«Παϊρότζ το SMS κοστίζει, ενεργοποίησε το viber»

«Παϊρότζ το SMS κοστίζει, ενεργοποίησε το viber»

Από το «πέσε κοιμήσου δεν θα στείλει», περάσαμε στο έστειλε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Η ειρωνεία των οπαδών, η απαξίωση που κινδυνεύει να μετατραπεί σε οργή πριν… παιχτεί το έργο και ο Ολυμπιακός Ρέστης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τόσο φιλότιμη προσπάθεια από πωλητή και αγοραστή να ενοχοποιηθεί η συμφωνία τους σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Ο νυν μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος και ο επίδοξος συμπαίκτης (κι όχι αφεντικό προς το παρόν) Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, επικοινωνιακά, αλλά και πρακτικά, έχουν καταργήσει κάθε είδους λογική. Εξαφανισμένοι και οι δύο, αρκούνται σε αποστολές μηνυμάτων, παίζουν που και που κρυφτούλι και η ζωή συνεχίζεται. Ας είναι καλά ο Νίκος Νταμπίζας, ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες που τιμούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σέβονται το ποδόσφαιρο και τον κόσμο που τους έχει αγκαλιάσει. Δίνουν ό,τι έχουν για να μπορέσει η ομάδα να μπει στην πεντάδα, να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι αν δεν αλλάξει η ποινή της ΟΥΕΦΑ, ώστε να παίξουν του χρόνου ευρωπαϊκό ματς, τουλάχιστον ας την εκτίσουν. Είναι ένα κέρδος κι αυτό.

Εκεί έχει επαναπαυτεί ο Αλαφούζος και συνεχίζει να ανέχεται την κωλυσιεργία του Ταϊλανδού επιχειρηματία. Η ομάδα πάει καλά, ο κόσμος έχει ηρεμήσει, κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Όσο ο Παναθηναϊκός νικάει αυτό θα είναι το στόρι. Αν, όμως, γυρίσει το έργο εντός αγωνιστικού χώρου και δεν έρθουν τα αποτελέσματα (οι παίκτες του Δώνη, πάντως, έχουν δείξει ότι διαθέτουν δυνατότητες και δεν θα επιτρέψουν να συμβεί αυτό), τότε πάλι μπορεί ν’ αντιδράσει ο κόσμος και θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος να γίνει πιο αποφασιστικός σε όλα τα θέματα.

Ο Πιεμπονγκσάντ στο ίδιο μήκος κύματος. Έχει τα θέματά του με τη Μουσκρόν, τις εκτός ποδοσφαίρου ασχολίες, ο Αλαφούζος καλύπτει τις υποχρεώσεις του, ο Παναθηναϊκός πάει σχετικά καλά και δεν τον φωνάζει κανείς. Για την ακρίβεια τον φωνάζει ο Αλαφούζος. Ή, για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς του στέλνει μηνύματα… Αυτό τουλάχιστον διαρρέει από τον μεγαλομέτοχο και τους συνεργάτες του, σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου.

Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση. Να υπενθυμίσουμε ότι η τρέχουσα ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ λήγει στις 21 Ιανουαρίου. Ο Παϊρότζ, σύμφωνα με όσους μεταφέρουν τις θέσεις του Αλαφούζου, έβαλε στον λογαριασμό του τελευταίου λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ. Περίπου δηλαδή όσα ζητάει ο Ρινάλντι απ’ ό,τι ακούγεται… Διαρροή φυσικά κι αυτή. Όχι επίσημη και πειστική. Αλλά ο καθένας που είναι καλοπροαίρετος μπορεί να το αποδεχθεί. Μέχρι τις 21/1 του 2019, λοιπόν, έχει το δικαίωμα ο Ταϊλανδός να την καλύψει και να πάρει το 50% των μετοχών του Αλαφούζου, περίπου δηλαδή το 43% των μετοχών της ΠΑΕ. Ο Ασιάτης, όμως, με τη στάση του (ακόμα δεν έχει καταθέσει φάκελο στην ΕΕΑ για έγκριση της εμπλοκής του) έχει αναγκάσει όλο τον κόσμο να αμφιβάλλει για το αν θα καλύψει την ΑΜΚ και γενικά αμφισβητεί τις προθέσεις του. Στην περίπτωση που δεν την καλύψει, δεν γνωρίζω τι μπορεί να σκαρφιστούν, ποια ή ποιες δικαιολογίες θα επικαλεστούν.

Το σίγουρο είναι ότι οι έως τώρα διαπραγματεύσεις τους και κυρίως το κρυφτούλι έχουν κουράσει τον κόσμο. Επικοινωνιακά έχουν κάνει τόσα λάθη, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να τους έχουν πάρει… στο ψιλό. Η ειρωνεία και το χιούμορ δεσπόζουν στα σχόλια του κόσμου στα social media. Και μιλάμε για την αγοραπωλησία του Παναθηναϊκού. Όχι για μικρομεσαία ομάδα ή για λαχανάκια Βρυξελλών…

Έχω επισημάνει ότι έως ένα σημείο η στάση του Παϊρότζ μου άρεσε. Έκοψε τις αρχικές φανφάρες, έστω και μέσω επιστολών των 27+20 εκατ. ευρώ, τα περί μεγαλείων στην Ευρώπη και προχωρούσε μετρημένος. Ούτε «μαϊντανός» έγινε να συνεχίσει να μοιράζει υποσχέσεις. Αυτός κι όσοι είναι κοντά του. Αλλά αυτοί κατάφεραν να περάσουν στο άλλο άκρο. Όταν εξαφανίζεσαι σε μία πώληση πολλές φορές αυτό προκαλεί καχυποψία. Εκλαμβάνεται ως ενοχή. Ο καθένας αν πουλάει οτιδήποτε και ο υποψήφιος αγοραστής έπειτα από τις πρώτες συζητήσεις ξαφνικά χάνεται, τότε μόνο αρνητικά σκέφτεσαι.

Ειλικρινά, λοιπόν, δεν έχω δει τόσο φιλότιμη προσπάθεια από δύο σοβαρούς επιχειρηματίες να επιχειρούν να ακυρώσουν τις συζητήσεις τους. Πριν λίγο καιρό διέρρεε από τον Αλαφούζο και πάλι σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, ότι στέλνει μηνύματα στον Παϊρότζ και αυτός δεν απαντάει. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε η συγκεκριμένη διαρροή. Να τον πιέσει, να τον εκθέσει, να προετοιμάσει το έδαφος για ναυάγιο; Τι κατάφερε; Σχόλια στα social media απ’ αυτά τα χαριτωμένα των γυναικών «κορίτσια πέστε για ύπνο δεν θα στείλει… Μπούκαραν οι βελγικές αρχές».

Μέχρι που φτάσαμε στη νέα διαρροή (στον ίδιο άνθρωπο φυσικά) από τον Αλαφούζο. Έστειλε SMS, λέει, ο Παϊρότζ, όπου του έγραψε ότι μιλάει με τον πάμπλουτο εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στον Παναθηναϊκό. Έχει βγει το θέμα στο προσκήνιο από τον περασμένο Απρίλιο (αλλά οι συζητήσεις άρχισαν τουλάχιστον Φλεβάρη, Μάρτη), προκηρύχθηκε ΑΜΚ στις 21 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε από τον Αλαφούζο στις 9 Οκτωβρίου η συμφωνία (που υπεγράφη στις 6 Οκτωβρίου) μεταβίβασης των μετοχών και ο Παϊρότζ έγραψε ότι μιλάει με τον Ρέστη για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις. Δεν τα είχαν λύσει ήδη τα θέματα, τόσους μήνες, τώρα το συζητούν… Προφανώς ισχύουν για να μην έχουν διαψευστεί (έως αυτή την ώρα τουλάχιστον) από την πλευρά του τα όσα διέρρευσε ο Αλαφούζος. Και το SMS και το περιεχόμενό του.

Και ξανά ειρωνεία ο κόσμος του Παναθηναϊκού στα social. Αυτοί την προκάλεσαν. «Παϊρότζ κράτα τα χρήματα για να τα βάλεις στην ομάδα. Κοστίζει το SMS ενεργοποίησε το viber». Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι χαριτωμενιές γράφτηκαν για skype, chat, twitter που έχει κι εξοικείωση ο Αλαφούζος. «Θα μείνουμε Ρέστοι», έγραφε ένας άλλος οπαδός. Ο Αλαφούζος επίσης, σύμφωνα με τη διαρροή, υπενθύμισε στον Παϊρότζ ότι έπρεπε ήδη να έχει βάλει τρία εκατ. ευρώ. Είναι στραγάλια και τα είχε ξεχάσει…

Η λογική απορία που εξέφρασαν κάποιοι οπαδοί στα social νομίζω ότι δεν θα βρει απάντηση. Θεωρώ όμως, ότι έδωσε το στίγμα του κόσμου για το πώς αντιλαμβάνεται αυτή την υπόθεση και φυσικά τις διαρροές. «Δηλαδή, δεν μπορούν δύο σοβαροί επιχειρηματίες να συναντηθούν, να μιλήσουν στο τηλέφωνο, ν’ ανταλλάξουν μία επιστολή μέσω των δικηγόρων, ώστε να ξεκαθαρίσουν που βαδίζουν, αλλά ανταλλάσουν μηνύματα σαν πιτσουνάκια…». Και πρόσθετε ένας άλλος. «Που κρατάνε μάλιστα μούτρα ο ένας στον άλλον και η μία πλευρά κατηγορεί στους φίλους της την άλλη».

Ειλικρινά, δεν ξέρω που αποσκοπούσε η νέα διαρροή. Να πιεστεί ο Παϊρότζ; Πιο πολύ για προετοιμασία εδάφους ναυαγίου μοιάζει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να καλυφθεί η ΑΜΚ και να προκηρυχθεί κι άλλη. Το σίγουρο είναι ότι τώρα που έχει βρει η ομάδα την ηρεμία της, δεν χρειαζόταν πάλι να κυκλοφορήσει το όνομα του Ρέστη. Εντάξει, δεν ανακαλύφθηκε η χαμένη Ατλαντίδα. Ο Ρέστης θα συμμετάσχει στην Pan Asia και δεν έχει βγει ποτέ να το διαψεύσει. Αλλά χρειαζόταν τώρα αυτό;

Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι ο Ρέστης έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι Ολυμπιακός. Εδώ ο κόσμος βράζει με τον Αλαφούζο και τον κατηγορεί ότι είναι Ολυμπιακός (που δεν το έχει πει), φανταστείτε τι μπορεί να γίνει αν η ομάδα δεν πάει καλά με κάποιον στο τιμόνι της που έχει δηλώσει Ολυμπιακός. Μια χαρά με ηρεμία πηγαίνουν να υποδεχθούν τον Απόλλωνα ο Δώνης και οι παίκτες του. Ωραία θα ήταν να ακούμε συνθήματα υπέρ τους. Έχει κανείς όρεξη για μιζέρια; Πραγματικά, αυτογκόλ Αλαφούζου, Πιεμπονγκσάντ. Καλά έχει ηρεμήσει η κατάσταση, δεν χρειάζεται να τσιγκλήσει πάλι κάποιος τον κόσμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ