεν είναι στα πλάνα για να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά τελικά έμεινε στον ΠΑΟΚ, όμως θα αποχαιρετίσει την ομάδα μετά από 12 χρόνια το καλοκαίρι του 2019 που τελειώνει το συμβόλαιό του.

Ο Μαλεζάς έως τώρα φέτος έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι, αυτό του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη παρότι η ομάδα έχει δώσει 22 επίσημα ματς. Έχει ετήσιο συμβόλαιο, του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι 34 ετών και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει μια λύση νεότερου παίκτη. Ίσως μείνει όμως στην ομάδα αλλά σε άλλο πόστο, όχι ως παίκτης.

Πιο δύσκολα θα μείνουν ο Τόσκα και ο Καρέλης που είναι δανεικοί. Καταρχάς στη θέση του Τόσκα πίσω από τον Βιεϊρίνια αναμένεται να επιστρέψει του χρόνου ο Γιαννούλης από τον Ατρόμητο, οπότε ο ΠΑΟΚ δε θα χρειάζεται και 3ο αριστερό μπακ. Όσο για τον Καρέλη, υπάρχει οψιόν αγοράς του από την Γκενκ, αλλά η έως τώρα παρουσία του δε δικαιολογεί να γίνει κάποια κίνηση απόκτησής του με 1,5 εκ. ευρώ. Εκτός αν στα υπόλοιπα 2/3 της σεζόν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και αλλάξουν τα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ