ΠΑΟΚ : Η ανακοίνωση της Θύρας 4 και τα δόντια του Γεωργίου

ΠΑΟΚ : Η ανακοίνωση της Θύρας 4 και τα δόντια του Γεωργίου

Δυο στελέχη της ΠΑΕ είχαν συναντηθεί με αντιπροσωπεία του συνδέσμου, η οποία εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις για πολλά από τα τεκταινόμενα στην ομάδα, ονοματίζοντας μάλιστα...

Θέλοντας να σχολιάσω την ανακοίνωση της Θύρας 4, οφείλω να εξηγήσω κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο σύνδεσμο. Το ότι έχει αναθρέψει γενιές και γενιές ΠΑΟΚτσήδων, το ότι είναι ο πρώτος που δίδαξε οπαδισμό σε όλη τη χώρα τη δεκαετία του 70, το ότι εκεί ανδρώθηκε ο μεγαλύτερος οπαδοπατέρας των γηπέδων ο Μάκης ο Μανάβης, είναι κάποιες από τις παρακαταθήκες που τον καθιστούν ως σημείο αναφοράς.

Ακόμα και σήμερα όμως η 4 έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, βασικά είναι μια κατηγορία μόνη της. Έχει καλές σχέσεις με το υπόλοιπο συνδεσμιακό κίνημα του ΠΑΟΚ, κρατάει ωστόσο μια αυτόνομη στάση.

Αν πχ μαζευτούν 50 σύνδεσμοι και η γραμμή των 49 είναι πως πρέπει να ανακοινώσουν κάτι, οι αντιστάσεις του ενός πιθανότατα να  καμφθούν για να μη χαλάσει η εικόνα ομοψυχίας.

Σε περίπτωση που ο ένας είναι η Θύρα 4 θα αποχωρήσει ευγενικά πάντα, χωρίς να τα χαλάσει με τους υπόλοιπους. Απλώς θα διαφωνεί.

Ένα άλλο μοναδικό ίσως χαρακτηριστικό, είναι πως ο ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 δεν έχει προεδρείο, υπό την έννοια πως οι αποφάσεις δε λαμβάνονται από δυο-τρία κεφάλια, για να ανακοινωθούν στα υπόλοιπα μέλη.

Προεδρείο υπάρχει λογικά αλλιώς δε θα μπορούσε να αναγνωριστεί από το πρωτοδικείο, ο ρόλος του πάντως είναι περισσότερο τυπικός, οι ανακοινώσεις-παρεμβάσεις πάντως προκύπτουν ως εξής:

Όσοι βρίσκονται στο σύνδεσμο συζητούν, αποφασίζεται να βγει ανακοίνωση και στη συγγραφή της συμμετέχουν όλοι.

Λέει ένας πχ «να γράψουμε για το μ@λ@κα τον προπονητή», απαντάει ο άλλος «γιατί ρε, τι σου φταίει ο προπονητής » κι έτσι, μέσα από ανταλλαγή απόψεων προκύπτει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Με συζήτηση και με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες που θα ζήλευε κι ο Περικλής, πρώτα πείθονται οι ίδιοι για τον ορθόν των απόψεων τους και μετά τις δημοσιεύουν για να πεισθούν αυτοί που θα διαβάσουν…

Επί της ουσίας τώρα, αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, το ότι η πλειοψηφία της ΠΑΟΚτσήδικης κοινής γνώμης χρεώνει την κακή πορεία της ομάδας στο Λουτσέσκου. καθιστά αυτονόητο πως και μια ανακοίνωση εντός κομματιού αυτής της μάζας, θα είχε τον ίδιο στόχο.

Σας το έχω γράψει καιρό πριν πως η μοίρα του Ρουμάνου είναι προδιαγεγραμμένη, στις ήττες θα φταίει αυτός και τις νίκες θα τις κερδίζουν οι παίκτες.

Το ότι η δική μου άποψη είναι πως ναι μεν ο  ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικό υλικό οι παίκτες ωστόσο δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και ουδείς μπορεί να προσδώσει χημεία σε όμοια υλικά, μικρή σημασία έχει, για την οπτική της μάζας κι ενός συνδέσμου μιλάμε.

Η οποία μάζα άρα και ο σύνδεσμος, παρασύρθηκαν από το καλοκαιρινό στόρι των επενδύσεων και των παικταράδων, που από μόνοι τους αρκούσαν για να φέρουν το πρωτάθλημα. Όπως φαίνεται στην πράξη όμως, δεν αρκούν.

Μπούμερανγκ γυρίζει κατά μια έννοια και η ανατροπή της ΕΠΟ, αφού πλέον δεν υπάρχει η κόκκινη παράγκα, το πρωτάθλημα πλέον παίζεται στα ίσα κι ο καλύτερος κερδίζει συνήθως, οπότε οι αναφορές σε κατεστημένα και συνωμοσίες δε μπορούν να σταθούν ούτε ως άλλοθι.

Σε γενικές γραμμές, αυτοί είναι οι λόγοι που στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν τόσα νεύρα.

Επειδή άπαντες είχαν ψηθεί πως δε θα πάρουμε απλώς το πρωτάθλημα, ούτε ότι θα είναι περίπατος βέβαια, αλλά θα δείξουμε από την αρχή τα δόντια μας.

Κι επειδή η μέχρι στιγμής η όψη μας φέρνει περισσότερο σε Γιώργο Γεωργίου, είναι αδύνατον να συμβιβαστούμε με τον καθρέφτη μας.

Αν ξεπεράσεις μέσα σου τις όποιες οπαδικές προτιμήσεις θα δείξεις κατανόηση, είναι σα να ζαχαρώνεις ένα ωραίο πλάσμα, μετά από μακρά περίοδο αναμονής να βρίσκεις την ευκαιρία να το ξεμοναχιάσεις, να κάνεις τον ιδανικό σχεδιασμό -με το νου σου βέβαια- κι εκεί που έχετε ξαπλώσει στο κρεβάτι και είσαι έτοιμος για εισβολή με το μυαλό σου να παραληρεί επειδή επιτέλους τα κατάφερες, να σου πετάει ένα « σε βλέπω σα φίλο » και να ψάχνεις παράθυρο για να φουντάρεις.

Σε μια τέτοια περίπτωση το πιθανότερο απόφθεγμα πως «όλες οι γυναίκες είναι Σουλτάνες», άσχετα αν η συμπεριφορά της γυναίκας δεν είχε ούτε δείγμα Σουλτανιάς!

Που να το καταλάβεις όμως, πάνω στην τρέλα σου ;

Άξια αναφοράς είναι και η προειδοποίηση προς το τέλος της ανακοίνωσης, πως σε περίπτωση μη νίκης το Σάββατο, μη διανοηθείτε να γυρίσετε Θεσσαλονίκη.

Αν και η ανακοίνωση στοχοποιεί ξεκάθαρα τον προπονητή, η απειλή είναι γραμμένη στον πληθυντικό, ειδάλλως θα μπορούσε να γραφτεί κάτι σαν « αφήστε τον προπονητή στην Ξάνθη », που θα σήκωνε και κάποιο λογοπαίγνιο μάλιστα, αφού ήταν ο προηγούμενος σταθμός του Λουτσέσκου.

Το γεγονός όμως πως αναφέρεται σε όλους, δείχνει ξεκάθαρα πως στόχος δε θα είναι μόνο ο Ρουμάνος, δεν κάθεται με το ζόρι στον πάγκο του ΠΑΟΚ άλλωστε.

Για την ιστορία μάλιστα, η προηγούμενη τοποθέτηση της Θύρας 4 είχε ως επίκεντρο τον Ιβάν Σαββίδη, με σκληρούς μεν αλλά όχι άδικους χαρακτηρισμούς.

Οι τεσσεράκηδες βλέπετε έχουν αυτό το χάρισμα, να είναι σκληροί, όχι όμως άδικοι, εκουσίως τουλάχιστον.

Μετά από εκείνη την ανακοίνωση που είναι αλήθεια πως είχε ενοχλήσει, δυο στελέχη της ΠΑΕ είχαν συναντηθεί με αντιπροσωπεία του συνδέσμου, η οποία εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις για πολλά από τα τεκταινόμενα στην ομάδα, ονοματίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η αναφορά στα πρόσωπα δε βρήκε σύμφωνο το Σαββίδη, που λίγες μέρες μετά και κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης της ομάδας, είπε παρουσία πολλών ανθρώπων «δε θα μου υποδείξει κανείς τι θα κάνω, αν θέλουν ας βάλουν λεφτά να αγοράσουν την ΠΑΕ».

Μην στοιχηματίζετε λοιπόν πως θα γίνει αυτό που θέλουν οι πολλοί επειδή είναι πολλοί, ακόμα κι αν ο Ιβάν πεισθεί πως ο Λουτσέσκου είναι αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση, είναι πολύ πιθανό να μην κάνει εκείνο που θεωρεί σωστό, για να μη φανεί πως σύρθηκε πίσω από μια ανακοίνωση.

Όπως και να ΄χει με εξαίρεση τους ΠΑΟΚτσηδες, όλοι οι υπόλοιποι ακόμα και οι μη αντιΠΑΟΚτσήδες, θα παρακαλούν να μην κάτσει διπλό στην Ξάνθη το Σάββατο, για να δουν μια πόλη να γίνεται κουβάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ