Ο Γιαννης, ο Δημήτρης, ο Βίκτωρας κι ο μουτζούρης

Ο Γιαννης, ο Δημήτρης, ο Βίκτωρας κι ο μουτζούρης

Ο Κώστας Καίσαρης τραβάει την κουρτίνα για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος, που «δίνει» Ρέστη, αυτός μιλάει για «αυτοκτονία» κι ο Γιαννακόπουλος που περιμένει στη γωνία.

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ο Γιαννης τον Βίκτωρα κι όλο και πιο κοντά με τον Δημήτρη, ενώ ο Ταϊλανδός μπρόκερ έχει κόψει ρόδα μυρωμένα. Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό; Το πλέον πιθανό τίποτα. Με δεδομένο, ότι όλα αυτά τα χρόνια αυτό που κυριαρχεί στους Πρασίνους, είναι το να ‘χαμε να λέγαμε. Από ουσία και αποτέλεσμα, μία τρύπα εις το ύδωρ. Η νέα πράξη σ αυτό το θέατρο του παραλόγου, που παίζεται στους πράσινους, φέρνει όλο το μέχρι τώρα σκηνικό τούμπα. Τον Αλαφούζο με επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές να αδειάζει το δίδυμο Παϊρότζ-Ρέστη. Με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ταυτόχρονα, να κλείνει το μέτωπο με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Την ίδια ώρα που ο Πιεμπονγκσάντ έχει τραβήγματα με τη Μουσκρόν στο Βέλγιο.

ΑΣ αρχίσουμε όμως να ξετυλίγουμε το πράσινο κουβάρι. Ούτε τέσσερις μήνες δεν έχουνε περάσει από τις 3 Αυγούστου, όταν ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός (του Δημήτρη Γιαννακόπουλου) προχωρούσε σε έξωση της ΠΑΕ από τη Λεωφόρο. Ζητώντας (όπως κι έγινε) να του παραδοθούν τα κλειδιά του κτιρίου. Για να μην πάμε πιο πίσω, όταν ο Δημήτρης φώναζε ον κάμερα στο ΟΑΚΑ, «εγώ δεν είμαι Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος να κάθομαι να με γαμά… οι διαιτητές». Οι σχέσεις των δύο ανδρών την τελευταία πενταετία, έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Τη μία μέλι-γάλα, την άλλη πόλεμος. Πέντε χρόνια συζητάνε. Τη μία τα βρίσκουνε, την άλλη τα χαλάνε και φτου κι απ’ την αρχή. Με συζητήσεις για την ΠΑΕ που πάντα μένουν στη μέση και δεν καταλήγουν πουθενά.

ΜΕΧΡΙ που ο Αλαφούζος εμφάνισε τον Πιεμπονγκσάντ. Και τους κυβερνητικούς νταραβερτζήδες Βασιλειάδη και σία να παίζουν διπλό παιχνίδι. Και με τον Γιαννακόπουλο για το ντίλ με το ΟΑΚΑ και στο κόλπο με τον Ταϊλανδό μπρόκερ στην ΠΑΕ. Η επιλογή του Αλαφούζου να πάει με τον Παϊρότζ, προκάλεσε την αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου. Που μπήκε στον ερασιτέχνη, για να διαθέτει έναν μοχλό πίεσης ενώ ταυτόχρονα του επιτίθεται με κάθε τρόπο. «Λάθος μου, που στήριξα τον Αλαφούζο, ο Ρέστης πίσω από τον Παιρότζ» δηλώνει σε συνέντευξή του στις 8 Αυγούστου. Με την εμπλοκή του Έλληνα επιχειρηματία να αποτελεί κοινό μυστικό, αλλά να βγαίνει στη φόρα για πρώτη φορά από τον Δημήτρη. Είχαν προηγηθεί τον Μάιο συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για να μπει ο Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν προκαλώντας την έντονη δυσφορία του τελευταίου.

ΟΛΟ αυτό το διάστημα ο Αλαφούζος πέρναγε (και περνάει) την πολιτική του με σήματα μορς. Με διαρροές που εμφανίζονται σαν ρεπορτάζ σχετικά με την πορεία των εξελίξεων με τον Ταϊλανδό. «Στην τελική ευθεία η συμφωνία με Παιρότζ», «πέσανε οι υπογραφές», «έρχονται τα λεφτά» κλπ κλπ. Και ξαφνικά ο Αλαφούζος αλλάζει βιολί. Διαρρέει ότι ο Ταϊλανδός δεν του απαντάει στα μηνύματα κι ακολούθως «δίνει» τον Ρέστη μέσω της δημοσιοποίησης SMS του Παϊρότζ. Δήθεν ότι «έδωσε σημάδια ζωής ο Ταϊλανδός», ενώ η ουσία βρίσκεται στο «μιλάω με τον Ρέστη για να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας στον Παναθηναϊκό» του Πιεμπονγκσάντ. Την επομένη, νέα τυχαία διαρροή, για συνάντηση Αλαφούζου-Ρέστη στα γραφεία του ΣΚΑΙ.

ΟΛΟ αυτό το διάστημα ο Β. Ρέστης για τους δικούς του λόγους, δεν είχε δημοσιοποιήσει την εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό. Οι διαρροές του Αλαφούζου προκαλούν τη δυσαρέσκειά του και την απάντηση με τον ίδιο τρόπο. Με δημοσιεύματα που εγκαλούν τον Αλαφούζου για τη διαρροή του SMS. Με αποτέλεσμα «την αναφορά προσώπου (δηλαδή του Βίκτωρα Ρέστη) που δεν συμπεριλαμβάνεται στην 100σέλιδη συμφωνία της μεταβίβασης του 50% των μετοχών της ΠΑΕ». Αφήνοντας αιχμές για παραβίαση της ρήτρας εμπιστευτικότητας. «Εκτός αν ξέχασε το τηλέφωνό του και κάποιος διάβασε τα μηνύματα». Δεύτερο δημοσίευμα της πλευράς Ρέστη, εμφανίζει τους Αλαφούζο-Γιαννακόπουλο να τα έχουν βγει σε όλα και με τον τελευταίο να προετοιμάζει εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει την ομάδα ποδοσφαίρου.

ΤΙ μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό; Το είπαμε και στην αρχή. Τίποτα. Ο Παϊρότζ τείνει να εξελιχθεί σε Τσάκα Νο2. Οι ίδιοι ρεπόρτερς άλλωστε  που εξέφραζαν τότε τη βεβαιότητα ότι έρχεται ο πρίγκιπας καβάλα στο άλογο διακινούν σήμερα και την ενημέρωση για ντιλ με τον Παϊρότζ. Ωστόσο, τα λεφτά του γαμπρού από τη Ταϊλάνδη που είναι στον δρόμο, δεν έρχονται ποτέ. Τα κόζα αλλάζουν. Ο Αλαφούζος, πιέζει τον Ρέστη και τον βγάζει στη σέντρα. Ο Ρέστης χαρακτηρίζει «απονενοημένη» τη διαρροή κι όσοι ξέρουν ελληνικά μπορούν να καταλάβουν. Θεωρεί, ότι «εξ αρχής ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία» κι αφήνει υπαινιγμούς ότι η ΠΑΕ χρειάζεται μέχρι τέλος του έτους 5 εκατομμύρια.

ΤΑ λόγια ωστόσο, είτε λέγονται απ’ ευθείας είτε μέσω δημοσιογραφικών αναφορών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουν καμία σημασία. Τα «ρεπορτάζ» δεν καταλήγουν πουθενά. Οι εξελίξεις που κάποιες φορές μάλιστα χαρακτηρίζονται συγκλονιστικές (!) είναι μίας χρήσεως. Σήμερα τσακωνόμαστε, αύριο τα βρίσκουμε, μεθαύριο τα ξαναχαλάμε. Αυτή η δουλειά γίνεται. Ακόμα κι όταν πέφτουν υπογραφές όπως στην περίπτωση της Pan Asia, στην τελική δεν ισχύει τίποτα. Το ντιλ δείχνει ότι χαλάει. Τα λεφτά τη σήμερον ημέρα δεν βγαίνουν από τις τσέπες. Ο Αλαφούζος, (που απ’ ό,τι φαίνεται τα ξαναβρήκε με τον Γιαννακόπουλο) το πάει από δω, το πάει από κει, αλλά τον μουτζούρη από τα χέρια του, δεν μπορεί να τον ξεφορτωθεί. Έμπλεξε, δεν μπορεί να ξεμπλέξει και πληρώνει -όσο, όπως και όταν μπορεί- τη νύφη.

Στη μουσική επιλογή Blues Wire-Locomotive Breath.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ