Ολυμπιακός: Αρκεί να το δει σαν ευκαιρία

Ολυμπιακός: Αρκεί να το δει σαν ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι ο... τελικός πρόκρισης θα παιχθεί με τη Μίλαν στο Φάληρο. Στη Σεβίλλη μπορεί να φτιάξει τις «προϋποθέσεις» του. Και αυτό είναι απο μόνο του ένα πρώτης τάξεως κίνητρο

Από τις πιο ενδιαφέρουσες βραδιές. Από εκείνες που επί της ουσίας δεν έχεις τίποτα να χάσεις, παρά μόνο να κερδίσεις. Κάπως έτσι είναι γραμμένο το σενάριο που θα αντικρίσει ο Ολυμπιακός στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» κόντρα στη Μπέτις. Γνωρίζει εκ προοιμίου πως για εκείνον η «παρτίδα» πρόκρισης θα προκύψει κόντρα στη Μίλαν, στο Φάληρο (13/12). Έχει λοιπόν το προνόμιο στη Σεβίλλη, να προσπαθήσει να φτιάξει καλύτερες τις πιθανότητες του για τον «τελικό» που έρχεται.

Έστω ένας βαθμός κόντρα στην ομάδα του Σετιέν, επιτρέπει στους Ερυθρόλευκους να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους «32» απλά με νίκη κόντρα στη Μίλαν. Δύσκολο, αλλά σαφώς πολύ πιο «πρακτικό» από το περνάς μόνο με επικράτηση με +2 γκολ κόντρα στους επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Για αυτόν τον έναν βαθμό αξίζει ο Ολυμπιακός να ψάξει μια μικρή υπέρβαση κόντρα στη Μπέτις. Έστω με τον Κώστα Φορτούνη σε ρόλο σέντερ φορ.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ως τώρα μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στο Europa League σε σχέση με το πρωτάθλημα. Έχουν μόλις μια ήττα σε οκτώ αναμετρήσεις. Έχουν σκοράρει 19 φορές, ενώ στη Σούπερ Λιγκ (11 ματς). Απέκλεισαν μια ομάδα όπως η Μπέρνλι, πέρασαν εύκολα από την περσινή 3η της Ελβετίας. Είναι δεδομένα ανταγωνιστικοί σε ένα γκρουπ που τη βραδιά της κλήρωσης φάνταζε απαγορευτικό. Και έχει δίκιο ο Μαρτίνς, σε αυτό που είπε πριν από λίγες ώρες. Ίσως αν στο πρώτο ματς με τη Μπέτις δεν είχε αποβληθεί ο Τσιμίκας, να ήταν τώρα μπροστά από ένα ματς που η Μπέτις θα έπαιζε τα… ρέστα της, και ο Ολυμπιακός το δικαίωμα να προκριθεί μια ώρα αρχύτερα παρακάτω στον θεσμό.

Οι Ισπανοί έχουν πολύ καλή ομάδα. Δεν έχουν όμως τη διάρκεια και τη συνέπεια που θα ήθελαν. Ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Επικράτησαν για παράδειγμα μέσα στο Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα (11/11, 3-4) και την ίδια στιγμή αυτή είναι η μοναδική τους La Liga νίκη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές! Δε στην έδρα τους, μια έδρα των 60.000 οπαδών; Έχουν όλες και όλες δύο νίκες φέτος. Και αυτές τον Σεπτέμβρη και μάλιστα με 1-0!

Ο Σετιέν προφανώς θα θελήσει το ματς να το «χρησιμοποιήσει» για να κερδίσει χρόνο, σε μια περίοδο αυξημένης πίεσης για τον ίδιο. Θέλει πολύ μια επικράτηση που θα (εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση και θα) ρίξει τους τόνους. Που θα δώσει το δικαίωμα στην ομάδα του να διαχειριστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ησυχία τα δύο εντός έδρας ματς που έρχονται διαδοχικά για το πρωτάθλημα (Σοσιεδάδ, Ράγιο Βαγιεκάνο). Γιατί για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν; Η Μπέτις που ξεκίνησε για να μπει σφήνα στην 4άδα  του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι 14η!

Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι για τον Ολυμπιακό. Ξέρει τη δυσκολία. Ξέρει όμως και τις δυνατότητες του. Όπως ξέρει ότι αυτή είναι μια ευκαιρία. Αν έρθει ένας βαθμός; Τότε ξαφνικά δημιουργούνται προϋποθέσεις για κάτι σπουδαίο. Αξίζει τον κόπο λοιπόν οι Πειραιώτες να το δοκιμάσουν. Έστω σε ρόλο αουτσάιντερ…

ΥΓ. Κάποτε έλεγε με καμάρι, πως δεν είναι από «τζάκι». Πως δεν είναι γιος κάποιου διαιτητή, και τέλος πάντων δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη αλλά όσα κέρδισε τα κατάφερε μόνος του. Από την Κυριακή βρίσκεται στο πάνελ μιας αθλητικής εκπομπής, θέλοντας να μεταφέρει τις γνώσεις του γύρω από το αντικείμενο του. Θα ήταν σπουδαίο να το έκανε αυτό εδώ και χρόνια, γιατί σίγουρα ο Τάσος Κάκος είναι από τους πλέον επώνυμους στον χώρο τα τελευταία 15 χρόνια.

Θα μπορούσε λοιπόν να είχε παραιτηθεί από τη λίστα των «παρατηρητών» της ΚΕΔ και να συνεργάζονταν με το Open που είναι ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη. Και τα δύο μαζί όμως δεν γίνεται. Άρα λοιπόν προς τι όλη αυτή η φασαρία για το αν ο Ολυμπιακός ζήτησε την διαγραφή του; Το αυτονόητο είναι. Ή στην ΚΕΔ ή πλάι στον Ντέμη και στον Αλέξη Σπυρόπουλο. Και τα δύο μαζί μετατρέπουν έναν παρατηρητή διαιτησίας σε υπάλληλο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ