Ας μιλήσουμε για μπασκετικά σκάνδαλα, λοιπόν…

Ας μιλήσουμε για μπασκετικά σκάνδαλα, λοιπόν…

H μετάθεση του αγώνα αυτούς βόλεψε βασικά, δικό τους ήταν το μεγαλύτερο ζόρι, για το πως θα δούνε ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ταυτόχρονα

Λέγαμε πως γλυτώσαμε από τους γείτονες μετά το διπλό στον Χαρίλαο, το να γλυτώσεις κυριολεκτικά από αυτούς όμως, είναι ανεκπλήρωτος πόθος. Κάτι θα ανακαλύψουν, θα βρουν μια αφορμή, έναν λόγο, για να εμφανιστούν πάλι, προκαλώντας βροχοπτώσεις με το κλάμα τους.

Με δαύτους έχουμε και τα μπασκετικά, ακόμα και τα χρόνια της τουρνέ τους σε βουνά και λαγκάδια, έβρισκαν μια αιτία για να μας θυμίσουν πως υπάρχουν.

Φέτος, βρήκαν και πάτημα να αρχίσουν την κλάψα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Εν όψει της χθεσινής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης με Ξάνθη, η ΚΑΕ αιτήθηκε τη μετάθεση του αγώνα μπάσκετ που είχε προγραμματιστεί για την ίδια μέρα, κάτι που συνέβη τελικά.

Τι πιο λογικό από τα ζητήσει μια εταιρία την τέλεση αγώνα, σε ημερομηνία που δε θα επηρεάζει τα συμφέροντα της και μιλάμε κατά βάσει, για τα οικονομικά. Περισσότερος κόσμος, αυξημένα έσοδα, υπερπολύτιμα ειδικά για ομάδα με διοίκηση πρωτοδικείου.

Συμφέρει και τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα έχαναν τηλεθέαση. Δεν αναφέρομαι μόνο στους ΠΑΟΚτσήδες που θα προτιμούσαν το ποδόσφαιρο, το θέμα έχει να κάνει κυρίως με την γειτονιά, κι αυτοί ΠΑΟΚ βλέπουν, περιμένοντας ένα ανάποδο πλάγιο, για να πραγματοποιήσουν ιντερνετικό συλλαλητήριο.

H μετάθεση του αγώνα αυτούς βόλεψε βασικά, δικό τους ήταν το μεγαλύτερο ζόρι, για το πως θα δούνε ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ταυτόχρονα.

Συμφέρει και τις διοργανώτριες αρχές, ειδικά τον ΕΣΑΚΕ που κυνηγάει πελάτες με το δίκανο…Δεν υπήρχε λόγος λοιπόν ώστε να μη γίνει δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ κι εδώ που τα λέμε, δε ζητήθηκε κάτι παράλογο ούτε ακραίο ή πρωτοφανές.

Η άλλη πλευρά βεβαίως αντέδρασε, ο λόγος έχει να κάνει με το ότι ήταν επιθυμία του ΠΑΟΚ. Κι αυτοί, σε ότι έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ , γενικώς, είναι ότι και ο Κουτσούμπας στη Βουλή. Λένε μονίμως όχι. Σε περίπτωση δηλαδή που το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε Σάββατο ποδόσφαιρο-Κυριακή μπάσκετ κι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ζητούσε να διεξαχθεί η αναμέτρηση την ώρα που παίζει το ποδόσφαιρο, έτσι απλώς για να τους κάνει πλάκα, αυτοί θα ήταν αρνητικοί.

Δεν έχει γιατί, γιατί έτσι, γιατί το αιτήθηκε ο ΠΑΟΚ και πρέπει να πάνε κόντρα, για να ικανοποιήσουν το άρρωστο εγώ τους, δίνοντας λόγο ύπαρξης στην ανυπαρξία τους. Για να κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι στην γειτονιά τους, καμαρώνοντας επειδή κέρδισαν κάπου τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους εποίκους των στοών…

Ας είναι στο τάβλι, στο μπριτζ, αν και μέχρι πέρσι είχαν μόνο το μπάσκετ στην πρώτη κατηγορία, ο μόνος τρόπος για να τους συναντούσαμε, θα ήταν να κλείσουμε ραντεβού. Τελικά έφεραν τον κόσμο πάνω κάτω, ανακοινώσεις, φωνές, διαμαρτυρίες και αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό.

Για εσάς και για εμάς εννοείται, αυτούς τους έθρεψε πως βρήκαν αφορμή να μας βγουν από απέναντι, από το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα, όπως λένε.

Αναφέρονται σε σκάνδαλο μάλιστα, απορώ πως δεν έγραψαν ακόμα πως ο Μπάνε πήρε τηλέφωνο τον
Ιβάν, ο Ιβάν τον Τσίπρα, ώστε να καθαρίσει τη μπουγάδα. Ούτως ή άλλως, στη μυθοπλασία έχουν διδακτορικό, ακόμα περιμένω το βίντεο που Μπάνε ρωτάει τον Ντούντα, αν πρέπει να βάλει τις βολές. Προκάλεσα στα ίσια, η απάντηση τους ήταν να κάνουν τους Κινέζους.

Τέλος πάντων, μια και αναφέρονται σε σκάνδαλο, να τους θυμίσω εγώ ένα, το οποίο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε όλα τ΄ αθλήματα.

Πριν μερικά χρόνια λοιπόν, όχι πολλά, σε ένα μεταξύ μας παιγνίδι στην έδρα τους, τραυμάτισαν έναν από τους διαιτητές στο κεφάλι, με κάποιο αντικείμενο. Ο διαιτητής δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει και διέκοψε οριστικά το παιγνίδι. Δε θυμάμαι ποια χρονιά ήταν ακριβώς, για να σας ενημερώσω ποιον πρωθυπουργό πήρε τηλ ο Ιβάν, για να καθαρίσει μέσω του διαιτητή, όπως του είχε ζητήσει ο Μπάνε, αλλά τέλος πάντων έναν πρωθυπουργό, όποιος κι αν αυτός ήταν.

Στο μπάσκετ άλλωστε, διακυβεύονται εκατομμύρια, ειδικά για στα επίπεδα που κυμαίνονται οι επιδόσεις των δυο ομάδων. Τέλος πάντων έκλαψαν, έσκουξαν, φώναξαν για τη μεγάλη αδικία, δικαιολογημένα μέχρι ενός βαθμού, αν και το πρόβλημα ήταν πως έβγαλαν τον διαιτητή θεατρίνο, ενώ υπήρχαν φωτογραφίες με το κεφάλι ανοιγμένο.

Προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ λοιπόν, όπου και δικαιώθηκαν, μέχρι εδώ δεν υπάρχει θέμα. Το κωμικό είναι πως για να γίνει δεκτό το αίτημα τους, θα έπρεπε να θεωρηθεί πως ο αγώνας κακώς διεκόπη, οπότε έπρεπε να συνεχιστεί από εκείνο το σημείο, με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τη δεδομένη στιγμή.

Να μπουν δηλαδή οι ίδιες αποστολές, να κουβαλάνε οι παίκτες τον ίδιο αριθμό φάουλ που είχαν, το σκορ να συνεχίσει από αυτό που έγραφε το ταμπλό στο σημείο της διακοπής και να παιχτεί ο υπολειπόμενος χρόνος.

Έτσι λέτε ε;

Ε λοιπόν η απόφαση ήταν να ξαναγίνει ο αγώνας από την αρχή, από το μηδέν, πως το λένε! Καινούργιες αποστολές, καινούργιο παιγνίδι, λες και το προηγούμενο δεν έγινε ποτέ!

Ενώ λοιπόν στην ένστασή τους υποστήριζαν πως ο αγώνας κακώς διεκόπη, η απόφαση ήταν πως δεν έγινε αγώνας, άρα πρέπει να γίνει εκ νέου.

Ποτέ μα ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στον πλανήτη, πάντα όταν για κάποιο λόγο διακόπτεται ένα παιγνίδι, επαναρχίζει από το σημείο που σταμάτησε και με τα ισχύοντα μέχρι τη διακοπή, αυτοί ξεπέρασαν κάθε έννοια αβάντας και δικονομικής αυθαιρεσίας.

Ήταν απλώς η επιβεβαίωση, πως είναι οι κυνηγημένοι του συστήματος, οι διαχρονικοί επαναστάτες, οι μοναδικοί που πηγαίνουν κόντρα στα πάσης φύσεως κατεστημένα.

Γι αυτό και τους κυνηγούν αλύπητα, με αποκορύφωμα τη μετάθεση του σημερινού αγώνα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ