Την έλιωσε το Ο.Α.Κ.Α

Την έλιωσε το Ο.Α.Κ.Α

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε την Μπαρτσελόνα σε ένα μέτριο γενικά ματς, που χαρακτηρίστηκε από την αστοχία των δύο ομάδων και τη νευρικότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Η νίκη αυτή δίνει στους πράσινους χρόνο και ηρεμία για να μπορέσουν να βρουν τα πατήματα τους και μακριά από την Αθήνα.

Καλός ο Τσάβι τώρα; Δεν θα γίνουν δηλώσεις με αιχμές; Θα περιμένουμε πάλι την επόμενη στραβή για να τον στήσουμε στο τοίχο ή θα κοιτάξουμε και λίγο στον καθρέπτη μπας και δούμε και τα δικά μας λάθη και παραλείψεις; Ο λόγος, για όσους δεν το κατάλαβαν, για τον ισχυρό άνδρα της πράσινης Κ.Α.Ε και τις λάθος δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή. Η αποψινή νίκη αφιερώνεται σε όσους νομίζουν ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα επιπέδου Final- Four. Ελπίζω τουλάχιστον ο διοικητικός ηγέτης του Συλλόγου να μην ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.

Τι είδαμε σήμερα; Παίκτες ψυχωμένους, με πολύ διάθεση στην άμυνα και μεγάλη συγκέντρωση στα ριμπάουντ. Το τελευταίο ειδικά ήταν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επίτευξη της νίκης, αφού μια από τις καλύτερες ομάδες στον τομέα αυτό στη διοργάνωση δεν μπόρεσε να πάρει παραπάνω από έξι επιθετικά, την ίδια στιγμή που το τριφύλλι μάζεψε υπερδιπλάσια. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Τραγικά ποσοστά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, κακές επιλογές και πολύ ξύλο στις δύο ρακέτες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα αποτέλεσμα που του δίνει χρόνο και ηρεμία για να μπορέσει να βρει τα πατήματα του και εκτός έδρας. Με δύο ματς μακριά από το Ο.Α.Κ.Α να ακολουθούν, σε Βιτόρια την Παρασκευή και Μόσχα κόντρα στην Χίμκι την άλλη εβδομάδα, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ καλούνται να δείξουν ότι έχουν αλλάξει νοοτροπία. Να δείξουν ότι μπορούν να πάρουν νίκες σε δύσκολες έδρες και να ρεφάρουν την γκέλα από την Ζαλγκίρις του Σάρας.

Η μέχρι τώρα συγκομιδή των πρασίνων δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Οι ήττες από τους Λιθουανούς, βασικά, στην Αθήνα και από την Μπάγερν στο Μόναχο την δεύτερη αγωνιστική έχουν πληγώσει την ομάδα. Η τρίτη από την Εφές δεν ήταν καταστροφή, ενόχλησε όμως ο τρόπος που αυτή ήρθε. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το τριφύλλι έχει τέσσερα ματς στην έδρα του, με τις τούρκικες Φενέρ και Νταρουσάφακα, την Αρμάνι του Τζέιμς και την ΤΣΣΚΑ του Ιτουδη και τρία εκτός με Μπασκόνια και Χίμκι στα προσεχώς και Ρεάλ την 13η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται να πάρει τα εντός και τουλάχιστον ένα συν ένα εκτός. Θα το πετύχει; Μακάρι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ