Ο επιθετικός, η ελληνική λίστα και οι 60 βαθμοί

Ο επιθετικός, η ελληνική λίστα και οι 60 βαθμοί

Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την αγορά για το παρόν και το μέλλον, έχει βρει τους δύο σέντερ φορ έναν εκ των οποίων θα διαλέξει τον Γενάρη, αλλά έχει βασικό στόχο την πλειοψηφία των 60 βαθμών που απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι αποτυπωμένος ως τατουάζ στο dna, στην κουλτούρα, στη νοοτροπία του συλλόγου. Η κατάκτηση του τίτλου, κάθε τίτλου, αποτελεί μη διαπραγματεύσιμο «πρέπει». Ετσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα τα πράγματα και οι απαιτήσεις στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας. Κάθε τι λιγότερο από την πρώτη θέση είναι πρόβλημα και αποτυχία. Ακόμη κι αν το περιβάλλον είναι τοξικό και εξωγενείς παράγοντας προσπαθούν να τον εμποδίσουν, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει αυτό που επιτάσσει η φύση του.

Η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο είναι η πιο δύσκολη από όλες όσες έχει δώσει φέτος η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Πιο δύσκολη από εκείνες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Και κυρίως πιο απαιτητική. Διότι το «πρέπει» της νίκης είναι ξεκάθαρο. Και κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει από αυτόν τον στόχο. Με το Περιστέρι να αποτελεί, διαχρονικά, αφιλόξενη συνοικία για τους Πειραιώτες, που όμως αυτή τη φορά δεν έχουν δικαιολογίες.

Στις 20 αγωνιστικές που απομένουν έως το φινάλε του Μαραθωνίου ο Ολυμπιακός οφείλει να κατακτήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των βαθμών που του αναλογούν. Αυτοί οι 60 εναπομείναντες βαθμοί είναι που βγάζουν πρωταθλητή. Και την Κυριακή πρέπει να κατακτηθούν οι πρώτοι 3. Κόντρα σε μία ομάδα που δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτε στους Ερυθρόλευκους, αλλά θα αγωνιστεί με το μαχαίρι στα δόντια, για να κάνει κι άλλη ζημιά στους «μεγάλους», μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και τη νίκη επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Μια ομάδα που δικαίως βρίσκεται στη 2η θέση, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενη κάθε υποψία ευκαιρίας που της δίνει ο αντίπαλος.

Ολο αυτό το διάστημα της διακοπής ο Πέδρο Μαρτίνς δούλεψε στα τελειώματα των φάσεων με τους παίκτες του. Τελειώματα από κάθε πιθανή και απίθανη γωνία, σουτ, κεφαλιές, καταστάσεις τετ α τετ, στα πάντα. Δούλεψε κάθε πιθανή και απίθανη φάση που μπορεί να προκύψει βάσει του τρόπου που αγωνίζεται και παράγει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός και έδειξε σε όλους τι πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση ώστε η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των αντιπάλων. Ο Μαρτίνς θέλει να βάλει στοπ στη σπατάλη ευκαιριών. Και πιστεύει ότι έχει κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε να μπει τέλος στην αστοχία και ο Ολυμπιακός να μετουσιώσει σε γκολ και βαθμούς την υπεροχή του.

Μιας και αναφερθήκαμε στο γκολ, δεν είναι μυστικό ότι οι Πειραιώτες έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτησή τους στη μεταγραφική αγορά. Με βασικό μέλημα την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν στοχεύσει σε δύο περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει και με αυτές ασχολούνται. Μάλιστα πρόθεση είναι να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα ει δυνατόν πριν βγει το 2018, ώστε από 1η Ιανουαρίου ο νέος σέντερ φορ να βρίσκεται στο Ρέντη. Εγχείρημα όχι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Τέλος, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται σοβαρά με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν από το ελληνικό πρωτάθλημα και δείχνουν ότι έχουν ταλέντο και προοπτική. Ο Γιώργος Μασούρας του Πανιωνίου αργά ή γρήγορα θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο Ματέο Γκαρθία του Αρη αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του  εφετινού πρωταθλήματος. Ενώ οι Γιώργος Λιάβας (Παναιτωλικός) και Φώτης Ιωαννίδης (Λεβαδειακός) , μαζί με τον Δημήτρη Μελιόπουλο της Ξάνθης είναι οι νεαροί που δεδομένα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του τμήματος σκάουτινγκ, καθώς δείχνουν ότι έχουν στοιχεία που μπορεί να τους φτάσουν πολύ ψηλά. Πλην του Μασούρα, βεβαίως, όλες οι άλλες περιπτώσεις είναι για… μελλοντική χρήση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ