Αν αυτός που σκότωσε την εφοριακό, Δώρα Ζάμπαρη…

Αν αυτός που σκότωσε την εφοριακό, Δώρα Ζάμπαρη…

Τι σχέση έχει η δολοφονία της εφοριακού στο νεκροταφείο, με τις μετοχές του Ολυμπιακού και τον Υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

ΤΟ να λέμε καμιά μαλ@κία, για να περνάει η ώρα, δεν ανατρέχει μόνο, στη γνωστή ιστορία, της ζούγκλας με πρωταγωνιστές τον λαγό και το λιοντάρι. Οι πολιτικοί, είναι οι πρώτοι και οι καλύτεροι που το έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Με το που σκάει το βούλευμα, για την τέως «εγκληματική οργάνωση», ο επί του Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης και ευρισκόμενος μάλιστα στις Βρυξέλλες, έτρεξε να προλάβει: «Σε 15 ημέρες οι κατηγορούμενοι, πρέπει να σταματήσουν την ενασχόληση με τον Αθλητισμό και να μεταβιβάσουν το μετοχικό τους μερίδιο». Το ρεπορτάζ λέει, ότι πιέστηκε «από ψηλά» για να κάνει αυτή τη δήλωση. Ποιο είναι όμως το διάφορο; Αυτός, είναι που έχει την ευθύνη των λόγων του. Τι θα όφειλε να πει, ένας σοβαρός Υπουργός, εάν του είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση; Το απλό και αυτονόητο: «Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τη σχετική Νομοθεσία». Και καθάρισε. Κι ας έψαχναν να βρουν το κουτί με τα σπίρτα, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς. Ο ευρών βέβαια σοβαρό Υπουργό στην Ελλάδα, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Ο επί των Οικονομικών Τσακαλώτος, κάνει χιούμορ με τη «φυματική σαρανταποδαρούσα» και ο επί της Υγείας Πολλάκης, τσακώνεται με τη Βίκυ Σταμάτη την οποία αποκαλεί, «τσουλί». Aν πάμε πιο πίσω, θα βρούμε τον Παύλο Χαϊκάλη κι ακόμα πιο πίσω τον Αργύρη Ντινόπουλο.

ΜΕ τον εν λόγο Βασιλειάδη, μάλιστα, να το πάει ακόμα παραπέρα: «Εφόσον δεν γίνει αυτό, μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Με δική μας δηλαδή, κρατική παρέμβαση». Με δεδομένο, ότι η παραπάνω δήλωση, έγινε στις 7 του μήνα, οι μέρες που έχουν παρέλθει, είναι πλέον των είκοσι. Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός, πράγματι, υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους. (Επειδή το προβλέπει ο Νόμος κι όχι επειδή το είπε ο Βασιλειάδης). Το θέμα των μετοχών ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό, όσο το έθεσε ο (νομομαθής μάλιστα) νεαρός Υπουργός. Και για αυτό δεν υπάρχει εξέλιξη. Ούτε καν από τον υπερήφανο Βοιωτό με το νερομπίστολο, που ακούει στο όνομα Ιωάννης Κομπότης. Η σχετική Νομοθετική πρόβλεψη, πράγματι υπάρχει. Επί της ουσίας όμως δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο Ολυμπιακός, θα έπρεπε να είχε ήδη υποβιβαστεί, αφού Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα ) διατηρεί ποσοστό μετοχών.

ΟΠΩΣ και ο ΠΑΟΚ, για τον Γούμενο. Να το πάμε ακόμα παραπέρα. Αν δηλαδή αυτός που σκότωσε την εφοριακό Δώρα Ζάμπαρη, στο νεκροταφείο στο Γαλάτσι, έχει μία μετοχή του Απόλλωνα, λόγω Ριζούπολης, κι αρνηθεί να τη μεταβιβάσει, ο Απόλλωνας θα υποβιβαστεί; Κι εν πάση περιπτώση, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σαν καθ’ ύλην αρμόδια, έχει στη διάθεσή της τα πλήρη μετοχολόγια όλων των ΠΑΕ Α’ και Β’ Εθνικής και είναι σε συνεχή σύνδεση με την Εισαγγελία για να κάνει σε καθημερινή βάση τον σχετικό έλεγχο; Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο, να πάμε να του δούμε κι εμείς;

ΤΟ ΘΕΜΑ είναι σύνθετο, έχει πολλές παραμέτρους και γι’ αυτό η σχετική διάταξη ουδέποτε, έχει εφαρμοσθεί. Αν δηλαδή, δεν έχει κανείς, τα λεφτά και τη διάθεση να αγοράσει τις μετοχές του Ολυμπιακού ή του Ατρομήτου (και σε προθεσμία 15 ημερών μάλιστα) οι ομάδες θα υποβιβαστούν; Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό για τον Τζούλιο Συναδινό, κούτβη του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ. Να εγκαλέσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που δεν εφαρμόζει τον Νόμο και δεν έχει ακόμα, υποβιβάσει, Ολυμπιακό Ατρόμητο και Λεβαδειακό. Να γράψει ιστορία, να τον μνημονεύουν οι επόμενες γενιές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, από προκύπτει αυτή η δεκαπενθήμερη προθεσμία, που επικαλείται ο Υπουργός; Από πουθενά. Κι επειδή ακριβώς, δεν αναφέρεται πουθενά, δεν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το ρεπορτάζ λέει, ότι υπάρχει προβληματισμός, ένθεν κακείθεν. Και στις ομάδες και στην Επιτροπή. Είναι ποτέ δυνατόν να μεταβιβαστεί μέσα σε 15 μέρες η ΠΑΕ Ολυμπιακός με μετοχικό κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων; Κι αν αύριο αυτός που θα έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του αθωωθεί, πως θα ξαναπάρει πίσω την περιουσία του; Ακόμα και δωρεά των μετοχών να γίνει, η φορολογία είναι τεράστια. Αν η μεταβίβαση γίνει σε συγγενικό πρόσωπο, εύλογα θα θεωρηθεί εικονική. Είναι παραπάνω από προφανές λοιπόν, ότι οι λεονταρισμοί Βασιλειάδη από τις Βρυξέλλες, ανατρέχουν στη γνωστή ρήση του λαγού, σχετικά με το λιοντάρι: «Λέμε καμιά μαλακί@, γιά να περνάει η ώρα». Αυτά.

Στο τραγούδι της ημέρας, Τέρρυ Παπαντίνας και Mexican Blanket

https://m.youtube.com/watch?v=onJVpiANB9k

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ