Τίποτα σε Black Friday έχει;

Τίποτα σε Black Friday έχει;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη μία και μοναδική μεταγραφή που θα κάνει η ΑΕΚ. Για τον κουμπαρά με τα 20+ εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν σπάει με τίποτα και τον Καρυπίδη, που πάει να φάει το κεφάλι του.

ΕΠΕΙΔΗ ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Να τα σπάσουμε σε κέρματα, για να προχωρήσουμε στο παρασύνθημα. Οι πεινασμένοι είναι οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί. Και τα καρβέλια που ονειρεύονται αμφότεροι, οι καταγραφές. Οι μεν γράφουνε, οι δε διαβάζουνε. Τι σημασία έχει αν οι μεταγραφές είναι δις το έτος, Αύγουστο και Ιανουάριο. Για τον δημοσιογράφο και τον οπαδό, έχει μεταγραφές 365 μέρες το χρόνο. Ε, αυτό για τη διοίκηση είναι ενοχλητικό. «Δεν ησυχάζουνε. Δεν μας αφήνουνε να δουλέψουμε». Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με τους δημοσιογράφους που σε καθημερινή βάση διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Πρόταση λέει της ΑΕΚ για τον Αραούχο. Από πού κι ως πού; Επειδή πέταξε μια λακιαμά στο Twitter ένας Σπανιόλος periodista; Να τον πάρουνε να τον κάνουνε τι; Οι ίδιοι οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ γράφουνε ότι ο Πονσέ με πέντε γκολ μέχρι τώρα, είναι καλύτερος. Όταν ο Αραούχο πέρυσι στα ίδια παιχνίδια είχε βάλει ένα και με το ζόρι.

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και για να μη συνεχιστεί αυτή η βιόλα για δύο και πλέον μήνες ακόμα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που τελειώνουν οι μεταγραφές, στην ΑΕΚ έστω και μέσω διαρροής βάλανε τα πράγματα στη θέση τους: «Ο σχεδιασμός ενόψει του Ιανουαρίου περιλαμβάνει μόνο μια μεταγραφή κι αυτή έχει να κάνει με τη θέση του αμυντικού χαφ και όχι εκείνη του επιθετικού ή καμία άλλη». Γκέγκε; Για να σταματήσουνε να γράφουνε αρλούμπες, περί Βιγιαφάνες, περί Ερνάνι, περί Νάρσιγκ. Όπως μάλιστα επεσήμαναν την επομένη σε πρωτοσέλιδα χτυπήματα, δαιμόνιοι και αξιόπιστοι ρεπόρτερ, «ένα καλός χαφ και τέλος».

ΑΥΤΑ πρέπει να λέγονται και να ξεκαθαρίζονται. Προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων. Που όπως θα ενθυμείστε είχαν προκύψει το καλοκαίρι. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στις 24 Αυγούστου κι ενόψει της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το διπλό επί της Βίντι στη Βουδαπέστη να δημιουργεί φρούδες ελπίδες: «Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε για δύο θέσεις. Θα τους πάρουμε τους παίκτες. Είμαστε κοντά στον έναν προσπαθούμε για τον δεύτερο». Αποτέλεσμα; Μία τρύπα εις το ύδωρ. Με τον Εβρίτη τεχνικό ωστόσο να επανέρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου και να διευκρινίζει: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να φέρουμε δύο παίκτες που πραγματικά πιστεύαμε ότι θα βοηθήσουν. Δεν τα καταφέραμε. Όχι για οικονομικούς λόγους. Ήταν καθαρά θέμα των παικτών».

ΕΜΕΙΣ, δηλαδή, ό,τι λεφτά μας ζητήσαμε τα δίναμε. Τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές δεν θέλανε να ‘ρθούνε στην ΑΕΚ. Όπως λέει μία παροιμία της Μοζαμβίκης, «μη μας βλέπεις που κουτσαίνουμε. Το τακούνι είναι, που έχει σπάσει». Να μην μας διαφεύγει ωστόσο η σημαντική πληροφορία που προαναφέραμε. Η μία μεταγραφή θα είναι και καλή. Μην παίρνεται στα σοβαρά τα σότα των δημοσιογράφων για τον Μάζουρεκ του Παναιτωλικού και κάποιον Ιατρούδη του Εργοτέλη. Όταν λέμε καλή μεταγραφή εννοούμε καλή. Αλλωστε κάθε χρόνο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η ΑΕΚ παίρνει έναν καλό χαφ. Πέρυσι τον Μοράν, πρόπερσι τον Αϊντάρεβιτς.

ΝΑ μιλήσουμε σοβαρά: Να πάρει παίχτες η ΑΕΚ τον Γενάρη να τους κάνει τι; Για να χτυπήσει πρωτάθλημα; Εννιά βαθμούς, πίσω και τον ΠΑΟΚ να είναι αστακός; Και μην ακούω αηδίες για τους -3. Κι ο ΠΑΟΚ έχει -2. Αν δεν ήταν η διαφορά στους 9 πόντους θα ήτανε στους 8. Αλλάζει κάτι; Ποιο πρωτάθλημα; Επτά βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο, είναι η ΑΕΚ. Η απόδοση του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι στο 1.15 και της ΑΕΚ στο 18. Αυτό που λένε, έτσι όπως είναι το τάβλι δεν το παίζουνε ούτε στη φυλακή. Τι μεταγραφές να κάνεις τον Ιανουάριο, όταν δεν ξέρεις αν μετά το καλοκαίρι θα έχεις Λαμπρόπουλο, Σιμόες, Μπακασέτα, Μπακάκη και Γκάλο. Το έχουνε αυτό το κακό τα συμβόλαια. Κάποια στιγμή λήγουν. Και με τι λεφτά; Θα μου πει τώρα και το ένα εικοσάρικο εκατομμύρια και κάτι ψιλά, από το Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν θέλω ν ακούω αηδίες. Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα από τον διοικητικό ηγέτη: «Αυτά τα χρήματα είναι στον κουμπαρά και θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε».

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ δηλαδή; Να σπάσουνε τον κουμπαρά και να δώσουνε τα λεφτά της ΑΕΚ στον κάθε Αραούχο και στον κάθε Βιγιαφάνες; Δεν θα κάνουμε επίδειξη πλούτου εδώ. Και γράφει ο Χελάκης, «αν δεν ενισχυθεί η ΑΕΚ θα ισοδυναμεί με άπλωμα λευκής πετσέτας». Υπερβολές. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Εικοσιτέσσερα χρόνια είχε να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου, επειδή το εφετινό χάθηκε από τον Νοέμβριο μήνα; Και να σας πω και το άλλο; Ο κόσμος της ΑΕΚ το έχει πάρει απόφαση και το έχει ρίξει στο καλαμπούρι. Ξέρουνε καλύτερα από τον καθένα ότι η οικονομική πολιτική είναι επιπέδου Σκριτζ Μακ Ντακ κι ο κουμπαράς δεν σπάει με τίποτα. Ενδεικτικά είναι τα σχόλια των ΑΕΚτζήδων, στα σόσιαλ μίντια, στον απόηχο της διαρροής για μία και μόνο μεταγραφή: «Τίποτα σε Black Friday έχει»;

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, φουλ για μεταγραφές πάνε στους άλλους κιτρινόμαυρους. Του Βορρά. Με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ να αναφέρουν, ότι Παντελίδης θέλει να έχει λόγο μαζί με τη διοίκηση. Όταν γράφουν όμως διοίκηση τι εννοούν; Μήπως τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο; Που φέρει τον τίτλο του αθλητικού διευθυντή του Άρεως; Αν μπλεχτεί ο εν λόγω κύριος στις μεταγραφές, δεν τη γλυτώνει τη φυλακή ο Καρυπίδης. Ο Αλαφούζος, που το φυσάει και δεν κρυώνει ακόμα αγκομαχάει. Από το παλτά, που του φόρτωσε πέρυσι, όταν έλυνε κι έδενε επί Ουζουνίδη. Τα τσελβόλ για αλπακάδες, πληρώσανε στον Παναθηναϊκό. Και με τον Διαμαντόπουλο να τους βάζει και χέρι από πάνω: «Και τον Λιβάγια να φέρναμε στον Παναθηναϊκό με τις συνθήκες που επικρατούν δεν θα έκανε τίποτα».

Στη μουσική επιλογή, John Lee Hooker & Canned Heat-Just You and Me.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ