Τζάμπας, Βασιλειάδης, Μάο-Μάο του ΟΑΚΑ και της «ενημέρωσης»

Τζάμπας, Βασιλειάδης, Μάο-Μάο του ΟΑΚΑ και της «ενημέρωσης»

Ο Μάο-Μάο Ιβάν βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, οι μη Μάο-Μάο που απλά προσέβαλαν την ιστορία μιας ομάδας, με πιο ελαφρυντικό απείλησαν ζωές;

Αν ξαναγραφόταν σήμερα η Βίβλος, είναι σίγουρο πως θα απουσίαζε παντελώς η αναφορά στις δέκα πληγές του Φαραώ. Ο αφηγητής θα σκεφτόταν εντελώς λογικά «εντάξει μωρέ, τι είναι η μετατροπή του Νείλου σε ποτάμι αίματος, τι σημαίνουν μερικά βατραχάκια, σκνίπες, αλογόμυγες που κάλυψαν όλη την ατμόσφαιρα, πως κάνουμε έτσι γα κάτι χαλαζοπτώσεις και μια αθώα χολέρα, μακάρι να ζούσαμε όλοι τόσο άνετα! Ζάχαρη την περνούσε ο μπαγάσας ο Φαραώ κι ο λαός του, σε σχέση με όσα τραβάει το χαρτί…»

Αν μετρήστε τι έχει υποστεί η Α4 μετά την περσινή κλοπή, θα συμφωνήσετε πως η προσέγγιση δεν είναι διόλου υπερβολική.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, κλαρίνο στο κύπελλο συνοδευόμενο από αγωνιστικό διασυρμό, αποψίλωση του μεγαλύτερου μέρους του βασικού κορμού και αντικατάστασή του από απίθανους δανεικούς, μηδέν πόντους στο C.L και περίγελος σε όλη την Ευρώπη, αφαίρεση τριών βαθμών στο πρωτάθλημα και αναπάντεχες ήττες, κάποιες από τις οποίες κόντρα στους ποδοσφαιρικούς νόμους, με αποτέλεσμα να βλέπει στο βαθμολογικό πίνακα την πλάτη του νεοφώτιστου δευτεραθλητή της Β, «ο Άρης». Αποπομπή τριών βασικών από περιορισμένο ρόστερ και καπάκι επεισόδια με τον Άγιαξ, με το γλυκό να δένει ιδανικά.

Το ακόμα χειρότερο και απ΄όσα τραβάνε, είναι πως αναγκάζονται οι ίδιοι να ξεράσουν την αλήθεια για την ξεδιάντροπα ψευδή ρητορική, που υιοθέτησαν πέρσι.

Μετά το αλήστου μνήμης «η μολότοφ δε συνιστά βιαιοπραγία», από εκείνον που μερικούς μήνες πριν είχε τρομοκρατηθεί από μια φωτογραφία, έφτασε η στιγμή να αυτογελοιοποιηθούν με αφορμή ένα ακόμη μονόπρακτο, της περσινής θεατρικής παράστασης.

Θυμάστε αλήθεια τους Μάο Μάο;

Ρητορικό το ερώτημα, ποιος μπορεί να ξεχάσει…

Αυθεντικούς Μάο Μάο είδαμε στο ΟΑΚΑ την Τρίτη, μάταια περιμέναμε τον Τζάμπα όμως να κάνει κάποια δήλωση.

Μικρό το κακό θα μου πεις, ομάδα του είναι, λογικό να τα αντιλαμβάνεται ή και να τα διαχειρίζεται κάπως αλλιώς.

Το βασικότερο θέμα είναι η αντιμετώπιση ολόκληρης της αθλητικής κοινωνίας, προεξάρχοντος του αξιότιμου Βασιλειάδη που πέρσι είχε αναρωτηθεί «όταν ο Σαββίδης κάνει αυτήν την μπούκα τι θα πω εγώ στον 18χρονο;»

Για την μπούκα στο ΟΑΚΑ, τις μολότοφ, τους ξυλοδαρμούς και τα ανοιγμένα κεφάλια, δεν αναρωτήθηκε κάτι παρεμφερές. Λογικοφανές ακούγεται, από πέρσι τον Μάρτιο ο 18χρονος θα έπιασε τα 19, ενδεχομένως είναι φοιτητής, μπορεί πάλι να έχει πάει στο στρατό, βγήκε στο κουρμπέτι που λέμε, δεν έχει απορίες για να του λύσει ο υπουργός. Ίσως πάλι βιώνοντας το αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης, να έχει άλλες προτεραιότητες από άρτους και θεάματα, εξετάζοντας αλλεπάλληλες  προτεινόμενες θέσεις εργασίας, με αστρονομικές απολαβές…

Και δεν είναι μόνο ο Βασιλειάδης, είναι όλος ο δημοσιογραφικός συρφετός που αρκέστηκε στην τυπική παρουσίαση των επεισοδίων, μαζί με κάποια γλυκανάλατα άρθρα δήθεν καταδίκης, για να βγει από την υποχρέωση.

Θυμάστε τι γινόταν πέρσι με τον Σαββίδη, με διαφορά δευτερολέπτων η μια ανάρτηση διαδεχόταν την άλλη, συντροφιά με δακρύβρεχτες επισημάνσεις για το διεθνή διασυρμό της χώρας μας!

Το έκαναν και τώρα σε θεαματικά πιο περιορισμένη κλίμακα εννοείται, άντε ένα άρθρο και τέλος. Κι αυτό κατ΄ανάγκην, αφού όντως τα διεθνή ΜΜΕ είχαν ως πρώτο θέμα τα πρωτοφανή γεγονότα, για τα δεδομένα του θεσμού.

Στην περίπτωση Σαββίδη εμείς τους δώσαμε τροφή, από την ανελέητη προβολή των εγχώριων ΜΜΕ δόθηκε πάτημα στους ξένους, να ασχοληθούν με την υπόθεση.

Στόχος ήταν να πληγεί ο Ιβάν με κάθε κόστος και σ΄ ένα ρεσιτάλ Φαρισαϊσμού, επιδίδονταν σε σπαρακτικά ρεπορτάζ για το ρεζίλεμα της χώρας.

Οι ίδιοι μοίραζαν εικόνες στους ξένους και από πάνω κόπτονταν για τη διεθνή ξεφτίλα .

Που είναι άραγε το Σαγόνι, πέρα από τις στοιχειώδεις αναφορές, ασχολούνταν με τον Τσαχειλίδη και το Koriopolis. σε μια από αυτές μάλιστα υποστήριζε πως τα επεισόδια εκθέτουν την ΕΠΟ (!!!) λες και το C.L είναι υποδιοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος!

Υπό άλλες συνθήκες, θα είχε ξεπατικώσει όλον τον ποινικό κώδικα της Ουέφα, με λεπτομερείς αναφορές σε κάθε σχετικό άρθρο.

Που είναι ο στοχαστής Λεάνης που με αφορμή συνέντευξη Λουτσέσκου σε ιστοσελίδα της χώρας του διερρήγνυε τα ιμάτια του για το διασυρμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα ΜΜΕ της Ρουμανίας βλέπετε, έχουν παγκόσμια απήχηση, το C.L το παρακολουθούν κάτι λίγοι, αργόσχολοι.

Που ΄σαι Λεάνη, μην προσπαθήσεις να το σώσεις τώρα, είναι πλέον αργά, θα καρφωθείς χειρότερα…

Μακάρι να ήταν μόνο ο τρόπος προβολής, ήταν και τα ψέματα που αράδιασαν, με γνωστότερο όλων τη δήθεν γνωμοδότηση της Ουέφα για το γκολ που ήταν οφσάιντ, σε παραγωγή Δημάτου, σκηνοθεσία, Σταραμόπουλου κι εκτέλεση Σαντοριναίου.

Είχαν φτάσει στο σημείο να μιλάνε μέχρι και για αποκλεισμό της εθνικής και των Ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, με αφορμή τον Σαββίδη, μιλάμε για χοντράδες άνευ προηγουμένου.

Έβρισκαν θύματα αφενός, που ξεχνούσαν πως η ομοσπονδία που απαιτεί το αυτοδιοίκητο δε μπορεί να είναι αυτή που θα το καταργήσει, εξυπηρετούσαν το σκοπό της κατακρεούργησης του Ιβάν Σαββίδη αφετέρου, ενοχοποιώντας τον για ποινές που αφορούσαν σενάρια μυθοπλασίας.

Ο βασικός σκοπός λοιπόν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Ιβάν Σαββίδη σε κοινωνικό επίπεδο πάνω απ΄όλα, γι αυτό και παρουσιάστηκε ως σύγχρονος Γουάιατ Ερπ, ενώ στην πραγματικότητα μπούκαρε στο γήπεδο με εμφανή κι αποκλειστικό σκοπό να αποσύρει την ομάδα του, όντας θύμα διαιτητικής απόφασης, που δεν είχε προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά.

Αυτά θάφτηκαν βέβαια πίσω από την εικόνα του οπλοφόρου εισβολέα, εκείνο που εισέπραττε ο ανειδίκευτος ή και προκατειλημμένος αναγνώστης ήταν πως ο Ιβάν εισέβαλε σε γήπεδο και άδειασε στους αντιπάλους δυο γεμιστήρες, με χάρη που θα ζήλευε κι ο Κουφοντίνας.

To ότι όρμηξε σε στελέχη της χάρτινης, όπως και το ότι κουβαλούσε όπλο που κατείχε νομίμως πάντως, είναι γεγονότα μεν που σαφώς έπρεπε να προβληθούν και να στιγματιστούν, ο τρόπος ωστόσο ήταν εντελώς δυσανάλογος με το μέγεθος του «αδικήματος», συνυπολογίζοντας ειδικά όσα είχαν προηγηθεί.

Στο κάτω κάτω ο Μάο-Μάο Ιβάν βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, ουδείς είχε το δικαίωμα να του στερήσει αυτό το ελαφρυντικό.

Αυτοί που μπούκαραν χθες στο ΟΑΚΑ, που σύμφωνα με το γραφόμενα δεν ήταν Μάο-Μάο αλλά κάποιοι που απλώς προσέβαλαν την ιστορία της ομάδας, με ποια αφορμή και ποιο ελαφρυντικό πέταξαν μολότοφ, έσπασαν κεφάλια, απειλώντας στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές;

Όλα τα παραπάνω, ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού, δε χρειάστηκε η συνδρομή φωτογραφικού φακού, για να εστιάσει κάπου συγκεκριμένα…

ΥΓ. Οφείλω να εξάρω και την περήφανη στάση του Τζάμπα, που αποδέχτηκε τις ευθύνες του. Το ότι δεν υποστήριξε κάτι σε «αν τολμήσουν ας μας τιμωρήσουν», αποτελεί δείγμα σοφού ανδρός..

ΥΓ1. Ζω χρόνια στο χώρο και πιστέψτε με πως υπό άλλες συνθήκες ούτε που θα ασχολούμουν με τα επεισόδια, δε γίνεται όμως να ξεπεράσω τόσο εύκολα την υποκρισία των ΜΜΕ και της πολιτείας.

Όσον αφορά το χαρτί, είναι απλά ηδονικό να λούζονται τα δικά τους ευφυολογήματα και ψευτιές, με σαμπουάν Μάο-Μάο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ