Μπορεί και μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»…

Μπορεί και μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές πιθανότητες να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Μπέτις.

Τους στόχους κάθε ομάδα τους καθορίζει η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή. Τους στόχους και τις προτεραιότητες. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπέτις έρχεται σε μια περίοδο που η ομάδα των ερυθρολεύκων επιχειρεί να ανακάμψει στο πρωτάθλημα μετά από απανωτές αποτυχίες. Η επιδίωξη για την κατάκτηση του δεν έχει εγκαταλειφθεί παρά την διαφορά των έξι βαθμών που τον χωρίζει από τον προπορευόμενο ΠΑΟΚ. Ανάμεσα στους οπαδούς κοινή είναι η αίσθηση ότι η ομάδα τους αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο όπως έρχονται να καταδείξουν όλα τα στατιστικά στοιχεία με… λαμπρή εξαίρεση την παραγωγικότητα.

Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ όλοι συμφώνησαν ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη και τα περιθώρια του Ολυμπιακού για πρόκριση στην επόμενη φάση περιορισμένα. Εχουν έρθει όμως έτσι τα πράγματα που υπάρχουν ελπίδες για να γίνει η υπέρβαση. Εύκολο δεν είναι αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.  Μετά την εντός έδρας νίκη επί της Ντουντελάνζ επικράτησε η αντίληψη ‘ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο ματς του ομίλου όταν θα υποδεχτεί στο Φάληρο την Μίλαν. Διαφωνούσα και τότε και τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία το βράδυ της Πέμπτης να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην Μπέτις. Η ομάδα του Σετιέν έχει τους δικούς της μπελάδες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ηρθαν έτσι τα πράγματα που, παρά κάποιες εντυπωσιακές νίκες οι οποίες καταδεικνύουν την δυναμικότητά της , να χρειάζεται βαθμούς για να μην κυλήσει στην ζώνη του υποβιβασμού.

Λέγεται μάλιστα ότι ο προπονητής θα προφυλάξει κάποιους βασικούς παίκτες για το πρωτάθλημα. Ακόμα κι να δεν είναι έτσι, οι ερυθρόλευκοι που βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι έχουν τα περιθώρια να φύγουν από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με θετικό αποτέλεσμα.

Εξηγούμαι: Η Μπέτις θα παίξει ανοικτά και επιθετικά. Εχει την ποιότητα να να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού αλλά ποιότητα έχει και ο  αντίπαλός της. Ειδικά όταν βρεθεί απέναντι σε ομάδες που παίζουν ανοικτά και αφήνουν ελεύθερους χώρους. Η Μπέτις εμφανίζει κι αυτή έλλειψη παραγωγικότητας στο σκοράρισμα και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Η ταχύτητα των ερυθρολεύκων στην αντεπίθεση μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους Σεβιγιάνους. Στον βαθμό που κοιτώντας απλά τα στατιστικά στο σκοράρισμα υποτιμήσουν την επιθετική ποιότητα του Ολυμπιακού , είναι πολύ πιθανό να βρουν τον μπελά τους. Κάτω από αυτή την οπτική ο Μάρτινς  δεν χρειάζεται να στείλει μια εντελώς διαφορετική εντεκάδα στο γήπεδο σε σύγκριση με αυτές που νίκησαν τον Αρη και τον Ατρόμητο. Ούτε να απενεργοποιήσει τον Κώστα Φορτούνη χρεώνοντας του τον άχαρο ρόλο του σέντερ φορ.

Ενας ορθολογικός και σχετικά πλήρης Ολυμπιακός έχει τα περιθώρια να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Ισπανία. Αυτά τα περιθώρια οφείλει να τα εξαντλήσει….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ