Εικόνα μη ανεκτή, μη αποδεκτή

Εικόνα μη ανεκτή, μη αποδεκτή

Η ΑΕΚ οφείλει στον εαυτό της και στην ιστορία της να βάλει «τέλος»

Τι σου είναι η ζωή… Μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ σήκωσε το πρωτάθλημα. Κόντρα σε όπλα, σε ντου μπράβων, σε ένα «σκηνοθετημένο» σκηνικό στο πρωτάθλημα το οποίο ανέτρεψε και κατέκτησε τον τίτλο. Νοέμβριο μιλάμε πλέον με όρους διάλυσης του κλαμπ. Ούτε το Champions League δεν την… έσωσε. Της έδωσε χρήματα, της πήρε τα πάντα. Τα αγωνιστικά έρχονται σε δεύτερο βαθμό. Το -12 στο πρωτάθλημα, το μηδέν σε βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές με Μπάγερν Μονάχου, Αγιαξ και Μπενφίκα είναι το μικρότερο κακό. Και όταν το ποδόσφαιρο δεν είναι το βασικό σου μέλημα, έχεις χάσει το δρόμο. Διότι το πραγματικό κακό είναι η «αρρώστια» που «μπολιάζει» το κλαμπ. Σε όλα. Και εδώ είναι που πρέπει να μπει ένα «τέλος».

Από την κανονικότητα, πήγαμε στην ανικανότητα. Οι γιορτές με Μπενφίκα και Μπάγερν Μονάχου, με εικόνες που ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, «μουτζουρώθηκαν» από όσα έλαβαν χώρα χθες βράδυ. Το τι έγινε δεν χρειάζεται «στρογγυλέματα» και «εκπτώσεις». Και ούτε το χρώμα της ομάδας τις διαχωρίζει και τις διαφοροποιεί. Τα έχει κάνει και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Τώρα τα έκανε και η ΑΕΚ και η εικόνα ήταν σοκαριστική. Δεν με ενδιαφέρει αν η εξέδρα των οπαδών του Αγιαξ μιλούσε άπταιστα ελληνικά και έβριζαν με την είσοδο τους στο ΟΑΚΑ και είχε χρώμα πράσινο και φασιστικό (το τελευταίο δεν είναι επουδενί αποδεκτό). Η ΑΕΚ όφειλε να προστατεύσει την ομάδα, το όνομα της, το γόητρο της, τον κόσμο της, τους κατόχους διαρκείας της. Και δεν το έκανε.

Είναι γνωστό εδώ και ημέρες ότι οπαδοί του ΠΑΟ και του Αγιαξ θα κάνουν μπάχαλα. Προστέθηκαν και αυτοί της Βίσλα και έγινε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας μία μέρα πριν. Είναι αμέτρητες ώρες να προετοιμάσουν αυτά που έπρεπε στο τμήμα ασφαλείας και στην ΠΑΕ. Ούτε είναι δικαιολογία ότι κατέβηκαν οι οπαδοί του Αγιαξ στο κάτω διάζωμα και έκαναν τα πάντα πιο δύσκολα. Η ΑΕΚ απέτυχε σε αυτό. Και επειδή αυτό ταξίδεψε παντού λόγω διοργάνωσης, θα τιμωρηθεί και πολύ σκληρά. Το μάξιμουμ και το μίνιμουμ των ποινών είναι σοκαριστικά. Αλλά πρέπει να μπει ένα «τέλος».

Όπως και γενικότερα στην ελληνική νοοτροπία πρέπει να μπει. Όπως όταν είδαμε επεισόδια στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, στην Λεωφόρο, στο ΟΑΚΑ, στο Γεντί Κουλέ, στο Παμπελοπονησιακό. Το σοκ είναι ίδιο για αυτόν που αγαπά το ποδόσφαιρο. Για αυτόν που κάνει «εκπτώσεις» με «ναι μεν αλλά» δεν είναι. Και η σωτηρία μας είναι να μην γίνουν «εκπτώσεις» για κανέναν. Από τα ίδια τα κλαμπ. Στα της ΑΕΚ: Ναι απέτυχε ο Μελισσανίδης στους οργανωμένους. Και σε αυτό φέτος. Το παραδέχθηκε πρώτος-πρώτος. Μακάρι να παραδεχόντουσαν καμιά αποτυχία και οι άλλοι ιδιοκτήτες μπας και κάνουμε καμιά σοβαρή αρχή σε όλα. Εγώ θα προσθέσω, μακάρι να έκαναν όλοι τους τη μισή προσπάθεια που έκανε να το φτιάξει ο Ντέμης. Θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα, διότι έχουν τα μέσα και τη δύναμη επιβολής. Ο Ντέμης το έκανε σε κακό για τον ίδιο timing και δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο απέτυχε.

Αν κλείνουμε τα μάτια στα όπλα, στα ντου, σε αυτά που γίνονται σε φυσούνες, δημοσιογραφικά και έξω από το γήπεδο, σύντομα θα έρθουν στη πόρτα μας.

Και για να το κλείσουμε. Η εικόνα αυτή της ΑΕΚ δεν είναι ανεκτή. Και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Από κανέναν (μας). Και η κεφαλή του κλαμπ καλείται να πάρει σοβαρές αποφάσεις για τη διασφάλιση όλων αυτών που πρέπει για την ασφάλεια του συλλόγου.

Αγωνιστικά η τόσο παθητική ΑΕΚ με ενοχλεί. Δεν θέλω να περιμένει η ΑΕΚ την μπάλα. Θέλω η ΑΕΚ να πηγαίνει στην μπάλα. Το έκανε η ΑΕΚ χθες, άντεξε για 68 λεπτά μέχρι τη νέα κουτουράδα του χειρότερου ποδοσφαιριστή της φέτος. Του Λιβάγια. Ο οποίος αν είχε ελληνικό όνομα θα ήταν στην εξέδρα, δίπλα στον Μελισσανίδη… Να δείξει λίγο νεύρο, λίγο θυμό, λίγη φιλοδοξία, όχι να περιμένει απλά…

To Champions League είναι μια γιορτή, αλλά έχει και μεγάλα ονόματα. Και καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σταθεί εκεί πια, γιατί άλλαξαν οι εποχές και η ψαλίδα άνοιξε πολύ. Αυτό που ήθελε και η UEFA, η οποία θα έπρεπε να την ενοχλήσει αν έλεγε αλήθειες το πανό των οργανωμένων και όχι επειδή απλά κρεμάστηκε. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν μετά από πέντε αγωνιστικές, καθώς δεν είχε και σωστή προσέγγιση στα παιχνίδια αυτά. Και το «πλήρωσε» με τους μηδέν βαθμούς, ευτυχώς δεν το «πλήρωσε» με «βαριά» σκορ… Στη χειρότερη βραδιά της έφαγε 3 στην Ολλανδία και σε δύο ματς με την Μπάγερν συνολικά 4, ενώ η Μπενφίκα μόνο χθες μέτρησε 5. Μια Μπενφίκα που έχει δεχθεί 11 γκολ και η ΑΕΚ συνολικά 12 με τη διαφορά τους δεδομένη σε όλα τα επίπεδα. Άρα φεύγει η ΑΕΚ, για ελληνική ομάδα των τελευταίων ετών, με χαμηλά το κεφάλι, αλλά όχι «ντροπιασμένη» με 4αρες, 5αρες και 7αρες… Πάλι καλά να λέμε δηλαδή.

Η ουσία είναι ότι ο Ουζουνίδης μετρά αντίστροφα. Πολύ δύσκολα θα μπορεί να σταθεί. Το ματς με την Ξάνθη είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η ΑΕΚ τα έχει όλα εις βάρος της. Ακόμη και οι τρεις που λείπουν είναι σημαντικοί στο ρόστερ και στο rotation. Και η ΑΕΚ ήρθε η ώρα να ρισκάρει χοντρά την επιλογή της να τελειώσει άμεσα Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Μακάρι για την ίδια να μην το πληρώσει, διότι η βαθμολογία λέει 7η θέση με 17 βαθμούς σε 11 ματς, ισόβαθμη με τον Πανιώνιο. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Διότι αν δεν αλλάξει, θα αλλάξει σύντομα ο Μαρίνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ