Νίκη που του δίνει αυτοπεποίθηση

Νίκη που του δίνει αυτοπεποίθηση

Τα πήρε και τα δύο τελικά. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα τα κατάφερναν ούτε στο Μόναχο, ούτε πολύ περισσότερο χθες κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ. Ο Μπλατ και οι παίκτες του διέψευσαν τις Κασσάνδρες και επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες.

Πολλοί θεωρούν ότι η χθεσινή νίκη είναι αποτέλεσμα των απουσιών της Βασίλισσας. Δηλαδή ότι οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απουσία τόσο του Γιούλ, όσο και αυτή των Αγιόν και Κούζμιτς παίρνοντας μια νίκη που την χρειάζονταν για να επανέλθουν πάλι σε θετικό ρεκόρ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ναι μεν οι απώλειες της Ρεάλ ήταν σημαντικές, αλλά μην λησμονούμε ότι μιλάμε για την κάτοχο του τίτλου και μια ομάδα που διαθέτει, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεκαπέντε παίκτες πρώτης γραμμής. Σίγουρα ο Γιουλ λείπει, μιας και αποτελεί τον ηγέτη των Ισπανών, μην ξεχνάτε όμως πως έχουν μάθει από πέρυσι να ζουν και να επιβιώνουν χωρίς αυτόν. Συμπέρασμα; Ναι βοήθησαν οι ελλείψεις των φιλοξενουμένων, από την άλλη όμως και η ελληνική ομάδα είχε τα δικά της θέματα με τον Τουπάν και τον μόνιμα απόντα Αγραβάνη. Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το ματς πήρε τρελό ρυθμό, ειδικά στο πρώτο μισό. Απίστευτα ποσοστά ευστοχίας από την γραμμή του τριπόντου, πολύ υψηλό σκορ και από τους δύο, όμορφο θέαμα. Ο Ολυμπιακός είχε έναν απολαυστικό Σπανούλη που ότι έκανε του έβγαινε, έναν Γκος άξιο συμπαραστάτη του αρχηγού και τον ΛεΝτέι να προσθέτει ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στην ανοδική πορεία που καταγράφει τον τελευταίο καιρό. Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην έφθαναν αν στην τέταρτη περίοδο δεν έβγαινε μπροστά ο Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ σκόραρε πολύ σημαντικούς πόντους και έδειξε, για δεύτερο στη σειρά ματς, ότι έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του για τα καλά. Εάν ψάξει να βρει κανείς κάτι αρνητικό από το χθεσινό ματς θα μπορούσε να σταθεί σε δύο πράγματα. Πρώτον στον Βεζένκοφ.

Η μετατόπιση του ΛεΝτέι στο τέσσερα έφερε την περιθωριοποίηση του και να τον έκανε να αναζητά από την αρχή το ρόλο του στο rotation της ομάδας. Θα πρέπει επομένως ο προπονητής των ερυθρόλευκων να βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσει για να μην χαθεί ένα σημαντικό χαρτί για το μέλλον. Δεύτερον το σβήσιμο που εμφανίζει ο Ολυμπιακός στην απόδοση του, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, μετά το ημίχρονο.Δεν ήταν μόνο χθες που συνέβη αυτό, αλλά και σε αρκετά από τα προηγούμενα παιχνίδια. Μπαίνει δυνατά στην αρχή, παίρνει διαφορές, βάζει πολλούς πόντους και ξαφνικά μετά την ανάπαυλα παθαίνει μικρά black out. Χθες δεν του κόστισε, όπως συνέβη στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πρέπει όμως να το δουν.

Πρακτικά μετά και την νίκη αυτή οι ερυθρόλευκοι ηρεμούν ενόψει της συνέχειας. Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί, ίσως, το ευκολότερο εντός έδρας ματς της φετινής σεζόν, αυτό με την Μπουντούτσνοστ. Αγώνας που αν είσαι στοιχειωδώς σοβαρός θα το κερδίσεις εύκολα. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το πρόγραμμα γλυκαίνει και δίνει την ευκαιρία στο σύνολο που χτίζει ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού να γράψει σερί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια του στη διοργάνωση.

Με Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Νταρουσάφακα εκτός και Αναντολού, Γκραν Κανάρια εντός οι ερυθρόλευκοι μπορούν να βρίσκονται στο τέλος του μισού δρόμου κοντά στον αρχικό τους στόχο, στην τετράδα δηλαδή. Το πιο σημαντικό είναι η χθεσινή νίκη να μην καλύψει τα προβλήματα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για ενίσχυση σε περιφέρεια, βασικά και ανάλογα με την πορεία και την παρουσία του Αγραβάνη, ίσως και σε ψηλό. Υπομονή και σύνεση σε όλους γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και η πορεία δύσκολη και γεμάτη σκαμπανεβάσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ